• Sir Ny
    Már miért kéne utálnod a tótokat?
    Szerintem a nacionalizmus az nem más, mint azok a csoportok, amelyek nagyjából ugyanolyanok, az olyan emberekkel, akikkel ugyanaz történt, egy dologról ugyanazon véleményen vannak. Ezzel nincs semmi baj, a logika mondja, hogy így legyen, hát hogy az olyan emberek, akikkel kb tökugyanaz történt, ugyanarra a megállapításra jutottak, vagyis hogy a szlovákok hülyék. És mivel kb minden magyarral ugyanaz történt, ugyanazt a híradót nézik, az éremnek ugyanazt az oldalát látják, mindenki egyénileg arra jutott, hogy a szlovákok hülyék.
    Ennek semmi köze nincs a vériséghez, a származáshoz, és soha nem is volt ( kivéve a németeknél). Az egész arról szól, hogy magyaroknak egy helyről jön az információ, a szlovákoknál egy másik helyről jön az információ, de kb az összes szlovák nyelvű ember amit tud azt egy helyről szerezte be, és az összes magyar nyelvű ember amit megtudott az ugyanonnan jött, így az összes magyar ember ugyanarra a következtetésre jutott, hogy a szlovákok hülyék. És nem vériség szerint, hanem azok a szlovákok, akik ugyanarról a helről kapják az információjukat, ( nevezzük ezt kultúrának is, én ezt már a mai korban nem használnám, mivel szerintem míg a kultúrát az emberei kapcsolatok alakították, addig a mai egységtudatot már a médiák formálják ).
    Szóval szeritntem nincs is nacionalizmus, ill. nem értem mit értesz alatta, szerintem az, hogy sok ember ugyanazt hiszi pusztán amiatt van, hogy a sok ember fejébe ugyanaz az információ hatol el (minden híradón a szlovákiai magyarverést adják), így mindenki ugyanarra jutott, hogy a szlovákok hülyék. Szlovákiában meg minden híradón a magyarországi szlovákveréseket (?) adják, ezért a szlovákok arra a következtetésre jutottak, hogy a magyarok hülyék. És pusztán azért, mert ők más nyelven beszélnek, és más cenzúrázza náluk a híreket, mint nálunk.