djhambi#267
Én emberhez, magyarhoz, európaihoz, egyetemistához méltó igényességű és hangvételű hozzászólásokat írok, állításaimat megindoklom. Szerényen jelezném hasonló elvárásaimat a bírálatokkal, kritikákkal is. Most bemutatnám, hogy mire gondolok.
"Undorito ez a vita, ami itt folyik."
Szerintem az előző hozzászólásoda leszámítva kultúrált vita. Bizonyítékként érdemes elolvasni az előző 250 hsz-t.
"NEKED Vorosmarty, Petofi, Pongratz Gergely, Racz Sandor is csak felforgato naci volt.."
Hagyjuk a személyeskedést! Ki nem ejtettem a számon azt a szót, hogy náci egyetlen művészer sem. Vörösmarty felvilágosodott nézetet vallott, a tudás és racionalitás jegyében született sok műve. Hazánkkal kapcsolatos verseiben - ahogy Petőfi sem - sosem jegyzett le kirekesztő gondolatokat, Vörösmarty konzervatív értékeket vallott, de ő a mai magyarsággal elentétben nem csak beszélt a nemzeti identitástudatunkról, hanem tett is érte. Petőfi hazafi volt, mert a mai magyarsággal ellentétben ő önzetlen áldozatott hozott a nemzetért, sőt, a lehető legnagyobbat. A szabadság megtestesítő figurája, ám tény és való, hogy az elmúlt 20 évben politiai eszközzé degradálták le. Pongrátzot és Ráczot nem ismertem eddig, őket most a Wikipedia eleveníti meg: "Hazatérte után Pongrátz Gergely radikális jobboldali, antikommunista nézeteiről vált ismertté és emiatt számos támadás érte. Pongrátz nézetei valószínűleg az 1956-os forradalom idején sem voltak lényegesen mások, mint később, a harcok közt folytatott tárgyalásokon elhangzott ismert nézetei azt mutatják, hogy a radikális, megalkuvást nem tűrő ellenállók közé tartozott. Visszautasítottak minden javaslatot a civil felkelők lefegyverzésére, például Maléterét, aki elküldte volna a Corvin közben harcoló fiatalokat, a pesti srácokat. Nem bíztak a Nagy Imre vezette kormányban sem." "Rácz ugyanis nem értett egyet az alapszabálytervezet két pontjával: ő 1945-öt, míg Göncz 1948-at jelölte meg az igazságszolgáltatás kezdetének (erre Göncz lakonikusan annyit kérdezett: „Mi van, Sanyikám, te a fasisztáknak is igazságtételt akarsz?”)
(Én nem érzem úgy, hogy jogsan nyilvánítanék véleményt olyan személyekről, akiket nem ismerek.)
"Barki, aki a magyarsagert allt ki, te azokat mind leszarod"
Én is a magyarságért állok ki. Azzal, hogy építő kritikát formálok. Leszállítani a magas lóról, szembesíteni a valósággal, ki nem érdemelt büszkeségünket és mentalitásunkat firtatni, ez tényleg a magyarságért töténő kiállás. És nem olyan eltorzult módon, hogy srácok, rég volt már forradalom, csináljunk egyet, hogy felfigyeljenek ránk. Ez maga a forradalom nevének megszégyenítése. 2006 az ötvenhatosok emlékének megszégyenítése, a verekedős focimeccsek a sport eszméinek megszégyenítése, Széchenyit és Petőfit idézni ilyen viszonyokban az alkotók megszégyenítése.
"Divatbol es okoskodasbol"
Véleményem szerint a magyar nemzeti tudatból csináltak divatot, kezdve a tarsollyal, a karszalagokkal, a Kárpátia fanokkal. Lobogókat raknak ki az ablakba státuszszimbólunkként, és a divat is státuszszimbólum. Az okoskodás része igaz, de azt azért teszem, hogy magamat is fejlesszem.
"sulykolod ezt a sok neoliberalis f*szsagot"
Megosztom a véleményemet, és kész érvekkel alátámasztom. Persze a másik oldalt is osztom.
"amit te sem hiszel el, mert belul erzed, hogy butasag es tele van logikai hibakkal."
Lehet, hogy van benne hiba, ezért önkritikusan, önmagunkkal szkeptikusan kell hozzáállni. Bár nem biztos, hogy neked kéne megmondanod, hogy mit érzek, ellenben a logikai hibáimat szívesen venném, ha leírnád, és kitárgyalhatjuk. Az is elképzelhető, hogy a te véleményed fog módosuni. Persze csak akkor, ha van önkritikád.
"de ahelyett, hogy bovitened a tudasod, szelesitened a latokorod, vizsgalodnal, inkabb maradsz a regi ultraszubjektiv forrasaidnal, megerositve tevelygo elmed, rossz uton haladasat."
Lehet, hogyha hazajönnél, divatos költő válna belőled. Szép szavak helyett várom az érveket a tévelygő elmém rossz úton haladásával és a forrásaim ultraszubjektív mivoltának alátámasztását konkrét esetekre.
"Ha magyarnak szulettel, akkor van gyogymod."
Lenne ezzel kapcsolatban egy személyes kérdésem: úgy tudom, te Londonban dolgozol. Nem jelent a lelkiismereednek problémát, hogy elhagytad szülőföldedet, és "kiszolgálod" a másik nemzetet (ha kiszolgálod), holott eléggé nemzeti magyar eszméket vallasz? Mert itthon sokszor jönnek azzal, hogy ne engedjük ki fiainkat, meg a neoliberális cionista EU tönkreteszi a hazai piacot.