"az én véleményem az hogy Szerinted egy fejlett civilizáció, nem találtam még fel azt a technologiát hogy legyen gravitáció a hajon? (hopsz akkor máris megölt
az elmélet, mert nincs leépülés..)"
Szia,én nem csak a fizikai leépülésre gondolok itt egyben,gondolom a gravitációt meg lehet oldani,de a szellemi leépülésre ,Szociális és mentális,ingerszegény környezet bezártság,stb néhányat lehet szimulálgatni stimulálgatni ,szintetikusan, valós érzetü környezetet,de hosszútávra nem megoldott!!
(élölények szorossan függenek szölőhelyüktől) nekünk a föld nevü bolygó az,de persze el lehet menni abban az irányban ,hogy készítünk olyan génmanipulált embereket,akik tovább bírják az ez irányú"kiképzést" de hát Frankeinsteni lényeket már nem veszek ember számba....
(technikailag sok minden megoldható,de fénysebességgel soha sem fogunk utazni,úgy ahogyan ezt most elképzeljük....ürhajó rakéta stb)
Persze a naprenszeren belül lehetségesnek tartom ezeket az ausztronautás utazásokat,de minek? minek mennyen ember a jupiter egyik holdjához,12 éven keresztül,ami oda vissza 24év,minek?
erre vannak a robotok....
Olyan érzetem van ezzel kapcsolatban ,mint az első európai ember aki,átszelte az óceánt,hogy megtalálja az uj földet amerikát"indiát" több hónapon keresztül utazott mire a céljához ért.
Aztám ma meg repülünk ,nem a vizen próbáljuk megtenni ezt a távolságot.
Ugyan ez a helyzet ezzel a ürrepülös dologgal,ezzel a redszerrel nem fog menni,valami más kell,de nem hiszem hogy sikerülhet.
Talán testen kívüli élményként megtapasztalhatunk,más világokat,de fizikálisan ezt soha nem fogjuk megtenni,szerintem érdemes ezen is elgondolkozni...
Tisztelettel