djhambi#268
"Ha megkérdezel bárkit az utcán, hogy szeretné-e a társadalmi különbségek leépítését, a vagyoni különbségek eltörlését, stb., biztos nem azt fogja mondani, hogy dehogy, a vagyoni különbségek jók, jó hogy a szomszédnak több pénze van mint nekem, hogy jobban él, hogy finomabbak eszik, jobb orvosi ellátása van, hogy kevesebbet dolgozik nálam, ésatöbbi."
Mondjuk fontos a kérdés módja is. A magyarok 80%-a úgy gondolja, hogy a felsőoktaásban a diákoknak részt kell vállalniuk tanulmányaik fizetésében. A magyarok 87%-a pedig leszavazta a tandíjat, az "Ön szerint ..." kérdésen.
Amiről beszélsz, egyébként, a kommunizmus. (Mármint az eredeti eszme, és nem a diktatúra.)
"Az ember nem mondja magáról, hogy na, én most baloldali vagyok, vagy hogy én most jobboldali vagyok, mivel mind a két oldalon vannak olyan eszmék, amikkel az emberek egyetértenek."
Pontosan, ennek így kellene lennie. De sajnos az emberek - tapasztalataim szerint - nem ezt mondják. Kéne közvléeménykutatást csinálni, hogy az ember hány %-ban azonosul annak a pártnak az eszméivel, amire szavazott, vagy hogy feleletválasztós: jobboldali vagyok / baloldali vagyok / mindkét oldali eszméket vallok / nem tudom.