• Kara kán
    Én ebben a kérdésben már régen leírtam a véleményem, megint csak a józan paraszti eszemre alapozva, meg egy kis magasabb szintű logikára. Én alapvetően magyar érdekek szempontjából szemlélem a közel-keleti konfliktust, és a legfontosabb elvem az, hogy a Közel-Keletet atomfegyvermentesé kell tenni. Nem szabad megengedni, hogy Irán vagy bármely más állam atomfegyverekhez jusson, és Izraelnek - bár eddig felelősen viselkedett e téren - le kell szerelni az atomfegyvereit, mert nagy biztonsági kockázatot jelentenek Európára és a világra. Persze ez elmondható India és Pakisztán atomfegyvereire is.
    Tehát, még egyszer leírom, a közel-keleti konfliktus legfontosabb tényezője számunkra az atomfegyverek megléte, mely után következik az onnan származó hatalmas tömegű kábítószer és menekültáradat. Ezt a 3 problémát kell kezelni. A két utolsót saját hatáskörünkben is tudjuk, mégpedig a határok 100%-os védelmével. (Apropó, Törökország nem lehet EU-tag, amíg ezekre a problémákra nem tud megoldást nyújtani, a kurd autonómia rendezése és az örmény népirtás elismerése mellett.)

Ami az izraeli zsidók és palesztinok marakodását illeti: én különösebben nem pártolom egyik népet sem, mindkettő megéri a pénzét; zsák a foltját megtalálta. Ami zavar, hogy a nemzetközi zsidó tőke az Európából kiáramoltatott pénzekkel is segíti az izraeli hadiipart, tehát ennek a konfliktusnak mi vesztesei vagyunk.
    A megoldást csak nemzetközi szinten, az ENSZ által lehet kikényszeríteni, de erre jelenleg nem alkalmas. Az USA, mint a BT állandó tagja teljesen izraeli befolyás alatt van. Tehát az ENSZ reformjára lenne szükség, de ez még nem forrta ki magát, még kb. egy emberöltőnek kell eltelnie, amíg erre sor kerül. Addig remélem elméletileg már ki lesz dolgozva a helyes út.