Pares#262
"Majd nézz utána, *egész* Magyarországot elfoglalta az antant. Az országot megszállva is tartották, amíg alá nem írtuk a békeszerződést. Az egyetlen különbség, hogy mi ezt megtettük, a palesztinok meg beragadtak ebbe az állapotba."
Tévedsz. Bár tény, hogy egész Magyarországot megszállták, és hibásan fogalmaztam (vagy elfelejtettem kitörölni azt a szót), de nem az Antant szállta meg, hanem Románia. Románia bár az Antant tagja volt, de megszegték az Antant által megszabott demarkációs vonalakat, nem tartották be az Antant akaratát, amiért később ki is utasították őket az országból. Egészen pontosan 1920 márciusában, tehát még a békeszerződés aláírása előtt. Egyszóval az Antant ezt nem így tervezte. Ettől eltekintve az is tény, hogy egy esetleges visszautasítás esetén a környező országok készek voltak a totális megszállásra. Egyébként a magyar állam nem fogadta el a szerződésben megfogalmazottakat, de kényszerből aláírta. Ezt bizonyította az ezek után következő évtizedek politikája is.
Palesztina helyzete merőben más. Mint már "számtalanszor leírtam", az arabok laktak ott többségben. A zsidók odatelepültek. Kiszorították az arabokat, akik vissza akarták foglalni egykori területeiket. Ez hol hasonlít Trianonra?
"...ha mondjuk Hitler épp nem rak fel minket is a vagonokra, ahogy tette azt pár hazátlan néppel."
Legjobb tudomásom szerint zsidókat, cigányokat és a valamilyen defekttel rendelkező embereket vitték koncentrációs táborokba (ha minden igaz). A magyarokat miért vitték volna el? Szövetségesük voltunk, az oldalukon harcoltak a magyar és egyéb népek katonái, és egész népeket kiirtani eleve lehetetlen lett volna. Nem tudom honnan vettél ilyen zagyvaságot. Különben is, most akkor az Első, Második Világháborúról vagy Palesztináról vitázunk?
"Egyáltalán nem ignorálom, hogy betolakodónak számítanak, és már számtalanszor kifejtettem, hogy ez az ellenvetés ma már miért teljesen érdektelen (1. minden állam így alapult, 2. generációkkal később nincs értelme nézni, és 3. ezzel az erővel Palesztina is ősi zsidó föld). Ha 1950-et írnánk, természetesen más lenne a helyzet, hiszen a "bűnösök" még ott lennének."
1. Ja, szóval minden államot felvásároltak holmi bevándorlók, majd a többségi lakosságot (akikkel addig egymás mellett éltek) szépen kiűzték onnan, létrehozva az új államot. Persze. Minden állam így alakult.
2. Nem érted hogy itt a vallásokról is szó van? A történelmet nem lehet csak úgy ignorálni, mert az adott események "generációkkal" később történtek.
3. Az a nagy bökkenő, hogy az ortodox zsidók (tehát nem az cionista álzsidók) Izrael állam létezését teljes mértékben ellenzik, Isten káromló államnak tartják, és rengeteg tüntetést is szerveznek ellene világszerte. Ráadásul Palesztinában is rengeteg zsidó él, aki az arabok oldalán tüntet Izrael kegyetlenségeiért.
"Semmit sem írtál, ami megcáfolná ezt a következtetést, csak kitartóan azt hajtogatod, hogy de hát a zsidók zavarták el a palesztinokat, meg hát nekik van "igazuk". Próbálj már elszakadni ettől a gondolatkörtől, vagy mutasd be, hogy miért erkölcsi kötelességünk generációkra visszamenőleg történelmi igazságot tenni, akkor is, ha ez újból milliók áttelepítését jelenti. Aztán gondold végig, hogy mi következik ebből az összes többi országra nézve, na meg hogy a zsidók évezredes történelmi sérelmeit akkor hogyan is kellene teljesen kompenzálni..."
Egy szóval nem mondtam, hogy az araboknak vissza kellene foglalniuk egész Palesztinát. Már megtörtént a menekülthullám, ma már csak nagy erőfeszítések által lehetne visszatelepítéseket szervezni, amire Izrael különben se hajlandó, és soha nem is fog megtörténni (csak ha mondjuk egyszer az araboknak sikerül elsöprő győzelmet aratni Izrael fölött). Amiről én és rengeteg más ember beszél és tüntet, az az, hogy a palesztinokat rettenetesen elnyomják, továbbá az, hogy a békefeltételekben és azokon kívül is teljesíteniük kéne a nemzetközileg meghozott területszabályozásokat. Ezt követelték a palesztinok, nem többet nem kevesebbet. A visszatérés jogában hajlandóak voltak olyan megegyezésre jutni Izraellel, ami alapján csak limitált számú arab költözhetett volna vissza, és egy nemzetközi valutaalapból Izrael közreműködésével anyagilag kárpótolták volna a menekülteket. Továbbá vallási alapokon sem tudtak egyezségre jutni. Hiába jössz most megint azzal, hogy az arabok vesztettek. Izrael nemzetközileg volt felszólítva, továbbá egy ország legyőzése sem vonja maga után azt, hogy az ott élő népeket totálisan elnyomom. A másik dolog pedig az, hogy a már említett ENSZ határozatokat is teljesen figyelmen kívül hagyják, és hiába a sok felszólítás, továbbra is csak építik az új telepeiket.