• djhambi
    #124
    "Naptevekenyseg, szupernovak, Fold magneses terenek ingadozasai, fosszilis energiahordozok hasznalata, klimavaltozas, rezervoarok, vulkani aktivitas, az elo szervezetek izotopszelekcioja, nuklearis kiserletek -balesetek, egyeb radioaktiv anyag a kozelben, magassag-jelenseg, villamlas, koridegen anyag szennyezodese, a lelet nem max ovatossagu kezelese, nyomas, homerseklet, kioldodas, kimosodas.."

    A Naptevékenység alacsony frekvenciájú elektromágneses hullámai nem szólnak bele a felezésbe, a nagy frekvenciás jelek meg nem jutnak át a homokon, ahonnan kiszedik a leleteket, (mert különben már rég elloptk voolna őket.) A szupernovákmég kevésbé játszanak az eseményekbe. A Föld mágneses terének ingadozásának semmi köze sincs a magfolyamatokhoz a Coulomb-féle potenciálgát miatt. Elektromágneses hullámok, villámok hasonlóképpen csak az elektronokat bizgetik, az atommaghoz nem nyúlnak a potenciálgát miatt, sőt, minden egyéb hatást kilő, ami nem neutron besugárással jár, ugyanis az tud csak a semleges töltésével átjutni rajt. A nukleáris kísérletek és radioaktív anyagok a C14-es izotpok számának változtatásának ötlete elég abszurd. Tudtommal nem ásatásokra szoktak atombombát dobálni. Az anyag szennyeződése nem jó, mert neutronaktivációs analízissel a nekik szükséges anyagot kiválasztják. A nyomas, hőmérséklet, kioldódás, kimosódás a legnagyobb gyökérség, hogy befolyásolná a felezési időt.

    "C14 bétabomlásának kisenergiája és a minták csekély radioaktivitása miatt a módszer pontossága korlátozott: 5000 évre számítva a bizonytalanság +- 50 év. A kapott adatokat összevetették ásatásokból származó, ismert korú mintk vizsgálatainak eredméynével, ésazt találták, hogy az eljárás jó eredméyneket szolgáltat." Hudson-Nelson - Útban a modern fizikához / Atommagfizika