Ha az evolúciót elfogadod, akkor;
Nézd meg, hogy mekkora különbség van pl. egy hal, és egy majom vagy delfin agya között. Közel sincs akkora különbség, mint pl. a csimpánz és ember agya között.
Nézd meg, hogy hányfajta ember élt a Földön, akik már szintén nagyobb aggyal rendelkeztek a majmokénál. Az embernek gyakorlatilag egy evolúciós előnye van, az agy. Az segítette a túlélésben, hogy azok nemzettek több utódot, akik okosabbak voltak, jobban össze tudtak dolgozni, megtanulni a technikákat.
Az emberek elkezdtek magyarázatokat keresni a dolgokra, megpróbálták befolyásolni a természetet, természet szellemét, valószínűleg így kezdődött. Másrészt, nyilván ők is aludtak, nekik is voltak álmaik, amiket nagy valószínűséggel, legalábbis helyenként biztos, valamilyen jelként, tanításként vehettek. Én szerintem ez adhatja a magyarázatot az istenekben, ill. földön kívüliekben való hitre.
Tanításra nem hiszem, hogy szükség volt, arra viszont valószínűleg igen, hogy valaki összefogja az embereket, azért is hogy átadhassák egymásnak is tudásaikat. Ez segítette a fejlődést.
"Isten(ek) az embert saját képmására teremtette."
Ez szerintem pont a tudomány mellett szól, az ember és a majmok között olyan nagy különbség nincsen :D Megintcsak meg kell nézni a leleteket, a korábbi embertípusokat. A DNS -ünk kb. 95% -a is egyezik a csimpánzéval. Miért kellett volna az embert megteremteni, meg tanítani.