• Balumann
    #196
    "A szélsőjobbosok is emberek, és ők is tévednek, csak belőlük a radikális szemlélet miatt hiányzik az önkritika, a szkepszis, és ezért képtlenek felismerni a saját hibás gondolataikat, illetve nem ellenőrzik le magukat, ha másnak is van tőle eltérő véleménye, meg se hallgatják. Nincs önellenőrzés. Így a hibás gondolatok bennük maradnak. Vagyis egy deformált, torz, elferdült világkép alakul ki bennük. És a deformált világuk létező problémáit és nem létező problémáit is - akár az erőszak eszközével - meg akarják oldani. "

    Engem csak az érdekelne elsősorban, hogy miért gondolod ezt a szélsőjobbosokról? Mik azok a KÁRTÉKONY gondolatok, amik hibásak, és csak a radikális elképzeléseik miatt nem képesek felismerni a hibás nézeteiket? Mostmár majd 2 éve olvasom szinte napi szinten a kurucot is, ismerőseim is, főként azért, hogy lássam az érem két oldalát, és eltudjam dönteni mi az igazság. És én nem érzem, hogy bármilyen kártékony gondolattal lettem volna "gazdagabb". Így viszont értem, hogy kit MIÉRT támadnak (és miért NEM szemben azzal amit próbálnak terjeszteni), hogy miket miért mondanak (pl. a jobbikosok, hogy nem akarják hogy mi is palesztin sorsra jussunk végül, és így tovább). Egyik kurucolvasó ismerősöm és én se lettem rasszista, zsidók kiírtását támogató ember, és semmi ilyesmi - és pontosan látom, hogy rohadtul nem ez a célja sem kurucoknak, sem a Jobbiknak.
    Amúgy igen, az tény, hogy akár a rendőrséggel szemben is föllépnek, uszítják a népet, ha látják hogy milyen igazságtalan az egész (ugye milliárdokért megszervezett melegfelvonulás, meg a tüntetések, megemlékezések mindenáron megzavarása, provokálása, miközben az ország nagy részén az utcára se mernek kimenni a cigányok miatt, élhetetlen az egész, és millió probléma van). És akkor megint jön a szokásos, hogy a melegeket is kiakarják írtani a sok neonáci rasszista.

    Egyszerűen nem olvastam még egyetlen egy olyan érvet, ami arra mutatna, hogy a kurucinfo káros gondolatokat ébreszt az emberben, egyszerűen ez nemigaz! Azt meg egyszerűen egyértelműen látni, hogy amivel támadják, vádolják őket, nem igazak.