• wednes
    #28
    Régen ennyi cukor nem jutott az emberek szervezetébe, ha még úgy se ha 50 tonna mézet evett volna valaki naponta. :D
    A cukorrépa cukor tartalma 18% és ebből állítják elő az ipari fehér cukrot 95%-os tartalommal. Régen nem tudtak ilyen koncentrációt előállítani, de szerintem nem is érezték szükségességét.
    MO-n 100 évvel ezelőtt az 1 főre jutó cukor fogyasztás 2kg volt évente, a II. VH-ig 10kg most 50kg. Igen a barna cukor semmivel se különb mint a kristály cukor, sőt... Annyi asszem, hogy az utolsó tisztítási folyamaton nem esett át. Tehát még egyéb érdekes anyagok is lehetnek benne. :D

    Én se vagyok szaki, de régen szerintem nem tudták akkor se ennyire túlzásba vinni az ízfokozást, pl gyümölccsel vagy mézzel, ha akarták volna se.