Génállományunk 8 százalékát vírusoktól kaptuk
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
A statot én csináltam, és nekem egyedülálló érzékem van a politikához, folyamatosan rajta van a kezem a pulzusán.
Kara kánként folytatom tanításom.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
ad2, nem sorolnalak be soha hungarista v akar magyar nemzeti, hazafi, stb "dobozokba"..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Hát azért nem feltétlenül. Az azt mutatja maximum, hogy nincs annyi információ birtokában, illetve már nincs kedve ezekkel érvelni. Én azért írok fórumba, hogy adott esetben a másik érveibõl is tanuljak. El nem tudnám mondnai, hogy mennyit tanultam amióta ide járok fórumozni (talán többet, mint iskolában), meg sokat olvasgatok is, minden területen, történelem, tudomány, vallások terén is. Hogy intelligencia hiányban szenvednék, kétlem. Addig voltam, amíg én is azt a véleményt képviseltem, mint ti most 😛
Ez a Die Welle érdekesnek tûnik, próbálom tölteni (kevés seeder), habár a jelenlegi helyzetben én egyáltalán nem látom ennek nyomát. A torrent hozzászólásoknál már volt egy párbeszéd "nmag"-on, hogy elgondolkodtató a Magyar Gárda létezése, másik meg írta, hogy én gárdatag vagyok, egyáltalán nem ilyen céllal jött létre. A tevékenységeik alapján én sem ezt látom, mégha idõnként felveszik a fegyelmezett katonai mozgást is. Vona Gábor sem éppen a legjobb szónok, ráadásul õk inkább csak ilyen egyesítõ szerepet vállalnak, az a többszáz közgazdász, meg szakértõ állítja össze a programot, nameg a forum ami által végre mások is bele tudnak szólni.
Összetett világszemléletedet nem teljesen értem, én azt látom, hogy megpróbálod túlkomplikálni az egészet, nem vagy hajlandó információt olvasni a nemzetet képviselõ oldalakról (avagy a hazaárulók szempontjából szélsõségesektõl). 1 éve még valószínûleg teljesen egyet értettem volna veled, de már nem.
Egyébként nekem is hasonló történeteim vannak, anyukám ha jóltudom 1 éves volt mikor Erdélybõl átszöktek. Öntõteknikusként végzett, dolgozott Csepel-mûvekben, cipzárgyárban, Fémfeldolgozó RT-ben (ott már apukám is), mindegyiket eladták majd bezáratták.
A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.
Egyedül Balumann az, akinek el tudom fogadni a véleményét (bár nem értek vele 100%-ig egyet), de Õ ki tudja fejezni magát, meg érveket tud felhozni, nem pedig ész nélküli szajkózást folytat, meg másokat sérteget. Jó tudni, hogy azért a másik oldalon is vannak értelmes emberek <#taps>#taps>
Elhülyültél, stb.
Megpróbálom objektíven szemléni a világot, és honnan jönne a magyarság kérdéséhez, hogy bíráljam a kintieket? Hoy jövök én ahhoz, hogy olyan dologba szólja, aminek nem vagyok részese? Egyébként ennek ellenére példát hoztam, hogy a szlovákoknál a szélõséges pártok mennyit ártottak pl. európai megbecsülésüknek, illetve a magyaroknak. Azt is leírtam, hogy törtélmet lopnak. Mert valamennyire tisztában vagyok az ottani helyzettel, mert sokat beszélgettünk róla rokonaimmal. Így kijelenésed érvényét vesztette.
"Bokros Lajos a magyaroknak olyan, mint Adolf Hitler a zsidoknak.. de ezt egy gazdag szulok liberalis gyereke soha nem ertheti meg."
Ha érveid elfogyak, megpróbálsz személyeskeni, és szavaim érvényét és súlyát elnyomni, hogy mindennk kikiáltasz. Akkor egy kis családi történelem...
Apai ágról nagyszüleim a hábrúban nõttek fel, szegénységben. Házasságuk után nagyapám egyedül dolgozott, mert hamar jöttek a gyerekek. Elõször vilanyszerelõkisinasként, majd villamosmérnökként. Kemény munkával sokra vitte, a rendszer ellensége volt, mégis szakmai tiszteletével kiérdemelte, hogy kék diplomával külföldre mehessen gyárlátogatásra. '89-ben szó szerint bagóért felajánlották neki a Tokodi Üveggyrat, de nem volt pofája részt venni az elherdálósrivatizálásban. Tehát a gazdag zsidózós kijelentésed itt megbukott.
Anyai ágról a családi gyökerek a Felvidékre vezetnek, hol dédapám kánto tanít volt, s miután nem volt hajlandó nem magyarul tanítani, elõször Csehországba telepítették õket, késõbb hazszöktek Magyarországra. Elvették a családi birtokokat, a házukat, s szlovák családoknak adták, akik a fákat elkezdték kitermeni az erdõkben, stb. Itthon rokonaim nulláról kezdték újra, pedagógus volt nagyanyám és nagyapám is, odáig jutottak, hogy nagyapám az akkori Ybl Fõiskola rektorhlyettese lett.
Nem vagyok gazdag. Ami pénze van a családomnak, rendes munkával, kétkezi munkával, fárasztó kétkezi munával szerezték, és én erre vagyok büszke, nem holmi magyrságra, és nem tûröm, hogy ezt a kétkezi verejtékes munkát, és mind azt a küzdést besározd légbõl kapott feltételezésekkel! Õseim követendõ példát mutattak minden magyar számára.
A vizitdíjba se mennék bele, van egy film ahol egy tapasztalt közgazdász és jogász az egészségügybe is belemegy (mint mindenbe). ^^
"Hogy a baromira hungaristák nehezítik meg a kinti magyarok sorsát (a szlovák szélsõségeseken kívül)."
Ja, a baromi szélsõséges hungaristák, akik végre egységes történelmet, normális együttélést, és szabad nyelvhasználatot akarnak elérni...
Te mindig a 'masik' oldalan allsz, nem a magyaroken!
De most tenyleg, ha vki kulso szemlelo aki partatlanul olvassa a vitat, azt latja, (ha visszanezed, te is) hogy te zsigerbol a masik oldalt veded es magyarellenes dolgokra hivatkozol..
Hogy jon a magyar ahhoz, stb.. de még SOHA nem mondtal elmarasztalot egy masik nepre es a magyarok javara.. szerintem ez nem csak erre a forumra jellemzo.
Igazam van?
Azután Szlovákiába hívták Bokrost, ahol ugyanazokat a reforokat végrehajtotta, mire az elmaradott ország felívelt, EU-tag lett, bevezette az eurót, és megelõzte a felívelésében Magyarországot egy rövid ideig.
OFF
De egyre többet hallani külföldrõl, (az objektív külföldrõl), hogy mennyire mûködnek reformok, és tisztelik a Bajnai-kormányt és sikereket kívánnak, meg Obama a választás évben találkozik vele (cserébe viszont katonákat kért, tehát õ sem hülye, nem osztja ingyen az amcsi respeketet). Egy angol szaklap Magyarországot jelölte világelsõnek a megszorítások terén. (Értsd: leghatékonyabb.) Dokumentumot nem tudok felutatni, de akkor ne higyjétek el, mielõtt Epikurosz jön a 300 millió euróval.
De orvosi fórumokon egyre több feleszmélõ embert hallani, hogy milyen jó volt a vizitdíj, mert így az orvosok 50 ezer hála pénz alatt nem foglalkoznak emberekkel, meg az embereknél maradt az a pénz, aminek az egészségügybe kellett volna kerülni, és az önzõ emberek és a manipuláló fidesz okozta a pénzügyi ûrt az egészségügyben. Utálok ilyen témákba belefolyni, de végül erre vezetnek.
Az OMM baromira terjeszkedni akart, hogy megerõsítse csökkenõ tekintélyét. Ferenc ferdinánd csak az ürügy volt.
"Az európai hatalmakat a török uralom alól felszabadult Balkán újrafelosztása is szembeállította. 1908-ban a Monarchia annektálta Bosznia-Hercegovinát, ami a nagyszerb álmokat dédelgetõ Szerbia számára elfogadhatatlan volt. A két ország éles ellentétbe került, de ennél jóval fajsúlyosabb probléma volt Oroszország és a Monarchia viszonya. 1897-tõl fogva a két nagyhatalom kölcsönös egyetértésben óvta a balkáni status quót, amelyrõl szóló megegyezésüket most a Monarchia az ellentételezés nélküli annexióval felrúgta."
Baromira mi kezdtük.
És csak a saját rokonaim példáját tudom felhozni. Nem akarnak szélsõségeseket Magyarországra, mert nem akarják, hogy tovább fokozódjon indokolatlanul a szlovák-magyar ellentét, mert õk isszák meg a levét. Rajtuk csattan az ostor. Ironikus, nem? Hogy a baromira hungaristák nehezítik meg a kinti magyarok sorsát (a szlovák szélsõségeseken kívül).
"Az unió az nem multinacionális cégekbõl áll... kicsit paranoiás vagy szerintem. Minél inkább beolvadunk az Unióba, annál jobb és minél kevésbé irányítunk mi, annál jobb"
Itt egy kicsit én is személyesre vettem így visszaolvasva, ezért utólagos elnézésedet kérem! Lehet, hogy túl nagy volt a lendület. Az Unió-val nincs semmi baj, ahogy azt Te is megállapítottad. A magyar törvényekkel és azok betartatásával van a gond. Az állam feladata ugyanis pont az lenne, hogy úgy szabályozza a külföldi cégek magyar tevékenységét, hogy az nekünk kedvezzen. Persze ez nem csak ezen a területen probléma, hanem általánosan a legnagyobb gond. Ebben az országban mindenkinek kedveznek, csak a magyaroknak nem. A legegyszerûbb gazdasági fejlõdést lehetne azzal elérni, hogy fellendítik a turizmust és minden lehetne akár drágább is a mostaninál, ha a fizetések is reálisan igazodnának az árakhoz. Csak hát megint visszaugorhatunk oda, hogy a külföldi cégeknek és a magyaroknak is sajnos meg van engedve - vagy inkább rá vannak kényszerítve, mert ez nekik sem jó -, hogy ilyen fizetések mellett dolgoztathassák az embereket (a körülményekre ne is térjünk ki). Máshol (ennél turisztikailag kevésbé vonzó) helyeken gyönyörûen mûködik, hogy magas árak mellett bizony rengetegen látogatnak el az országba és ebbõl nagyon jó bevétel van. De persze egyszerûbb velünk megfizettetni az államadósságot, mint tenni valamit a fejlõdés irányába. Ok, ezt persze bonyolultabb megvalósítani, mint ahogy itt leírtam, de az a gond, hogy a szándék sincs meg, hogy ilyen vagy hasonló kezdeményezéseket véghezvigyenek.
Hogy két féle pártból lehet választani? Szó sincs róla. Csak az emberek úgy gondolják, hogy valamelyik kettõ közül kell választani. Bevallom Neked, én még nem igazán voltam szavazni, mert nem volt kire. Idén láttam egy interjút, amit sajnos most nem találok, de ha meglesz, mindenképp belinkelem, azonban találtam egy másikat, amit ugyancsak érdemes megnézni, mert itt is nagyon jó dolgokat mond. A lényeg, hogy most elõször fogok szavazni és rá, nem az MDF-re, hanem rá. Én benne látom az egyetlen esélyt perpillanat, hogy pozitív irányban változtasson az ország jelenlegi helyzetén. Iszonyatosan jó gazdasági szakember, baromi intelligens, tehát öröm hallgatni, mikor beszél, mert õszinte is és következetes. És nem mellesleg becsületesnek tûnik.
Íme egy írás innen:
"Ma Magyarországon a vidék másodlagos, sõt inkább harmadlagos szerepben van. Az ország jelenlegi és ideiglenes vezetõi MSZP, ( SZDSZ ) ezt a szerepet szánták neki. A beruházások, fejlesztések, munkahelyteremtések ígérete, csak a választásokig tartott, utána sorra elmaradnak. A nemzetközi nagytõke és pénzvilág kiszolgálóinak eszük ágában sincs a vidéket fejleszteni, az olyan nagyon agyonhangoztatott, pozitívan megkülönböztetve, elõnyös, fejlõdõképes helyzetbe hozni, sõt a nemzetközi nagytõke és a mega - giga óriás áruházláncok, a háttérben meghúzódó összefonódó pénzvilág és az õ seggnyalóik érdeke, hogy magyarországot leminõsített és kommersz vásárló országgá butítsák."
Az elsõ világháborúban nem voltunk háború indítók. Mégis mi kaptuk a legnagyobb bûntetést, ország 2/3 -át elvették, az emberek egyik napról a másikra más nemzethez tartoztak, az összes bányánkat elvették, vasútak nagy részét, és még rengeteg dolgot.
Féltem, hogy elõfog kerülni a 6 millió ember halála is, ami ha igaz is lenne, akkor sem mi lennénk a fõ FELELÕSEI, szerencsére a tények is ellene beszélnek, nemhogy a logikus érvek és dokumentumok. Ha tényleg lett volna kiírtási szándék, akkor sem tudtak róla akik engedték, hogy elvigyék az embereket, így ebben sem lennénk felelõsök. Mindenesetre igen, egy jó indok volt, hogy miért kell elfoglalni a szövetségeseknek Közép-Európát (nameg miért kell nekik Izraelt létrehozni, és hogy a zsidó származású csalók máig meg tudjanak élni és szemellenzõként használni, hogy miért utálják õket...).
"Nem is akarnak ma már visszajönni azok a magyarok, akik kintragadtak, különben hazjöttek volna."
Ez meg olyan hülyeség, hogy nem is tudom mit lehetne írni, látszik, hogy abszolut nem érted az egésznek a lényegét.
Felvidéki magyar rokonaim azt mondták, hogy lehet, hogy most õk Szlovákiában a hülye magyarok, de máskülönben õk lennének Magyarországon a hülye tótok. Õk az EU-ban látják a jövõt, hogy ne számítson, hogy ki honnan jött, legfeljebb õrzi a területen a kultúrájukat.
/* Orbán meg azért mondta, hogy területi követeléseik vannak, hogy elszívják a Jobbikos szavazókat. */
Nem kéne döntenünk a kinti rokonaink helyett...
Ha saját bevallásod szerint sem értesz a politikához, akkor ne írj a politikáról. Az, hogy te mit érzel, az engem nem érdekel.
ha öngyilkos akarsz lenni, jogod van hozzá (szavazz a maszopra), de ez engem nem érdekel.
A Fidesszel az a baj, hogy aztmondják "baj van", de helyes politikáról, normális üzleti tervekrõl nálunk sem beszélhetünk. Nálunk nincs jobb meg baloldal, nemzetellenes politikusok ülnek ott, mi meg megszavazzuk, hogy melyiknek engedjük meg, hogy eladja az országot ^^
"Ezt gyönyörûen leírtad. Ha Te arra vágysz, hogy tolvajok képviseljenek téged, akkor sok sikert hozzá. Engem ne képviseljenek ezek"
Jelenleg 2 féle pártból lehet választani, az egyik oldal a nemzetellenes (Fidesz, MSZP, SZDSZ, stb.), a másik akik az országban élõ, dolgozni "vágyó" embereket képviseli. Jelenleg a Jobbik az egyetlen, aki nem megdícséri és elsimítja a csalásokat, hanem kirakják azokat a pártból. (hogy háttérben történt-e esetleg az ellenkezõje, nem tudjuk, bár van olyan érzésem, hogy azt már kiderítették volna, és remélem, hogy nem).
"Az unió az nem multinacionális cégekbõl áll... kicsit paranoiás vagy szerintem. Minél inkább beolvadunk az Unióba, annál jobb és minél kevésbé irányítunk mi, annál jobb"
GYakorlatilag az UNIO az ami szabaddá teszi azt, hogy a különbözõ iparágakat, cégeket külföldi vásárolja meg. Namost ezt nemcsakhogy megtehetik, hanem meg is teszik, ráadásul úgy, hogy magyarok hiába pályáznak rá, nem tudják megszerezni. És a fõ gond nem is ez, hanem eladósítják, és egyszerûen bezárják ezeket. 2 oldalon keresztül lehetne sorolni, hogy korábban jól mûködõ (még exportálni is képes) cégeket, gyárakat így tettek tönkre. Ezeket jelenleg HITELBÕL hozzuk be, amit a büdös életbe nem fog tudni az ország visszafizetni.
Ehhez még pénzt is veszünk fel, fejlesztésekre, amik éppenséggel fene tudja hova kerülnek el, mert oda nem, ahova felveszik, az államadósság meg százmilliárdokban mérhetõ már. A bankok 90% -a is külföldi kézben van (még a Kereskedelmi bank is), és általában nem is támogatják a magyar fejlesztéseket. A fõ cél röviden, magyar embereket elõnyben részesíteni a pályázatok idején, illetve csak olyannal irassák alá ha külföldi, aki tényleg nem eladósítani akarja.
Nemtudom mennyire sikerült érthetõen leírni - gondolom semennyire, aki megnézi a Háború a nemzet ellen -t (nem gyõzöm ajánlani), az meg fogja érteni, miért ilyen az ország amilyen. Nem politikai film (nincs szó a jövõbeli választásokról, Jobbik sem szerepel benne egyáltalán - bár szerintem egyértelmû, hogy azért adták ki, mert már látják a reményt). Mindneki nézze meg, akit érdekel valójában. Szakmabeliek mondják el tapasztalataikat, történeteket, konkrét példákkal.
Pont errõl írtam több oldalas hszeket a lítium-levegõ akkumulátoros topicban. 😊 A többiben is hasonló véleményen vagyunk.
djhambi: Te abszolút felfogtad a mondanivalóját annak, amit írtam. A 236-os hsz-ben írtakat pontosan úgy gondolom én is. Ezért is kár belebonyolódni a politikába, mert tényleg kevesek vagyunk ahhoz, hogy átlássuk, megértsük és a helyes következtetéseket vonjuk le a mechanizmus egy részletébõl, amit mi látunk. Az igazság azonban az, hogy nem kell átlátnunk mindent. Ahogy a fizikában is, nem feltétlen tudjuk a gravitáció mûködésének aprólékos képletét, mégis érzed. A politikában szerintem ugyanez a helyzet. Én bevallom, nem értek hozzá magas szinten, de érzem, hogy valami nem jó. Sokszor látom, hogy kiemelnek egy-egy embert, hogy ezt vagy azt mondta és milyen jó, meg hiszek neki stb. A pártok és a politika rendkívül szövevényes, nem lehet tudni, hogy mikor ki áll a dolgok mögött és ki hozza meg az adott döntést (azok ritkán állnak a kamera elé, akik mozgatják a gépezetet szerintem). Persze nem minden politikus rossz, õk is ugyanúgy emberek, de ez egy összetettebb dolog, úgy gondolom. Nekem volt szerencsém rálátni arra, hogy külföldön (uniós országban) hogyan mûködik a politikai gépezet és csak annyit mondok, hogy próbáljon meg itthon egy híres politikus egyedül, gyalog sétálgatni az utcán... Ott megtehetik. Vajon miért van ez? Normális az, ami nálunk van? Miért ragaszkodunk annyira a szuverenitásunkhoz (itt most azokat a bizonyos "igazi magyarokat" kérdem)? Az a lényeg, hogy ne legyenek Magyarországon külföldi érdekeltségû cégek, vagy az hogy milyen az életminõség? Én csak annyit látok/láttam, hogy külföldön jobb az élet. Valószínûleg valamit mi csinálunk rosszul, ha itt nem mûködik ugyanolyan jól az élet, mint a szomszédunknál akár. Csak egy határ választ el minket és mégis mennyi különbség...
És csodálkoznak a magyarok, hogy manapság mindenért tüntetnek, sztrájkolnak, tüntetnek a tüntetésllen, tüntetnek a sztrájkolás ellen, akkora a bizalmatlanság az állam felé, hogy senki sem meri beoltatni magát, és mindez annak a következméyne, hogy bárki bármit csinál, biztos negatívan reagálja le a fidesz. Ész nélkül uszít, gyûlöletet szít, gyakorlatilag megágyazott a szélsõségeknek, így a jobbiknak. A másik oldal pedig támadó felületet biztosított az elhamarkodottságukkal.
Tetsuo, ha mindenáron személyeskedni akarsz, akkor rajta. Te sem hoztál fel semmit, amivel esetleg felnyithatnád a szemem, ha már ennyire hülyének tartasz... de a pár szavas válaszodból legalább kiderül, mekkora bunkó vagy.
Megvalosithato lenne, ha O kerulne hatalomra es a kozelben nem lenne egy darab neolibsi exkomcsi sem.. es az egyetlen jarhato ut is az, ugyanis a legfelvilagosultabb szakertok es a TÉNYLEG hazank erdekeit szem elott tarto tanulmanyok alapjan keszult.