Ahoy#72
Te most miaf*szról beszélsz? :D Igyál tengervizet, mindenkinek úgy lesz a legjobb :D
Én meg élvezem az étel természetes ízét, nem mártom tövig a saját sütésű krumplimat a sóba, hanem finom fűszerekkel, citrommal, zöldségekkel ízesítem, és így 100x jobb íze lesz. A leveseket sem 5 kiló sóval főzzük, hanem inkább mindenki utánízesíti saját ízlése szerint... Borzasztónak tartom, ahogy a menzákon, gyorséttermekben az ételek szar ízét mértétktelen elsózással és elcukrozással kompenzálják.
Csak meg kell nézni, milyen amikor megzabálsz egy nagy zacskó csipszet, utána "krízisállapot" lép fel a szervezetben, a veséknek nagy mennyiségű vizet kell visszatartania, a vizelet összesűrűsödik. Sürgősen pótolni kell, mert különben kiszáradás fenyegethet. Szerintem ez igen messze van a test normális működésétől.
A szervezetünk nem erre van kitalálva egyszerűen. Régen amikor a só kuriózum volt, mert kevés lelőhely volt, és fizetőeszközként használták, akkor is teljesen jól megéltek minimális sózással. Az állatok sem sózzák a kaját, vagy tévedek? :D
Egyszerűen a só egy ételízesítő, aminek nulla a tápértéke. Annyi hogy mértékkel kell használni, nem 10-20 grammokat zabálni belőle. Erre próbál utalni a cikk is. Nemkell konspirációkat vetíteni mögé...