• jamborl
    #271
    igen most isteneknek tunnek a szemunkbe, de egy mostani katona fegyverekkel mondjuk vagy akar egy ugyes mernok (a megfelelo muszereivel/berendezessel) is talan, isten lehetne az osemberek szemeben.

    az ember korlatai elsosorban a teste, a testenek a gyengesegei, ahhoz hogy meghodithasssa a korulotte levo vialgot.

    elobb utobb le fogjuk cserelni a testunket jobbra (erosebbre, strapabirobra, ami jobban alkalmazkodik a meglevo feltetelekhez), ha megengedi a technikai fejlettsegunk es a moralis oldalat is elfogadja nagyreszben az emberiseg.

    es lehet eljon majd az ido amikor az anyagi testunket egy szellemire, vagy akar ahogy irtatok energia csereljuk at. ez hogy atcsreljuk eleg hulyen hangzik, de gondolom ezek ev ezredek milliok folyaman fog vegbemenni.

    es ha elerjuk ezt a szintet akkor az lesz mar a termeszetes, es nem gondolunk magunkra ugy mint istenek, viszont minden teren tobek leszunk mint egyszeru elo letformanal, ami mondjuk benepesit egy bolygot (ertek ez alatt allatot/novenyt)

    es igen, nem fog erdekelni minket hogy mit is csinal egy fejletlen civilizacio x bolygon, lehet segitsuk oket hogy a jo iranyba fejlodjenek, de akkor is nekik kell vegigjarni az utat. az ember is a sajat hibaibol tanul a legjobban. nem lehet ezeket gyorsitani es nem is szabad. olyan szinten fogjuk tisztelni es ertekelni az eletet amit lehet most "emberi, primitiv" gondolkodassal fel sem fogunk, es olyan celok lesznek elottunk, amit am ostani ember tenyleg isteninek tekint.