Génállományunk 8 százalékát vírusoktól kaptuk

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sharks
Bocs, de már megint félrenéztél valamit. Te voltál az egyetlen, akit kiemeltem, hogy kivétel vagy az ellenkezõ táborból, akinek van intelligenciája, meg ki tudja fejezni értelmesen a véleményét. Egyébként az intelligenciát nem kell a tudásanyaggal hasonlítani, közvetlenül semmi köze egymáshoz a kettõnek.

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Bambi!
A statot én csináltam, és nekem egyedülálló érzékem van a politikához, folyamatosan rajta van a kezem a pulzusán.

Kara kánként folytatom tanításom.

Nem szeretném, hogy politikai harcmazõ legyen a topicból, és nem is lenne illendõ. 88 oldal sok, és mégcask beleolvasgattam, de már így is körvonalazódottpá gondolat, az egyik az, hogy lénegében pontatlan, elkent, nem elég pontos, konkrét a megfoglmazás. Csak pár helyen említ számokat. A máik gondolatom az, hogy olyan folyamatokat indítana el a program, (ha eszük ágában lenne betartani) melyek sokkal nagyobb állami költséggel jártnának, mint hasznot hoznának, és ez nagyon úgy hat, mint a szokásos mindenki csak kapni fog választási egyást túlszrnyalás. Viszont a befektetõk elijesztése szerintem nem jó terv a jövõre nézve. Egy konkrét példában elmondom a véleményemet, de privátban küldöm el nekd, mert tényleg nem szetném, ha most a Jobbik programjával lenne tele a topic #500. hsz-e is, mert illetlenség lenne a többi párttal szemben. Bár tudom, hogy a Jobbik a fórumokon és blogokon terjed, alulról növekszik, (jelenleg csökken), illetve megpróbál a fõiskolai/egyetemi fórumokra bejutni, és hirdetni a tanait, de ezzel az ingyenreklámmal indokolatlnul elõnyhöz jutnak, amit ha a többi párt is folytatna, akkor biztoan nem olvasnék SG-t. Akit nem érdekel, azt nem kell befolyásolni akaratlanul. Csúnya dolog.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Balumann
Epikurosz, szerintem tényleg hozzáírhatsz még egy nullát mindegyikhez 😄

Ki füllentette ide ezt a statisztikát? Kétlem, hogy lenne olyan párt, ami 600 alatt lenne füllentõk terén, ez a benyomásom. (Benyomás.) Hogy készítették a statisztikákat? Megkérdezték az embereket, hogy szoktak-e füllenteni? Vagy megpróbálták médiábanszereplésükbõl összeválogatni? Mert ez esetben elég szubjektív, és ha valakinek valamerre húz, akkor arra húz.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Balumann
A Jobbik kiadta a programját, ITT elérhetõ. Olvassátok ti is végig, aztán várom a véleményeteket, persze magyarázatokkal :-)

Itt van a link is.

Tetsuo
ad1, minden tiszteletem az oseide!
ad2, nem sorolnalak be soha hungarista v akar magyar nemzeti, hazafi, stb "dobozokba"..

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Balumann
" Ezt a vitát ráadásul már rég megnyerted, mert ahogy azt nyilván Te is tudod, ha nincs igaza valakinek, akkor kezd el témát váltani, személyeskedni, hogy elterelje a figyelmedet."

Hát azért nem feltétlenül. Az azt mutatja maximum, hogy nincs annyi információ birtokában, illetve már nincs kedve ezekkel érvelni. Én azért írok fórumba, hogy adott esetben a másik érveibõl is tanuljak. El nem tudnám mondnai, hogy mennyit tanultam amióta ide járok fórumozni (talán többet, mint iskolában), meg sokat olvasgatok is, minden területen, történelem, tudomány, vallások terén is. Hogy intelligencia hiányban szenvednék, kétlem. Addig voltam, amíg én is azt a véleményt képviseltem, mint ti most 😛

Balumann
A rendezõ meg se szólal a filmben, szakemberek beszélnek (közgazdász, jogász, két egyetemi tanár, amikor a repülõtérrõl beszélnek akkor a repülõtéri alkalmazottak elnöke vagy ki, stb.), akik részt vettek ezekben (a mi oldalunkon).

Ez a Die Welle érdekesnek tûnik, próbálom tölteni (kevés seeder), habár a jelenlegi helyzetben én egyáltalán nem látom ennek nyomát. A torrent hozzászólásoknál már volt egy párbeszéd "nmag"-on, hogy elgondolkodtató a Magyar Gárda létezése, másik meg írta, hogy én gárdatag vagyok, egyáltalán nem ilyen céllal jött létre. A tevékenységeik alapján én sem ezt látom, mégha idõnként felveszik a fegyelmezett katonai mozgást is. Vona Gábor sem éppen a legjobb szónok, ráadásul õk inkább csak ilyen egyesítõ szerepet vállalnak, az a többszáz közgazdász, meg szakértõ állítja össze a programot, nameg a forum ami által végre mások is bele tudnak szólni.

Összetett világszemléletedet nem teljesen értem, én azt látom, hogy megpróbálod túlkomplikálni az egészet, nem vagy hajlandó információt olvasni a nemzetet képviselõ oldalakról (avagy a hazaárulók szempontjából szélsõségesektõl). 1 éve még valószínûleg teljesen egyet értettem volna veled, de már nem.

Egyébként nekem is hasonló történeteim vannak, anyukám ha jóltudom 1 éves volt mikor Erdélybõl átszöktek. Öntõteknikusként végzett, dolgozott Csepel-mûvekben, cipzárgyárban, Fémfeldolgozó RT-ben (ott már apukám is), mindegyiket eladták majd bezáratták.

Sharks
Ja igen, ezt ki is felejtettem, hogy szánalmas ez a besorolás, de ez megint a sötétségbõl adódik. Ma már sokkal összetettebb (globálisabb) az emberek világnézete annál, hogy ilyen kategóriákba be lehessen sorolni õket (fõleg nem ennyi ismeretség után), ráadásul sértõ is, de nem hiszem, hogy ez gondot okoz itt egyeseknek.

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sharks
Mondom, hogy ne foglalkozz ezekkel, mert teljes mértékben hiányában vannak az intelligenciának. Nem is fogják fel, amit leírsz, csak elvakultak követik azt, amit beléjük sulykoltak. Ez olyan, mint mikor beszélsz valakihez, aki miután befejezted, csak mondja a saját kis állításait, de ha visszakérdezel abból, amit te mondtál, nem tud semmit visszamondani, mert nem figyelt, nem fogta fel. Hidd el, ha nem lenne leírva, õk sem tudnának egy szót sem visszamondani abból, amit próbáltál elmagyarázni nekik. Ezt a vitát ráadásul már rég megnyerted, mert ahogy azt nyilván Te is tudod, ha nincs igaza valakinek, akkor kezd el témát váltani, személyeskedni, hogy elterelje a figyelmedet. Felesleges leírnia családfádat egy ilyennek, mert nem fog sem elnézést kérni, sem elfogadni tõled semmit. Megint fel fog hozni valami érvet, ami által az õ álláspontját véli bizonyítani.

Egyedül Balumann az, akinek el tudom fogadni a véleményét (bár nem értek vele 100%-ig egyet), de Õ ki tudja fejezni magát, meg érveket tud felhozni, nem pedig ész nélküli szajkózást folytat, meg másokat sérteget. Jó tudni, hogy azért a másik oldalon is vannak értelmes emberek <#taps>

Lehet, hogy Stockholm szindróma, vagy más betegség.
Elhülyültél, stb.

Elõre szólok, hogy sokkal összetettebb világszemléletem annál, hogy besoroljanak dobozokba, úgymint liberális, konzervatív, gazdag, hungarista, náci, cionista, stb... Szóval ezen túl minden ilyen jellegû hozászólásoat kéretik mellõzni!

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Elõször meg akartam nézni ezta film, de utánanéztem a rendezõnek, és kderült számomra, hogy nem csak a kinézete olyan, mint a Toli. Csak hungrista témában van szinte filmje, köszönöm, prpagandából nem kérek. Viszont ajánlom figyelmedbe a néme Die Welle - A hullám c. valós eseményt feldolgozó filmet.

"Te mindig a 'masik' oldalan allsz, nem a magyaroken!"

Megpróbálom objektíven szemléni a világot, és honnan jönne a magyarság kérdéséhez, hogy bíráljam a kintieket? Hoy jövök én ahhoz, hogy olyan dologba szólja, aminek nem vagyok részese? Egyébként ennek ellenére példát hoztam, hogy a szlovákoknál a szélõséges pártok mennyit ártottak pl. európai megbecsülésüknek, illetve a magyaroknak. Azt is leírtam, hogy törtélmet lopnak. Mert valamennyire tisztában vagyok az ottani helyzettel, mert sokat beszélgettünk róla rokonaimmal. Így kijelenésed érvényét vesztette.

"Bokros Lajos a magyaroknak olyan, mint Adolf Hitler a zsidoknak.. de ezt egy gazdag szulok liberalis gyereke soha nem ertheti meg."

Ha érveid elfogyak, megpróbálsz személyeskeni, és szavaim érvényét és súlyát elnyomni, hogy mindennk kikiáltasz. Akkor egy kis családi történelem...

Apai ágról nagyszüleim a hábrúban nõttek fel, szegénységben. Házasságuk után nagyapám egyedül dolgozott, mert hamar jöttek a gyerekek. Elõször vilanyszerelõkisinasként, majd villamosmérnökként. Kemény munkával sokra vitte, a rendszer ellensége volt, mégis szakmai tiszteletével kiérdemelte, hogy kék diplomával külföldre mehessen gyárlátogatásra. '89-ben szó szerint bagóért felajánlották neki a Tokodi Üveggyrat, de nem volt pofája részt venni az elherdálósrivatizálásban. Tehát a gazdag zsidózós kijelentésed itt megbukott.
Anyai ágról a családi gyökerek a Felvidékre vezetnek, hol dédapám kánto tanít volt, s miután nem volt hajlandó nem magyarul tanítani, elõször Csehországba telepítették õket, késõbb hazszöktek Magyarországra. Elvették a családi birtokokat, a házukat, s szlovák családoknak adták, akik a fákat elkezdték kitermeni az erdõkben, stb. Itthon rokonaim nulláról kezdték újra, pedagógus volt nagyanyám és nagyapám is, odáig jutottak, hogy nagyapám az akkori Ybl Fõiskola rektorhlyettese lett.

Nem vagyok gazdag. Ami pénze van a családomnak, rendes munkával, kétkezi munkával, fárasztó kétkezi munával szerezték, és én erre vagyok büszke, nem holmi magyrságra, és nem tûröm, hogy ezt a kétkezi verejtékes munkát, és mind azt a küzdést besározd légbõl kapott feltételezésekkel! Õseim követendõ példát mutattak minden magyar számára.

Balumann
Egy évvel ezelõtt én is pont ezeket írtam volna. Aztán úgy döntöttem, hogy amit tudok, elolvasok, megnézek mindent, még az ún. "szélsõséges" oldalakat is. Így nagyjából átlátom, hogy valójában mi történik, több témában is. Ezt tudom nektek is javasolni, egyszer úgyis megértitek, hogy mirõl próbálunk beszélni.

Balumann
Bokros valóban bizonyított, csak éppen nem csak a mi javunkra... "Mit hozott a Bokros-csomag", meg a Háború a nemzet ellenben is van róla szó, nem egyszer... amit ha jól sejtem soha nem fogsz megnézni, mert akkor még a végén meg is értenél valamit, hogy mi folyik a világban.

A vizitdíjba se mennék bele, van egy film ahol egy tapasztalt közgazdász és jogász az egészségügybe is belemegy (mint mindenbe). ^^

"Hogy a baromira hungaristák nehezítik meg a kinti magyarok sorsát (a szlovák szélsõségeseken kívül)."

Ja, a baromi szélsõséges hungaristák, akik végre egységes történelmet, normális együttélést, és szabad nyelvhasználatot akarnak elérni...

Tetsuo
Bokros Lajos a magyaroknak olyan, mint Adolf Hitler a zsidoknak.. de ezt egy gazdag szulok liberalis gyereke soha nem ertheti meg.

Tetsuo
Elolvastam meg 1x az eddigieket es megfigyeltem vmit.

Te mindig a 'masik' oldalan allsz, nem a magyaroken!
De most tenyleg, ha vki kulso szemlelo aki partatlanul olvassa a vitat, azt latja, (ha visszanezed, te is) hogy te zsigerbol a masik oldalt veded es magyarellenes dolgokra hivatkozol..
Hogy jon a magyar ahhoz, stb.. de még SOHA nem mondtal elmarasztalot egy masik nepre es a magyarok javara.. szerintem ez nem csak erre a forumra jellemzo.
Igazam van?

Sharks
Elolvastam a másik topicban is a hozzászólásaidat. Abszolút hasonlóan látjuk a dolgokat, bár ahogy észrevettem, ott is ugyanezekkel az emberekkel diskurálsz, de felesleges, mert úgy sem fogják érteni mirõl beszélsz. Õk csupán lexikális tudással rendelkeznek, de intelligenciával kevésbé, ráadásul túl sok híradót nézhettek, mert betéve tudják azokat a dolgokat, amiket úgy sulykolnak az emberekbe. Ez az egész vita arról szól, hogy vegyük a múltat, próbáljuk összekapcsolni a jelennel és megjósolni a jövõt. Az igazság azonban az, hogy bármilyen erõszakosan is hangoztatja egy-egy ember a véleményét, az még nem fog többet érni senkiénél. A múltról pedig azt tudjuk, amit az iskolában tanítottak nekünk, a jelenrõl azt, amit a tv-bõl hallunk és a mindennapi életben érzékelünk, a jövõrõl pedig semmit és ez így is marad... Részemrõl itt be is fejeztem a témát, mert felesleges minden topicot teleszórni ezzel a politikai szennyel.

Bokros Lajos többször bizonyította szakértemét. Elõször Magyarországon, a gazdasági fellendülés, ami az Orbán-kormány ideje alatt tudott kibontakozni, az õ csomgjának volt köszönetõ, /* off csak aztán (tanultuk közgázból) Orbán több pénzt szórt el, mint Bokros összegyûjtött. Azóta is mindenki azt érzi, hogy "milyen jól éltünk az Orbán-kormáyn alatt", de annak semmi köze sem volt a fideszhez, csak az, hogy szétosztották Magyaro. összegyûjtött tartalékait. on */

Azután Szlovákiába hívták Bokrost, ahol ugyanazokat a reforokat végrehajtotta, mire az elmaradott ország felívelt, EU-tag lett, bevezette az eurót, és megelõzte a felívelésében Magyarországot egy rövid ideig.

OFF

De egyre többet hallani külföldrõl, (az objektív külföldrõl), hogy mennyire mûködnek reformok, és tisztelik a Bajnai-kormányt és sikereket kívánnak, meg Obama a választás évben találkozik vele (cserébe viszont katonákat kért, tehát õ sem hülye, nem osztja ingyen az amcsi respeketet). Egy angol szaklap Magyarországot jelölte világelsõnek a megszorítások terén. (Értsd: leghatékonyabb.) Dokumentumot nem tudok felutatni, de akkor ne higyjétek el, mielõtt Epikurosz jön a 300 millió euróval.

De orvosi fórumokon egyre több feleszmélõ embert hallani, hogy milyen jó volt a vizitdíj, mert így az orvosok 50 ezer hála pénz alatt nem foglalkoznak emberekkel, meg az embereknél maradt az a pénz, aminek az egészségügybe kellett volna kerülni, és az önzõ emberek és a manipuláló fidesz okozta a pénzügyi ûrt az egészségügyben. Utálok ilyen témákba belefolyni, de végül erre vezetnek.

"Az elsõ világháborúban nem voltunk háború indítók."

Az OMM baromira terjeszkedni akart, hogy megerõsítse csökkenõ tekintélyét. Ferenc ferdinánd csak az ürügy volt.

"Az európai hatalmakat a török uralom alól felszabadult Balkán újrafelosztása is szembeállította. 1908-ban a Monarchia annektálta Bosznia-Hercegovinát, ami a nagyszerb álmokat dédelgetõ Szerbia számára elfogadhatatlan volt. A két ország éles ellentétbe került, de ennél jóval fajsúlyosabb probléma volt Oroszország és a Monarchia viszonya. 1897-tõl fogva a két nagyhatalom kölcsönös egyetértésben óvta a balkáni status quót, amelyrõl szóló megegyezésüket most a Monarchia az ellentételezés nélküli annexióval felrúgta."

Baromira mi kezdtük.

És csak a saját rokonaim példáját tudom felhozni. Nem akarnak szélsõségeseket Magyarországra, mert nem akarják, hogy tovább fokozódjon indokolatlanul a szlovák-magyar ellentét, mert õk isszák meg a levét. Rajtuk csattan az ostor. Ironikus, nem? Hogy a baromira hungaristák nehezítik meg a kinti magyarok sorsát (a szlovák szélsõségeseken kívül).

Balumann
Horn-kormány pénzügyminisztere. Megnézem majd a videót, de megmondom õszintén, szerintem az egyik legnagyobb "hazaáruló".

Sharks
Ha elolvastad volna, amit írtam vagy lenne annyi agyad, hogy felfogd, akkor tudnád, hogy nem szavazok az mszp-re. Még mindig jobb bevallani, hogy nem értenek valamihez, mint azt hinni, hogy értek hozzá (közbe meg nem). Amúgy engem meg az idõd nem érdekel rohadtul... nem kötelezõ elolvasni, amit írok, nem az ilyen bunkóknak szól, akik úgysem fogják fel.

Sharks
Húúú, de jó, hogy ezeket írtad. Sajnos az elsõ írásodból nekem nem ez jött le és egy kicsit lehet, hogy félreértettem, amit valóban akartál mondani. Ezeket, amiket ebben a hsz-ben írtál teljesen elfogadom, bár én nem vagyok annak híve, hogy válasszuk a kisebbik rosszat... valami vagy jó vagy nem.

"Az unió az nem multinacionális cégekbõl áll... kicsit paranoiás vagy szerintem. Minél inkább beolvadunk az Unióba, annál jobb és minél kevésbé irányítunk mi, annál jobb"
Itt egy kicsit én is személyesre vettem így visszaolvasva, ezért utólagos elnézésedet kérem! Lehet, hogy túl nagy volt a lendület. Az Unió-val nincs semmi baj, ahogy azt Te is megállapítottad. A magyar törvényekkel és azok betartatásával van a gond. Az állam feladata ugyanis pont az lenne, hogy úgy szabályozza a külföldi cégek magyar tevékenységét, hogy az nekünk kedvezzen. Persze ez nem csak ezen a területen probléma, hanem általánosan a legnagyobb gond. Ebben az országban mindenkinek kedveznek, csak a magyaroknak nem. A legegyszerûbb gazdasági fejlõdést lehetne azzal elérni, hogy fellendítik a turizmust és minden lehetne akár drágább is a mostaninál, ha a fizetések is reálisan igazodnának az árakhoz. Csak hát megint visszaugorhatunk oda, hogy a külföldi cégeknek és a magyaroknak is sajnos meg van engedve - vagy inkább rá vannak kényszerítve, mert ez nekik sem jó -, hogy ilyen fizetések mellett dolgoztathassák az embereket (a körülményekre ne is térjünk ki). Máshol (ennél turisztikailag kevésbé vonzó) helyeken gyönyörûen mûködik, hogy magas árak mellett bizony rengetegen látogatnak el az országba és ebbõl nagyon jó bevétel van. De persze egyszerûbb velünk megfizettetni az államadósságot, mint tenni valamit a fejlõdés irányába. Ok, ezt persze bonyolultabb megvalósítani, mint ahogy itt leírtam, de az a gond, hogy a szándék sincs meg, hogy ilyen vagy hasonló kezdeményezéseket véghezvigyenek.

Hogy két féle pártból lehet választani? Szó sincs róla. Csak az emberek úgy gondolják, hogy valamelyik kettõ közül kell választani. Bevallom Neked, én még nem igazán voltam szavazni, mert nem volt kire. Idén láttam egy interjút, amit sajnos most nem találok, de ha meglesz, mindenképp belinkelem, azonban találtam egy másikat, amit ugyancsak érdemes megnézni, mert itt is nagyon jó dolgokat mond. A lényeg, hogy most elõször fogok szavazni és rá, nem az MDF-re, hanem rá. Én benne látom az egyetlen esélyt perpillanat, hogy pozitív irányban változtasson az ország jelenlegi helyzetén. Iszonyatosan jó gazdasági szakember, baromi intelligens, tehát öröm hallgatni, mikor beszél, mert õszinte is és következetes. És nem mellesleg becsületesnek tûnik.

Én egyébként olyanoknak hiszek, akik a való életben élnek, és nem a fórumbetyároknak.
Íme egy írás innen:
"Ma Magyarországon a vidék másodlagos, sõt inkább harmadlagos szerepben van. Az ország jelenlegi és ideiglenes vezetõi MSZP, ( SZDSZ ) ezt a szerepet szánták neki. A beruházások, fejlesztések, munkahelyteremtések ígérete, csak a választásokig tartott, utána sorra elmaradnak. A nemzetközi nagytõke és pénzvilág kiszolgálóinak eszük ágában sincs a vidéket fejleszteni, az olyan nagyon agyonhangoztatott, pozitívan megkülönböztetve, elõnyös, fejlõdõképes helyzetbe hozni, sõt a nemzetközi nagytõke és a mega - giga óriás áruházláncok, a háttérben meghúzódó összefonódó pénzvilág és az õ seggnyalóik érdeke, hogy magyarországot leminõsített és kommersz vásárló országgá butítsák."

Balumann
Azt meg sajnálom, hogy valakiben még csak gyanút sem kelt, hogy míg a holokauszt-revizionisták könyvnyi érveket hoznak fel, dokumentumokra, bizonyítékokra, tényekre hivatkozva, és bizonyítékot várnak a többire, a zsidó védelmi liga meg a média egyszerûen lenácizza, és többesetben börtönbe zárja õket. Mégha nem lenne igazuk, akkor is nevetséges lenne (bár akkor kiállnának vitázni, és már nem lenne szó se róla)

Balumann
Erdélyben lehet. Szerinted mindenhol ez a helyzet? Pl. Szlovákia bizonyos területein, ahol mindennapos a Szlovák - magyar összetûzés, mert éppenséggel õk olyan történelmet tanulnak, miszerint õk itt éltek, a magyarok meg felkergették õket és állatként kezelték õket (lehet nem ennyire durván fogalmaznak)? Én meg Ukrajnában jártam, 3 napig voltam egy családnál (kórussal csináltuk, egyszer mi fogadtuk õket 3 napra, aztán csere), hadne mondjam, hogy kicsit nincsenek megelégedve az ottani helyzetekkel...

Balumann
"Le van szarva, mennyire igazságtalan, ha mi vagyunk a vesztes fél"
Az elsõ világháborúban nem voltunk háború indítók. Mégis mi kaptuk a legnagyobb bûntetést, ország 2/3 -át elvették, az emberek egyik napról a másikra más nemzethez tartoztak, az összes bányánkat elvették, vasútak nagy részét, és még rengeteg dolgot.

Féltem, hogy elõfog kerülni a 6 millió ember halála is, ami ha igaz is lenne, akkor sem mi lennénk a fõ FELELÕSEI, szerencsére a tények is ellene beszélnek, nemhogy a logikus érvek és dokumentumok. Ha tényleg lett volna kiírtási szándék, akkor sem tudtak róla akik engedték, hogy elvigyék az embereket, így ebben sem lennénk felelõsök. Mindenesetre igen, egy jó indok volt, hogy miért kell elfoglalni a szövetségeseknek Közép-Európát (nameg miért kell nekik Izraelt létrehozni, és hogy a zsidó származású csalók máig meg tudjanak élni és szemellenzõként használni, hogy miért utálják õket...).

"Nem is akarnak ma már visszajönni azok a magyarok, akik kintragadtak, különben hazjöttek volna."

Ez meg olyan hülyeség, hogy nem is tudom mit lehetne írni, látszik, hogy abszolut nem érted az egésznek a lényegét.

Barátom elment erdélybe, és ismerõseit kérdezte, akik azt mondták, hogy nem akarnak huzavonát, meg ide-oda csatolgatást, csak békében akrnak élni.

Felvidéki magyar rokonaim azt mondták, hogy lehet, hogy most õk Szlovákiában a hülye magyarok, de máskülönben õk lennének Magyarországon a hülye tótok. Õk az EU-ban látják a jövõt, hogy ne számítson, hogy ki honnan jött, legfeljebb õrzi a területen a kultúrájukat.

/* Orbán meg azért mondta, hogy területi követeléseik vannak, hogy elszívják a Jobbikos szavazókat. */

Nem kéne döntenünk a kinti rokonaink helyett...

Le van szarva, mennyire igazságtalan, ha mi vagyunk a vesztes fél! 6 millió ember haláláról tehetünk, és azon a 200 ezer négyzetkilométeren panaszkodsz? Egyébkén is. Akkor igazságtalan volt, hogy mikora románok bejöttek Budapestre, kifosztották. És az is, mikor az oroszok ejöttek, és kifosztották. Basszus, a veszteseknek sosem lehet szavuk. Azért vesztesek. A gyõztesek döntenek. Nekik van joguk dönteni. Nekünk nem volt. Ez ilyen egyszerû. A vörös térkép jó ötlet volt, csak nem jött be. Az élet nem egyenlõen oszt. Értelmetlen bicskanyitogatás. Nem is akarnak ma már visszajönni azok a magyarok, akik kintragadtak, különben hazjöttek volna.

Balumann
JAh meg is lehet venni, de ha kell valakinek és nincs fennt torrent oldalkon, akkor írjon, és küldök torrentet rá.

Te figyu, nagyon szépen kérlek, ne rabold az idõmet.

Ha saját bevallásod szerint sem értesz a politikához, akkor ne írj a politikáról. Az, hogy te mit érzel, az engem nem érdekel.
ha öngyilkos akarsz lenni, jogod van hozzá (szavazz a maszopra), de ez engem nem érdekel.

Balumann
Ja és miért akarják a trianoni szerzõdést felülvizsgálni, azért, mert teljesen igazságtalan. Ezt is megtudjátok az alább javasolt filmbõl 😉

Balumann
"Az tény, hogy nagyon jól kitalálták, mivel lehet megfogni az embereket. Sajnos egyesek még mindig nem heverték ki, hogy elcsatolták tõlünk azt a bizonyos területet..."

A Fidesszel az a baj, hogy aztmondják "baj van", de helyes politikáról, normális üzleti tervekrõl nálunk sem beszélhetünk. Nálunk nincs jobb meg baloldal, nemzetellenes politikusok ülnek ott, mi meg megszavazzuk, hogy melyiknek engedjük meg, hogy eladja az országot ^^

"Ezt gyönyörûen leírtad. Ha Te arra vágysz, hogy tolvajok képviseljenek téged, akkor sok sikert hozzá. Engem ne képviseljenek ezek"

Jelenleg 2 féle pártból lehet választani, az egyik oldal a nemzetellenes (Fidesz, MSZP, SZDSZ, stb.), a másik akik az országban élõ, dolgozni "vágyó" embereket képviseli. Jelenleg a Jobbik az egyetlen, aki nem megdícséri és elsimítja a csalásokat, hanem kirakják azokat a pártból. (hogy háttérben történt-e esetleg az ellenkezõje, nem tudjuk, bár van olyan érzésem, hogy azt már kiderítették volna, és remélem, hogy nem).

"Az unió az nem multinacionális cégekbõl áll... kicsit paranoiás vagy szerintem. Minél inkább beolvadunk az Unióba, annál jobb és minél kevésbé irányítunk mi, annál jobb"

GYakorlatilag az UNIO az ami szabaddá teszi azt, hogy a különbözõ iparágakat, cégeket külföldi vásárolja meg. Namost ezt nemcsakhogy megtehetik, hanem meg is teszik, ráadásul úgy, hogy magyarok hiába pályáznak rá, nem tudják megszerezni. És a fõ gond nem is ez, hanem eladósítják, és egyszerûen bezárják ezeket. 2 oldalon keresztül lehetne sorolni, hogy korábban jól mûködõ (még exportálni is képes) cégeket, gyárakat így tettek tönkre. Ezeket jelenleg HITELBÕL hozzuk be, amit a büdös életbe nem fog tudni az ország visszafizetni.
Ehhez még pénzt is veszünk fel, fejlesztésekre, amik éppenséggel fene tudja hova kerülnek el, mert oda nem, ahova felveszik, az államadósság meg százmilliárdokban mérhetõ már. A bankok 90% -a is külföldi kézben van (még a Kereskedelmi bank is), és általában nem is támogatják a magyar fejlesztéseket. A fõ cél röviden, magyar embereket elõnyben részesíteni a pályázatok idején, illetve csak olyannal irassák alá ha külföldi, aki tényleg nem eladósítani akarja.

Nemtudom mennyire sikerült érthetõen leírni - gondolom semennyire, aki megnézi a Háború a nemzet ellen -t (nem gyõzöm ajánlani), az meg fogja érteni, miért ilyen az ország amilyen. Nem politikai film (nincs szó a jövõbeli választásokról, Jobbik sem szerepel benne egyáltalán - bár szerintem egyértelmû, hogy azért adták ki, mert már látják a reményt). Mindneki nézze meg, akit érdekel valójában. Szakmabeliek mondják el tapasztalataikat, történeteket, konkrét példákkal.

"Pont errõl írtam több oldalas hszeket a lítium-levegõ akkumulátoros topicban."

"Érdekes, hogy pont azok idézik elõ ezt, akik olyan "igazi magyar"-nak vallják magukat. Csöppet ironikus, nemde?"

Pont errõl írtam több oldalas hszeket a lítium-levegõ akkumulátoros topicban. 😊 A többiben is hasonló véleményen vagyunk.

Sharks
Ahogyan látjuk, itt is megvan a megosztottság és nem is ez a probléma, hanem az, hogy van aki el tudja fogadni a másik véleményét - ha nem is egyezik az övével -, van aki pedig nem. A politikában a nem elfogadni tudó nekem a f_deszt jelenti, ezért nem értem, h milyen alapon beszélnek õk demokráciáról. De ne essék félreértés, ezzel nem állítok semmi olyat, hogy a másik pártok különbek lennének, csak máshogy rosszak. Mindenesetre én nem szeretem, ha indoklás nélkül (vagy akár azzal együtt) lehülyéznek, mert valamirõl elmondom a véleményemet és ez nem feltétlenül egyezik a másokéval, akik azt hiszik, hogy többet érnek nálam (vagy úgy általában a többi embernél), holott nem is ismerjük egymást. Ezzel egyébként csak saját magát minõsíti az, aki így tesz. Könnyû másokat ledegradálni, fõleg, ha kevésbé ért valamihez, mint mi. Annál nehezebb megmutatni neki azt, amit esetleg mi tudunk és segíteni, hogy jobban rálásson a dolgokra egy adott témában. Sajnos a mi népünkre általában az elsõ a jellemzõ, tipikus magyar mentalitás, ahogyan azt már világszerte ismerik mindenhol. Érdekes, hogy pont azok idézik elõ ezt, akik olyan "igazi magyar"-nak vallják magukat. Csöppet ironikus, nemde? Lehet, hogy nem értek annyira a politika szerkezetéhez, mint Ti, de mégis jobban ki tudom fejteni az álláspontomat és ha kell, el tudom fogadni másokét is (akire vonatkozik, az tudja, más ne vegye magára).

djhambi: Te abszolút felfogtad a mondanivalóját annak, amit írtam. A 236-os hsz-ben írtakat pontosan úgy gondolom én is. Ezért is kár belebonyolódni a politikába, mert tényleg kevesek vagyunk ahhoz, hogy átlássuk, megértsük és a helyes következtetéseket vonjuk le a mechanizmus egy részletébõl, amit mi látunk. Az igazság azonban az, hogy nem kell átlátnunk mindent. Ahogy a fizikában is, nem feltétlen tudjuk a gravitáció mûködésének aprólékos képletét, mégis érzed. A politikában szerintem ugyanez a helyzet. Én bevallom, nem értek hozzá magas szinten, de érzem, hogy valami nem jó. Sokszor látom, hogy kiemelnek egy-egy embert, hogy ezt vagy azt mondta és milyen jó, meg hiszek neki stb. A pártok és a politika rendkívül szövevényes, nem lehet tudni, hogy mikor ki áll a dolgok mögött és ki hozza meg az adott döntést (azok ritkán állnak a kamera elé, akik mozgatják a gépezetet szerintem). Persze nem minden politikus rossz, õk is ugyanúgy emberek, de ez egy összetettebb dolog, úgy gondolom. Nekem volt szerencsém rálátni arra, hogy külföldön (uniós országban) hogyan mûködik a politikai gépezet és csak annyit mondok, hogy próbáljon meg itthon egy híres politikus egyedül, gyalog sétálgatni az utcán... Ott megtehetik. Vajon miért van ez? Normális az, ami nálunk van? Miért ragaszkodunk annyira a szuverenitásunkhoz (itt most azokat a bizonyos "igazi magyarokat" kérdem)? Az a lényeg, hogy ne legyenek Magyarországon külföldi érdekeltségû cégek, vagy az hogy milyen az életminõség? Én csak annyit látok/láttam, hogy külföldön jobb az élet. Valószínûleg valamit mi csinálunk rosszul, ha itt nem mûködik ugyanolyan jól az élet, mint a szomszédunknál akár. Csak egy határ választ el minket és mégis mennyi különbség...

Ha 14 éves is, éretten látja a helyzetet.

"Ja és mellesleg már rég volt ennyire megosztva az ország, mint most. Ezt is a f_desznek köszönhetjük."

És csodálkoznak a magyarok, hogy manapság mindenért tüntetnek, sztrájkolnak, tüntetnek a tüntetésllen, tüntetnek a sztrájkolás ellen, akkora a bizalmatlanság az állam felé, hogy senki sem meri beoltatni magát, és mindez annak a következméyne, hogy bárki bármit csinál, biztos negatívan reagálja le a fidesz. Ész nélkül uszít, gyûlöletet szít, gyakorlatilag megágyazott a szélsõségeknek, így a jobbiknak. A másik oldal pedig támadó felületet biztosított az elhamarkodottságukkal.

Nem, azt hiszem nem éted azt, hogy nem érted, hog mi folyik belül. Mert senki sem érti, hogy mi folyik belül. Ez olyan, hogy azt hiszed, hogy érted a fizikát, elkezdesz fizikát tanulni, és miközben megtanulod, rájössz, hogy a világ sokkal bonyolultabb annál, hogy egy ember átlássa, és ezért mondják azt, hogy a világon csak pár ember érti a fizikát. Ugyanolyan, hogy az ember azt hiszi, hogy tudja, valójan mi töténik a gazdasági folyamatokkal makro szinten, elkezd közgazdaságtant tanulni, és ráeszmél arra, hogy sokkal többrõl van szó, bonyolult hatásmechanizmusról, szabályozásmechanikáról, félig igaz törvényekrõl, bonyolult függvényekrõl, amik hajtják a világot. Persze, téged meg akarnak arról gyõzni hogy amit hiszel az olyan egyszerû, és egyszerûen még le is írják neked. De ez az elsõ átverés.

Sharks
Nem érdekel a politika, de véleményem lehet róla, mert ugyanúgy érint, mint bárki mást sajnos. Azért köszi az észérvekkel való reagálásodat.

Tetsuo, ha mindenáron személyeskedni akarsz, akkor rajta. Te sem hoztál fel semmit, amivel esetleg felnyithatnád a szemem, ha már ennyire hülyének tartasz... de a pár szavas válaszodból legalább kiderül, mekkora bunkó vagy.

Tetsuo
Te hany eves vagy? 14? <#idiota>

Tetsuo
A Jobbik gazdasagi programja a legutosebb, majd figyeld, ma jelentik be. 😉
Megvalosithato lenne, ha O kerulne hatalomra es a kozelben nem lenne egy darab neolibsi exkomcsi sem.. es az egyetlen jarhato ut is az, ugyanis a legfelvilagosultabb szakertok es a TÉNYLEG hazank erdekeit szem elott tarto tanulmanyok alapjan keszult.

Ahhoz képest, hogy téged nem érdekel a politika, jó hosszúra sikerült, persze, rengeteg baromsággal.