• Balumann
    Ma is vannak olyan középiskolák és főiskolák/egyetemek, ahol nem bulizásból áll az oktatás, magas elvárások is vannak. ELTÉn tudom, hogy ha nem teljesítenek krediteket, akkor bizony átkerülnek szépen a költségtérítésesre (ahonnan jó tanulással vissza lehet kerülni). Ezt el tudom képzelni, hogy jó sülne ki belőle ha erősítenék, amennyiben megoldott lenne az is, hogy minden tantárgyból olyan szintü az elvárás, amennyire az adott szakmában szüksége lesz az embereknek azokra. Mert hogy ez pl. Kandó villamosmérnökin, meg ihova én járok szakképzésre ELTE-n sincs teljesen így, az biztos.

Költségtérítésnek csak hátránya lenne a jelenlegi helyzetekben, arra meg nincs szükség hogy bevezessenek egy ilyen rendszert, ami talán 10-15 év múlva normális szinten fog működni. A bolognai rendszer bevezetése is jópár helyen katasztrófálisan ment végbe.

Azzal egyet értek, hogy az oktatás reformokra szorul. A mindenképpen fizetőssé tétele viszont közel sem a legjobb megoldás, sőt, mindenképpen igazságtalan.