Sir Ny#260
""Jah persze, nyilván néhány szélsőséges magyar, meg a kurucinfo célja hogy Szlovákiában elmérgesítse az amúgy tökéletes helyzetet"
Ismételten írom: nem célja, hanem mellékhatása. Mert a szélsőjobbosok azt hiszik, a magyarokért állnak ki, holott pont rajtuk csattan az ostor. Ez amitt van, mert elferdült világképük alakult ki, és más történik, mint amit el akarnak érni a cselekedeteikkel. A hamis világképük pedig amitt van, mert nincs önellenőrzésük, ami az önkritika hiányából fakad. Az önkritika hiánya pedig a radikális szemlélettel összefügg: vakon bízok a saját igazamban.
"Őkis azt akarják, hogy a kinnt élő magyarok normálisan ugyan olyan eséllyel tudjanak élni."
Hogy mit akarnak és mit érnek el, az két külön dolog. Ha elmérgesítik a viszonyokat, akkor Szlovákiában is önvédelemből megmaradnak a szélsőséges nézetek. Ha megmarad a szélsőséges ideológia, akkor az SNS-re fognak szavazni. Ha az SNS-re szavaznak, akkor hatalmon marad, és szétnyílik az olló a kinti magyarság és szlovákság között. Nem az a baj, hogy kiállnak a kinti magyarokért, hanem az, hogy ezt szélsőségesen teszik, ami a szlovákokat is szélsőséges cselekedetekre készteti. Mint izrael és palesztina. A szélsőséges kinti eszmék kártékonyak az ottani magyarságra. Mondták is nekem: lehet, hogy Ficonak nagyobb támogatottsága van, de Slota a veszélyes rájuk nézve. A magyar szélsőség pedig a szlovák szélsőséget erősíti, ezzel Slotát. Hát ennyit a kurucokról. (Ennek pedig pszicológiai okai vannak: ha egy óvodás megüt egy másikat, az mérges lesz és visszaüt.)"
Az előbb még azt írtad, hogy teljes spektrumot akarsz látni. A teljes spektrumhoz viszont az is hozzátartozik, hogy leközöljék a szlovákiai magyarveréses híreket. Ha nincs szélsőjobb sajtó, akkor ezek szépen eltussolódnak, és huss - így száll el a teljes spektrumod.
Szerintem hírleközlés miatt semelyik médiát nem szabad támadni, akármelyik, ismétlem AKÁRMELYIK hír - de igaz ez BÁRMILYEN információra is - le nem közlése csak butábbá teszi az embereke, mivel a híroldalaknak egyszerűen etikai joguk nincs hozzá, hogy megcenzúrázzák a híreket, mert kik ők, hogy megszabják, ki miről tudhat.
Én éppen ezért akár a legminimálisabb véleménynyilvánítás-korlátozás ellen vagyok. Mert lehet, hogy a kuruc cikkek ártanak a szlovákiai magyaroknak, de ki vagyok én, hogy megvonjam a lehetőséget az emberektől, hogy egy dologról ne tudjanak, kisebb legyen a spektrumuk, és hamisabb képük legyen a világról? ( szélesebb spektrum (látószög, nézőpont) = igazsághoz közelebb álló vélemény, _minden_ esetben) És ki bárki, hogy azt mondja, hogy erről meg erről nem tudhatnak az emberek? És mégis kinek lenne hozzá természet adta joga, hogy eldöntse, hogy ez az információ hasznos-e a társadalomra nézve, avagy sem?
Szerintem a teljes véleménynyilvánítás-korlátozást úgy ahogy van meg kell szüntetni. A tiltott jelképeket szabaddá kell tenni, rágalmazásért pedig nem szabadna büntetni senkit, mivel akármilyen információ elhallgatása csak butábbá teszi az embereket - illetve nem adja meg nekik a lehetőséget, hogy okosabbak legyenek.
És igen, egyet értek a kurucokkal, ( pont azért, amiért te a fórumokra jársz ), amit gondolnak, azt kutya-kötelességük leírni, mivel az emberek butábbak nem lehetnek tőle, csak okosabbak ill. objektívebb képük lesz a világról.