• Balumann
    #120
    Elhiszed, hogy ha leugrasz egy 20 emeletes házról, nem éled túl? Valaki azt mondta, hogy tudott repülni, miért higgyem el, hogy én meghalok ha leugrok?

    Elhiszed, hogy a villámlás nem Isten haragja, vagy elhiszed a "felszínes tudású tudomány" által terjesztett "tanokat", miszerint teljes egészében megmagyarázható jelenség?

    Ez a "hiten alapszik" gondolkodás zsákutca, értelmetlen. Ha egy elméletet bebizonyítanak (kíséreletekkel, leletekkel, stb.), akkor az tudományos magyarázat. Elmélet(ek) az(ok), ami(ke)t a tudományos eredményekre felállítanak (de még nem elegendően bizonyítva), amik az adott tudósok szerint a legvalószínűbb magyarázat, persze hiányosságok még vannak. Az egyre szűkülő hiányosságok halmazát használják ki még mindig a tudománytalan hitek terjesztői (pl. kreacionisták, ufohívők), hogy azok terjesztésével zsákmányolják ki az embereket ^^ Csak ami a legrosszabb, hogy ilyen kijelentéseket tesz még valaki, hogy "inkább hiszek valami másban, ami hihetőbb"...
    Mikor már a mindenség elméletét fogják talán bebizonyítani a részecskegyorsítóval (várhatóan az fogja eldönteni, hogy melyik elmélet a helyes, pl. húrelmélet, Hawking elmélete, stb.).

    A kormeghatározásra több módszer van, valószínűleg több módszerrel vizsgálják meg, és így elég pontos eredményeket lehet kapni, ráadásul ez nem fél éves tudomány, bele tudják számítani az esetleges hatásokat is. Így is lehet párszáz-ezer év eltérés, ha már millió éves leleteket vizsgálnak, én nem is láttam még olyat, hogy a talált dinoszaurusz-lelet 11748123 éves...

    Ha lesz időm csinálok vágott verziót youtube-ra a Mindennapi Tudomány - Hawking univerzumából is.