De azon gondolkozz el mielőtt a tandíjt dícséred, hogy minden jelenlegi diáknak meg lenne a lehetősége arra, hogy a választott szakmáján belül dolgozzon, megkeresse azt ami a suli finanszírozására elegendő + egyéb költségek, és mellette valóban tudna készülni mindenre? Azért jónéhány főiskola/egyetem többből áll, mint bulizás. Péntek meg szombat este talán ráérnek bulizni néhány órát, ki bírná még akkor is munkával?
Avagy ha nem talál olyat, akkor menjen el Mcdonaldsba dolgozni vagy takarítani? Akkor aztán olyan szakképzettség lesz MAgyarországon, hogy az csak na... És mi van ha valaki elveszti közben az állását és nem talál másikat.
Na meg a legigazságtalanbb az egészben megintcsakaz, hogy valakinek meg kifizetik a szülei, rokonai vagy fenetudja, és az meg bulizhat is és tanulni is van ideje, akkor kinek lesz később több esélye? Az aki hulla fáradtan jár be, nem tud készülni és épp hogy átmey mindenből? Ráadásul amilyen embertelenül dolgoztatják az embert a hazai munkahelyeken...
"Most egy 16 oldalas Tardos elemzést szeretnék veled megosztani, ami talán kicsit a másik oldaláról mutatja be, amit kevésbé ismersz, és sok értetlenkedésre és kérdésre indokolt válaszokat ad. http://epa.oszk.hu/00000/00017/00037/pdf/tardos.pdf"
Nos, beleolvasgattam, főleg abba a részbe ami a külföldi magánkézre szóló privatizációról szól. Én úgy látom, hogy ez ugyan úgy nem ad választ azokr a kérdésekre, hogy miért kellett ennyi korábban jól működő, sikeres ágazatot, gyárat olyannak elprivatizálni, aki utána csak szándékosan leépítette, bezáratta és kivitte az egészet fillérekért? Belinkeltem egy cikket, amiben számos példát bemutat képekkel, a film is erről szól, nem arról ami végülis működik továbbra normálisan (matáv, szociális ellátások, meg nemtudom mik). Az hogy szükség volt privatizációra, azzal semmi gond nincs, még Kőrösi is azt mondja, hogy magyar szakmai befektetőknek kellett volna adni! A film is pontosan ezért készült, hogy az emberek is lássák, hogyan is zajlik, miért ment tönkre ennyi vállalkozás, miért zártak/zárnak be sorra a gyárak. Egyik rokonom a gázműveknél dolgozik, 4 éve még azt mondta, hogy szerencsére ezt még ilyen veszély sem fenyegeti, hát most közölték, hogy szépen leépítik ott is, és elbocsátják a dolgozók egy részét. Pedig pontosan tudták,hogy mindenkire szükség van, és hogy nagyon sok nyereségeti s termel az egész. El akarják adni. A kérdés meg adott, olyan kapja meg aki fönntartja, vagy olyan aki szépen leépíti az egészet, aztán valami más megoldás lesz helyette. Nem a Feruzzi az egyetlen rossz példa, a legdurvább mondjuk lehet, hogy az.
Ha lesz időm végigolvasom majd ezt a Tardos elemzést, egyelőre én is pont záróvizsgák sora előtt állok, úgyhogy majd valamikor... :S
"Nem mondtam, hogy a butítás tudatos lenne. Szerintem természetes, hogy az emberek inkább a kényelmeset választják, mint a hasznosat. A néző önmagát butítja el."
Az hogy vannak butító műsorok, az egy dolog. De olyan egyértelműen pofátlanul cenzúrázzák már a hasznos információkat, műsorokat, hogy az már elképesztő. Vannak nézhető filmek, de már azokat is csak azért teszik be, hogy legyen valami ami kitölti a butító reklámok meg adások közötti szünetet. :D