• djhambi
    "ez azért annyira röhej, ne egyél cukrot, egyél édesítőt, ne egyél sót, egyél mesterséges tartósítót/ízfokozót, szerintem 1-2 év, és jön a ne egyél természes húst, csak olyat, amit sejtkádban növesztettünk. :-("

Nem az számít, hogy természetes-e, hiszen a kígyóméreg is természetes, és megöl. Az számít, hogy milyen biokémiai reakciókat hajt végre. Hogy hosszútávon milyen hatásai lehetnek. Önmagában nem lesz semmi sem rossz, ami mesterséges.

"egyébként észrevettétek, hogy az utóbbi időben egyre több az olyan reklám, ami betegnek titulál, ha: meghültél, jóllaktál, stb és valami "gyógyszernek nem minösülő" készítményt akar rád sózni?"

Igen, észrevettem, a hülye reklámzabáló nem gondolkodók előszeretettel falják ezeket a készítményeket. Pl. a homeopátiás készítmények definíció szerint olyan készítmények, melyeknek kimutatható hatásuk nincs. Azzal érvelnek, pl. ha beveszed a csótányport, akkor megerősödik az immunrendszerek, meg ilyen ökörségek. Ennyi erővel rakd a tűzbe a kezedet sokszor, és immunis leszel a tűzre.

A másik pedig, amit észrevevttem, hogy természetes > mesterséges kapmány is van. Pl. a Koronás Cukor reklámozza magát így, valahogy, hogy a művirág is szarabb az igazinál, ezért a természetes cukor is jobb a mesterségesnél. Mondd ezt egy cukorbetegnek! Semmit sem lehet így lebutítani, hogy természetes > mesterséges.

A másik pedig a stevia, a természetes cukormentes édesítőszer, egy növényből készült természetes cukorpótló. 20 g = 2050 HUF. "A Bizottság kijelentette, hogy a 95%-os steviol glükozid élelmiszer adalékként történő fogyasztása az emberi szervezetre nézve nem veszélyes." És a maradék 5%-ról senki sem tud semmit.

És emellé jön az egészséges felmágnesezett víz, ami a mágnes elől elvéve már le is mágneseződik, ezért sima víz lesz belőle, és a többi egészségmániás pénztárcafalás.

És persze ezeket a termékeket webshop gyógyszertárnak álcázott oldalakról lehet megvásárolni, és áltudományos blablát pottyantanak mellé, hogy elhiggyed, hogy milyen jó. Talán pont ezért gyanús...