• djhambi
    "Ez a legrosszabb ember által előidézett katasztrófa amit valaha láttam."

Tapasztalt orvos lehet.

Baluman:

"A kurucinfo célja is pontosan ez, az emberek fellázítása az igazságtalanságok, korrupció ellen"

Azt hiszem talán a te idézeted volt az, de javíts ki, ha tévedek, a Marcus Aurelius idézet: "Minden, amit hallunk, vélemény, nem tény, és minden, amit látunk, nézőpont, nem a valóság." Ha ezt elfogadjuk, akkor következtethetünk belőle: mivel nem tudjuk, hogy tényleg igazunk van-e, kártékony a véleményünk mellett ennyire radikálisan kiállni.

Egy magamfajta emberben mindig van annyi önellenőrzés, szkepszis, önkritika, hogy nem engedem, hogy vak hit kialakulhasson. Volt, hogy tévedtem, és tudom, hogy tévedhetek, mert ember vagyok. Ilyenkor önellenőrzéskor felismerem a hibámat és kijavítom. Vagy meghallgatom más véleményét, kritikusan átgondolom, rájövök, hogy neki van igaza, és kijavítom.

A szélsőjobbosok is emberek, és ők is tévednek, csak belőlük a radikális szemlélet miatt hiányzik az önkritika, a szkepszis, és ezért képtlenek felismerni a saját hibás gondolataikat, illetve nem ellenőrzik le magukat, ha másnak is van tőle eltérő véleménye, meg se hallgatják. Nincs önellenőrzés. Így a hibás gondolatok bennük maradnak. Vagyis egy deformált, torz, elferdült világkép alakul ki bennük. És a deformált világuk létező problémáit és nem létező problémáit is - akár az erőszak eszközével - meg akarják oldani.

Lát egy tüneteket, de nem létező tüneteket is lát. Elkúrja a diagnózist. Így jó és rossz gyógyszereket is felír. Lehet, hogy bizonyos gyógyszerek kombinációja csökkenti a tüneteket, de a vírusos megbetegedésre antibiotikummal válaszolni önpusztítás.

OFF

Most ezektől függetlenül, csak érdekesség képpen:

az NSDAP a '29-30-as gazdasági válság idején 18,3%-os volt a szavatók körében. 1932-ben már 37%-kal a legnagyobb párttá nőtte ki magát, és a kommunisták és a szociáldemokraták koalíciója híján kormányt alakított. 1934-ben Hitler kancellár betiltott minden más pártot. A válság elmélyülése után 4 év kellett, míg a szélsőjobból tejhatalmú rezsim nem lett. Ez most kicsit meredek, szerintem.

Mondjuk annyival "kedvezőbb" a helyzet, hogy a nagy támogatottságú fidesz maga is jobboldali párt, és Viktor intelligenciája és szónoki képessége sok vizet fog zavarni még a jobbik támogatói körül. A jobbik megléte pedig kikényszeríti a fideszből, hogy konzervatív irányzatot képviseljen, így kevésbé valószínű, hogy megkockáztatna Viktor egy hatalomátvételt.