• Renegade
    lehet, hogy a cukor azért kell, hogy elnyomja a rohadt hús ízét
    régen az átkosban volt egy mondás: amelyik gyárba kivezényeltek építőtáborba (az ifjúság kedvéért: olyan mint az osztálykirándulás, csak hosszabb és dolgozni kellett), na annak a termékét nem fogyasztottad többet.
    Az én félelmem a témában:
    az emésztőrendszerünk evolúciója, ugyanolyan lassú, mint a többi, gondolom nem hetek alatt alkalmazkodik, évezredekig ettük a cukrot, sót, ami nem kellett kiizadtad (aki már bulizott kifáradásig, az biztos látott már a ruháján sóvirágokat). Szerintem nem a csökkentés a cél, hanem a helyettesítés.
    Ami elgondolkodtató:
    Ha sportoltál kiskorodban, vagy neadj Isten sokat dolgoztál (5-10 év versenysport), akkor nem tudsz elhízni, sem lefogyni, bármit/bármennyit eszel, mert kemény munkával beállítottad a keringésed, anyagcserédet, sajnos így nem jársz gyakran gyógyszertárba, orvoshoz, tehát rossz fogyasztó vagy, nem is követendő.
    Kinek hiányzik ma rengeteg egészséges fiatal? Senkinek, így ahelyett, hogy a sportoláras buzdítanánk a népet inkább kitalálunk mindenféle fiktív indokot arra, hogy hogyan rontsunk tovább az egészségükön, hogy minnél több "gyógyszernek nem minösülő" szart eladhassunk nekik, hát ez az én félelmem.
    Többen írták már a lényeget: mozogj és egészséges maradsz, vagy keres valami hihető magyarázatot (pl egy "tudományos" cikk) arra, hogy miért vagy beteg, kövér, stb. Van erre egy szép kifejezés: Kognitív disszonancia csökkentése