trogi#39
A sóból is csak a természetes a jó. Ha megnézitek, a jódozott sónak van lejárati ideje! Nos, az igazi só korlátlan ideig fogyasztható. Nem veszek olyan sót, aminek van lejárati ideje. A másik pedig a csomósodásgátló anyag. Egy sóba mi a fenének kell adalékanyagot belerakni???? Nem értem...
#28-ra: a kristálycukorról azt hallottam, hogy meszezik, azért fehér. A cukor igazi színe nem fehér. Tehát pont fordítva van, mint ahogy írtad: inkább igazi barna cukrot ennék, mit fehéret. Persze a méz, a nádcukor és a gyümölcscukor jobb, de persze mind drágább, mint a répacukor.
Aki le akar szokni a sóról, édességről, nasiról, tudok segíteni, DE kell hozzá jó adag lustaság is:
otthonra nem szabad venni se édességet, se sót, se nasit. Ha rád tör az "éhség", nem tudsz mit enni, mert nasi nincs otthon és mivel lusta vagy nem fogsz lemenni a boltba, tehát nem fogsz enni semmi feleslegeset. Ha van otthon gyümölcs, az nem baj, cukorpótlónak jó. :)
Folyadék: víz. Hogy ásvány~ vagy csap~, azt szerintem eldönti a csapvíz íze. Ha pocsék, marad az ásvány~. Kóla és egyéb szarok feleslegesek. Az energiaital is eléggé necces, ha végigolvasod mi van benne, már el kell, hogy vegye a kedvedet az elfogyasztástól. Korábbi kedvenc üdítőm a gyömbér volt. (Néha még most is legurul kis rummal ízesítve. :) ) Ha megnézitek, gyömbért nem tartalmaz, akkor meg miért hirdetik gyömbérnek???
A plusz sózásról úgy szoktam le, hogy mindig elfelejtettem kivenni a kajámmal a sót a szekrényemből. Leültem enni, s rájöttem, hogy hiányzik a só, DE lusta voltam a hivatalban elgurulni(!) az 5 méterre lévő szekrényben található sóért. :)))) Egy idő után már nem hiányzott annyira. Igaz, a leszokásom nem sikeres, mert néhanapján megvegetázom a vajaskenyeret... :-(