• djhambi
    #16
    A cikknek viszot van egy oltári következménye, ami ezen vicceskedő hozzászólások között nem szerepel (tisztelet a #13-as kivételnek :) ).

    Ez egy hatalmas fricska a vallásoknak, elsősorban a kereszténységenek. Ezt valahogy nehezn tudják kimagyarázni a Bibliából, hiszen nem is tartalmaz semmilyen utalást semmilyen ősi alfajról. (Kain és Ábel is csak ketten vannak, viszont jóval több emberi faj keveredett a tanulmány szerint.) Másrészt minden tudatosságot ki lehet zárni az ember evolúciójának egyengetésében is.

    Azonban a filozofikus gondolkodású emberek nagyon hamar képesek az ilyenekhez alkalmazkodni, és ki fog derülni, hogy a neandervölgyi ember azért tűnt el, mert űrhajót építettek és elmentek vele a Marsra...

    Viszont a tanulmánynak annyi jelentősége mindenképp van, hogy a szemléletünket tágítsuk: mindig olyan sokat képzelünk magunkról, hogy egyediek és természetflettiek vagyunk. Pedig ugyanúgy eszünk, iszunk, szaporodunk, mint az állatok, ugyanolyan a motivációnk is, sőt, mi is állatok vagyunk, csak úgy hívják ezt a fajt, hogy ember. Csak eddig az ember egyedi fajnak tűnt mindeféle rég kihalt ággal. Ezért rögtön azt mondtuk magunkra, hogy nem vagyunk állatok, meg isteni eredetünk van, és az evolúció-elmélet fejlődése ellenére máig bennünk megvan a természetietlenség illúziója. (Csatolás a másik topichoz. :P)