• philcsy
    #43
    A második legjobb védekezés a sok szar ellen a sör. (Ha nem szereted tea dögivel.) Ne zavarjon hogy gyakran jársz huggyozni inkább örülj neki. Ha elég folyadék jut a szervezetedbe akkor a veséd tud rendesen dolgozni (napi 2-5liter, de inkább többet mert az nem árt). A vese az ami megszabadít a legtöbb szükségtelen dologtól. Ezenkívül mozogj sokat (ezt összekötheted az ivással). Akkor sokat izzadsz és az is "méregtelenít" (de rühellem ezt a szót, olyan trendi lett manapság).

    Régen még a leglustább ember is mozgott annyit mint ma az átlag. Akkor nem volt légkondi és izzadt az ember. Az izzadással pedig sót válasz ki. (Írta itt már valaki.) Ugyanez a helyzet a zsírral és az egyébb dolgokkal. Ha csak a régi táplálkozást összehasonlítod össze a maival és figyelemen kívül hagyod az életmódváltozást akkor hamis következtetésre juthatsz.

    Régen sokkal nagyobb volt a szelekció. Ma már csak a legszélsőségesebb esetben dolgozik. Korcsosulunk.

    Az E-ket meg hiába nézed mert:
    -E-katalógusszámmal jelölnek minden élelmiszeripari segédanyagot, a természetest ugyanúgy mint a mesterségest (E300 - C-vitamin)
    -mostanában rájöttek hogy kevésbé riasztó a dibenzoil....
    -nem mindegy milyen mennyiségbe van benne
    -nem csak az adalékanyagok lehetnek veszélyesek hanem a bennük levő esetleges szennyezések is
    Szóval a kevesebb E nem feltétlenül jelent egészségesebb terméket.
    Ez bizalmi kérdés. Ha megteheted válasz olyan terméket amelyik gyártójában megbízol.

    Régen is ettek az emberek nagyon szar kajákat.
    A gabona sokszor fuzáriummal volt fertőzött (mérget termel). De a rossz tároláskor is kaphatott fertőzést. Az anyarozs pl egy olyan gombaféle amelyik gabonamagvakon tenyészik és mérget termel. (Többek között lizergsavat amelyből aztán 1938-ban Albert Hofmann LSD lehet készíteni.)
    A füstöléskor a fából különböző mérgező gázok/gőzők jönnek ki (pl: fenol) pont ezek a mérgek azok amelyek tartósítanak.
    A hús pácolásához pácsót használtak/használnak. Pontosabb neve nitrites pácsó (ma már nem csak ilyet használnak). A nitrit az ami elpusztítja a mikroorganizmusokat, és persze számunkra is mérgező.
    A régebben elfogyasztott víz sem volt éppen a legbarátságosabb.