• Sharks
    Húúú, de jó, hogy ezeket írtad. Sajnos az első írásodból nekem nem ez jött le és egy kicsit lehet, hogy félreértettem, amit valóban akartál mondani. Ezeket, amiket ebben a hsz-ben írtál teljesen elfogadom, bár én nem vagyok annak híve, hogy válasszuk a kisebbik rosszat... valami vagy jó vagy nem.

"Az unió az nem multinacionális cégekből áll... kicsit paranoiás vagy szerintem. Minél inkább beolvadunk az Unióba, annál jobb és minél kevésbé irányítunk mi, annál jobb"
    Itt egy kicsit én is személyesre vettem így visszaolvasva, ezért utólagos elnézésedet kérem! Lehet, hogy túl nagy volt a lendület. Az Unió-val nincs semmi baj, ahogy azt Te is megállapítottad. A magyar törvényekkel és azok betartatásával van a gond. Az állam feladata ugyanis pont az lenne, hogy úgy szabályozza a külföldi cégek magyar tevékenységét, hogy az nekünk kedvezzen. Persze ez nem csak ezen a területen probléma, hanem általánosan a legnagyobb gond. Ebben az országban mindenkinek kedveznek, csak a magyaroknak nem. A legegyszerűbb gazdasági fejlődést lehetne azzal elérni, hogy fellendítik a turizmust és minden lehetne akár drágább is a mostaninál, ha a fizetések is reálisan igazodnának az árakhoz. Csak hát megint visszaugorhatunk oda, hogy a külföldi cégeknek és a magyaroknak is sajnos meg van engedve - vagy inkább rá vannak kényszerítve, mert ez nekik sem jó -, hogy ilyen fizetések mellett dolgoztathassák az embereket (a körülményekre ne is térjünk ki). Máshol (ennél turisztikailag kevésbé vonzó) helyeken gyönyörűen működik, hogy magas árak mellett bizony rengetegen látogatnak el az országba és ebből nagyon jó bevétel van. De persze egyszerűbb velünk megfizettetni az államadósságot, mint tenni valamit a fejlődés irányába. Ok, ezt persze bonyolultabb megvalósítani, mint ahogy itt leírtam, de az a gond, hogy a szándék sincs meg, hogy ilyen vagy hasonló kezdeményezéseket véghezvigyenek.

Hogy két féle pártból lehet választani? Szó sincs róla. Csak az emberek úgy gondolják, hogy valamelyik kettő közül kell választani. Bevallom Neked, én még nem igazán voltam szavazni, mert nem volt kire. Idén láttam egy interjút, amit sajnos most nem találok, de ha meglesz, mindenképp belinkelem, azonban találtam egy másikat, amit ugyancsak érdemes megnézni, mert itt is nagyon jó dolgokat mond. A lényeg, hogy most először fogok szavazni és rá, nem az MDF-re, hanem rá. Én benne látom az egyetlen esélyt perpillanat, hogy pozitív irányban változtasson az ország jelenlegi helyzetén. Iszonyatosan jó gazdasági szakember, baromi intelligens, tehát öröm hallgatni, mikor beszél, mert őszinte is és következetes. És nem mellesleg becsületesnek tűnik.