• Balumann
    #271
    Inkább csak siettem és gyorsan akartam válaszolni. :P

    "És nem a munkahelyek hiánya miatt, óriás szakmunkás hiány van ma Magyarországon, csak mindenki csücsül inkább a bölcsészdiplomáján, mert a rendszerváltás után átestünk a ló túloldalára: a munkának nincs erkölcsi értéke, és minimalista módon a sikerre törekvés áll a központban."

    Na mostmár ott tartunk, hogy a magyar emberek se akarnak dolgozni több diplomával? :D Én nem így látom. Sokkal több a munkát kereső munkanélküli, de senki sem talál olyat, ahol megfizetik a tudásának megfelelően. Minimálbér alattért (minimálbér de + költségeket a munkásnak kell állni) nem fog több diplomával elmenni dolgozni ép eszü ember), ráadásul olyan elvárásokat vetnek ki, hogy akinek meg nincs 2-3 nyelvvizsgája, több diplomája és plusszba nem ért még 20millió dologhoz, és elmúlt már 25-30 éves, szinte esélye nincs munkát találni. Tudom, mert több példa is van rokonaim, ismerőseim között.

    Amivel lehet még normálisan fizető állást találni azok az informatikai, mérnöki vagy kereskedelmi területen vannak. Orvosok, tanárok, fizikai szakmunkások, stb...?

    "Tanultuk, hogy az EU-nak nincsenek elvárásai az országokkal szemben. Sőt, elvárják, hogy önállóak legyenek a nemzetek. Ez az egész csak médiaszemét. Tudom idézni az ideillő részt."

    Hát, tankönyvekben lehet, hogy nincsenek benne. A támogatásokért, hitelekért, meg mindenért feltételeknek kell eleget tennünk, ami minden egy kérdést érint. Az viszont való igaz valószínűleg, hogy konkrétan nem mondják meg, hogy mit hogyan csináljunk, az már a politika döntése.

    "Ezzel nem értek egyet. A tiltott jelképek nem viccből tiltottak, hanem erkölcsileg. Sok ember nem érti meg a mögöttük húzódó szenvedést, hiszen a forradalom számukra a randalírozás, és egy háborúban sem vettek részt. Magyrból meg mindig csak átmntek. A jelképek tiltása önmagában tiltakozást jelent a jelölt iránt. Hogy Magyarország nem fogadja el a fasiszta értékrendet követendőnek, nem fogadja el a kommunista diktatúrát megengedhetőnek. Mert ezen jelképek alatt ártatlan magyarok tízezrei vesztették életüket. Nekik adnak emléket azzal, hogy nem engedik ezeket a jelképeket felhsználni. Ez az egész társadalom elfogadott erkölcsi döntése."

    Ezzel szemben a Szovjet emlékművet, önkényuralmi tiltott jelképet a Fidesz többször újjáépíttette, és kordonnal körbezárta. Akkor most ki is sérti meg a társadalom erkölcsi döntéseit (szokás szerint)? :D

    A Jobbik az RTL -t és TV2-t nem csak a politikakiszolgáló hírműsorai miatt akarja megsemmisíteni, hanem azért, mert olyan műsorokat adnak amik nemhogy haszontalanok, hanem szántszándékkal butító műsorok, amikkel néhány ember, főként "antimagyar" zsidók gazdagodnak meg. A Jobbik és a Gárda csak negatív színben szerepelt, szándékosan úgy mutatták be őket és az eseményeket, hogy félrevezessék az embereket.

    Olaszországban az állam hozott létre, és tart fennt ugyan ilyen szervezetet mint a Magyar Gárda (ugyanezekkel a célokkal, tevékenységekkel, feltételekkel, stb.), rövid cikk erről. Ott miért hozzák létre azt, amit nálun kteljes erőből támadnak, és miért tud javítani az életkörülményeken, ha ennek olyan mellékhatásai vannak, mint te állítod? Mert nem ennek vannak mellékhatásai, hanem annak, hogy mindent megpróbálnak elnyomni, ahelyett hogy inkább támogatnák, és együttműködve velük megpróbálnák helyreállítani az itteni, sokhelyen katasztrófális körülményeket. Ahelyett, hogy megpróbálnák megindokolni, miért NINCS szükség ilyenre, vagy figyelmeztetni miért veszélyes. Ezekkel együtt el is érnének valamit, nem csak azt hogy tényleg kialakuljanak a szélsőséges mellékhatások.

    Ez most gazdasággal kapcsolatos, kivel értesz egyet ebben, és erre is azt mondod, hogy csak beleakar szólni olyanba, amihez fogalma sincsen, vagyis mi a véleményed Kőrösy Imréről?: