• Balumann
    Megmondom őszintén, hogy először én is egy ilyen magyar Zeitgeist -re gondoltam, ami végülis rávilágít a lényegre, összefoglalja a dolgokat, bár legtöbb információ ellenőrizhetetlen, biztos teli van csúsztatásokkal (nem tudom elképzelni, hogy nem, mert az első 3-as 1. része (kereszténység támadása) az írtó hülyeség.
    De ez a film nem hasonlítható ahhoz. Nemhiszem, hogy ez a film hirdetésként szolgálna. A szövegeket a filmben megszólaló emberek állították össze, van közgazdász, jogász, polgármester, repülőtéri alkalmazottak elnöke vagy ki, egyetemi tanár, csupa olyanok, akik tényleg a lehető legjobban láthatják, hogy mi hogyan történt, és utána is járhattak. Többször mutatnak dokumentumokat is (pl. amikor arról a pályázatról beszél, amin ők is részt vettek, ő is adott be). Nem nagyon hiszem, hogy olyanok elhangzanak a filmben, ami hazugság lenne, vagy csúsztatás, ami változtatna azon a helyzeten, hogy milyen állapotban, gazdasági helyzetben van az ország. IMF hitellel lehet jól jártunk, de többezer milliárdos adósságunk még akkor is van - és mivel fogyasztunk, meg folytatódik a privatizáció, még mindig nő, és az a néhány multis befektető nem fogja ezeket visszahozni.