• djhambi
    #285
    Ez érdekes, mert én nem látom olyan rossznak a magyarországi helyzetet. Mámit erre lehet mondani, hogy biztos a külföldiek hazudnak, de én úgy veszem észre, hogy inkább objektívek, és pártsemlegesek, és vannak jelek, ami arra utalnak, hogy amit műveltek, az nem nagy hülyeség.

    "A Merrill Lynch, a JP Morgan és a Nomura japán befektetési csoport londoni elemzője napokban nyilvánosságra hozott jelentése egy ponton megegyezik: "Magyarország a válságkezelés és a költségvetési kiigazítás világbajnoka"."

    Én nem úgy látom, hogy olyan rossz lenne a helyzet, hogy egy a gazdaságot éltető gazdasági verseny elnyomásával foglalkozó új vonalra van szükség. Tehát a megszokottól eltérő szemléletmód. Sőt, a legtöbb ország gazdasági fejlődésének az alapja a tőkeimport, mennyire örültünk, hogy a nagy válságban a Mercedes gyárat nyit nálunk. Munkahelyeket ad, a magyarok olcsóbban jutnak hozzá, mert helyben van, viszont a munkáltató fizeti a magyar dolgozókat, és itthon költik el a pénzüket. Viszont ha megadóztatná a Jobbik a külföldi tőkét, nem jönne ie a Mercedes, nem lenne munkahely, nem tudnák a magyarok elkölteni itthon a pénzüket, nem tudnának belől adózni, és a gazdaság visszafejlődne Kádári szintre. Mert lényegében ott is ez folyt. Legyen magyar autó, magyar narancs, persze mindent drágábban és bénábban.