• djhambi
    #264
    "Te mindig a 'masik' oldalan allsz, nem a magyaroken!"

    Megpróbálom objektíven szemléni a világot, és honnan jönne a magyarság kérdéséhez, hogy bíráljam a kintieket? Hoy jövök én ahhoz, hogy olyan dologba szólja, aminek nem vagyok részese? Egyébként ennek ellenére példát hoztam, hogy a szlovákoknál a szélőséges pártok mennyit ártottak pl. európai megbecsülésüknek, illetve a magyaroknak. Azt is leírtam, hogy törtélmet lopnak. Mert valamennyire tisztában vagyok az ottani helyzettel, mert sokat beszélgettünk róla rokonaimmal. Így kijelenésed érvényét vesztette.

    "Bokros Lajos a magyaroknak olyan, mint Adolf Hitler a zsidoknak.. de ezt egy gazdag szulok liberalis gyereke soha nem ertheti meg."

    Ha érveid elfogyak, megpróbálsz személyeskeni, és szavaim érvényét és súlyát elnyomni, hogy mindennk kikiáltasz. Akkor egy kis családi történelem...

    Apai ágról nagyszüleim a hábrúban nőttek fel, szegénységben. Házasságuk után nagyapám egyedül dolgozott, mert hamar jöttek a gyerekek. Először vilanyszerelőkisinasként, majd villamosmérnökként. Kemény munkával sokra vitte, a rendszer ellensége volt, mégis szakmai tiszteletével kiérdemelte, hogy kék diplomával külföldre mehessen gyárlátogatásra. '89-ben szó szerint bagóért felajánlották neki a Tokodi Üveggyrat, de nem volt pofája részt venni az elherdálósrivatizálásban. Tehát a gazdag zsidózós kijelentésed itt megbukott.
    Anyai ágról a családi gyökerek a Felvidékre vezetnek, hol dédapám kánto tanít volt, s miután nem volt hajlandó nem magyarul tanítani, először Csehországba telepítették őket, később hazszöktek Magyarországra. Elvették a családi birtokokat, a házukat, s szlovák családoknak adták, akik a fákat elkezdték kitermeni az erdőkben, stb. Itthon rokonaim nulláról kezdték újra, pedagógus volt nagyanyám és nagyapám is, odáig jutottak, hogy nagyapám az akkori Ybl Főiskola rektorhlyettese lett.

    Nem vagyok gazdag. Ami pénze van a családomnak, rendes munkával, kétkezi munkával, fárasztó kétkezi munával szerezték, és én erre vagyok büszke, nem holmi magyrságra, és nem tűröm, hogy ezt a kétkezi verejtékes munkát, és mind azt a küzdést besározd légből kapott feltételezésekkel! Őseim követendő példát mutattak minden magyar számára.