jamborl#81
mi kozunk van nekunk az o tarsadalmukhoz ha ok jonnek hozzank?
szerintem nem sokat valtoztatunk rajta es foelg veszellyel nem vagyunk ra.
az elso haboru az emberi fajon belul tort ki. vagy te az ugymond csillagkozi fajokrol/civilizaciokrol beszelsz?
lehet hogy onzoek, de nem feltetlenul a pusztitast kell latni ha mar ellatogatnak hozzank.
lehet megtetszett nekik Mari neni petuniaja, vagy barmi aminek mi nem tartunk nagy jelentoseget.
miert kell alkalmazkodjanak hozzank? csak akkor kell alkalmazkodjanak ha keveredik a tarsadalmunk az ovekkel.
a lenyeg, ha itt vannak, es tudnak rolunk, nem banto szandekkal jottek.
es meg az olyan hulye filems bakikat sem kovetnek el hogy egy eltevedt raketa lelovi oket, vagy tamadasnak velnek. mert ezt ok szamitasba veszik, tudjak jol hogy viselkedik/viselkedhet az ember extrem helyzetekben. mivel elobb tanulmanyoznak minket. nem lesz nekik semmi sem meglepetes, annal inkabb nekunk.
tudjak hogy felborithatjak tarsadalmi "rendunket" azzal ha megjellenenek holnap a hiradoban. :)
meg az sem bizonyitott hogy mas eletforma letezik a foldin kivul, nemhogy ertelmes leny.
szerintem:
ha letezik foldonkivuli civilizacio ami mar eljutott hozzank, en nem felnek. mert vagy bekevel jon vagy erdektelenseggel, de nem pusztito szandekkal.
ha nem jutott meg el ilyen civ. hozzank, akkor ... nem tudom. :)