• boond
    Ha pl kihunyna a napuk akkor kötve hiszem hogy nem költöznének el. Vagy bármilyen más okból. Az nem akadály szerintem.
    Fejlett komonikációval rendelkezhetnek, így az sem gond.
    Nem egy konzerv doboz ként kell elképzelni az űrhajójukat szerintem.

Persze biztos a legkülönfélébbek lehetnek. néhány száz méterestől kilométeres nagyságig.

Sőt az is elképzelhető akár hogy van olyan faj amelyik épít egy olyan Várost mint Atlantisz, egy mobilvárost, ami egyben űrhajó is. Az pedig már maga az "otthon lenne" lehetne.

Szal szerintem ez sem jelent feltétlenül gondot, náluk az olyan természetes lehet mint nálunk a repülés, vagy az autó...

Az utazásnak vannak alternatívái is, amivel gyorsabban haladhatnak mint a fény, anélkül hogy átlépnék.

Én egyáltalán nem rakétákat képzelek el mint űrhajókat, az űrsikló.

"Persze a naprenszeren belül lehetségesnek tartom ezeket az ausztronautás utazásokat,de minek? minek mennyen ember a jupiter egyik holdjához,12 éven keresztül,ami oda vissza 24év,minek?"

Itt is a jelen technológiánkból indulsz ki. Képzeld 100 éve mondhatták pl hogy "ugyan ne fárasszál már az ember sosem jut el a holdra."
    Ehhez képest most a Mars a célpont...
    simán lehetséges távoli naprendszerekbe eljutni relatíve rövid idő alatt... Csak nem ismerjük még legfeljebb a módját...

Aztám ma meg repülünk ,nem a vízen próbáljuk megtenni ezt a távolságot.
    Továbbra is fontos szerepet töltve a víz... De igen feltételezhetően féregjáraton keresztül, vagy vmi más módon fogunk közlekedni nagyobb távolságokra rövid idő alatt.

Azonban nem mindenre fogjuk ezt használni szerintem.