• Balumann
    #283
    Valahogy pontosan tudtam, hogy ez lesz a véleményed róla :) A tervet jópár szakemberrel, konferenciák keretében hozták létre, én bízok benne, hogy mindent figyelembe vettek, és vissza fogják tudni állítani azt, amit az elmúlt 40 évben szétbarmoltak.

    A befektetők elijesztése nem jó terv? Az jó, hogy eladják egy külföldi multi befektető cégnek, azok pedig eladósítják (ahogy az ország 80% -ában tették), a termékek javát adófizetés nélkül kiviszik az országból? A Jobbik programja ha jól értelmezem az, hogy megadóztatják őket, vagy vegye magyar befektető (aki valóban hajlandó fejleszteni, nyereségessé vinni) és a pénz is maradjon országon belül, vagy fizessen ő is adót (nyilván ha meg így nem fogja vállalni, akkor magától átadja, és olyan fogja kezébe venni, akinek érdeke, hogy jól működjön).
    A film 2. és 3. része végig erről szól, példákon keresztül mutatják be hogyan tették tönkre az országot, mit hogyan adtak el, hogyan játszották ki a törvényeket, mi lett volna (illetve mi volt előtte) a jó megoldás amivel sikeres volt/lehetett volna.
    Egyébként ezek csak nálunk számítanak szélsőséges terveknek, ahol export működik, ott ilyen "törvények" vannak érvényben. Nemhsizem, hogy összeállítottak volna egy olyan programot, amivel még nagyobb csődbe juttatnának minket, ha utána is bennt akarnak maradni.