• djhambi
    #114
    Látod, önző, beképzelt, és képmutató dolog elvetni olyan dolgokat, melyeket nálunk sokkal okosabb, racionálisabb emberek alkottak meg, holott nem is győződtél meg az ellenkezőjéről. Ha etológus lennél, archeológus, vagy legalább régész, akkor a véleményedet alá tudnád támasztani. Ha lenne Nobel-díjad, feljogosítana téged Darwin, Pauli és sok más nagy ember érvénytelenítésére.

    A kormeghatározás pedig elég pontos, és mivel tudjuk, hogy a nagyon régi (dinoszauruszok) és nagyon közeli (pár száz év) esetén pontatlanabb, mint a 20-30 ezer évnél, ugyanis a nagyon régi leleteknél kevés szénizotóp maradt, ezért nehéz mérni, a korai leleteknél pedig a mérési hibahatár jobba beleszól, most a pár száz éves csontokra gondolok. Azt pár évtized pontossággal tudják csak megmondani. De a tudomány fejlődésével ez a módszer is fejlődik, ugyanis nagy leletre és korszerűbb szerkezettel pontosabb eredméyneket kapahtsz, hiszen a rádioaktív izotópok felezési idejét használjaki, nos, ma az időt, az atomórát szintén izotópok felezési idejéhez állítják. Tehát elhiheted nekem, hogy nem a levegőbe beszélnek. (Egyébként az támasztja alá, amit mondtam, mert a felezési görbe úgy néz ki, mint egy mértani sor: f(x)=1/2^x. A 0 közelében nagyon változik a meredekség, ezért kevésbé pontos, a végtelen közelében pedig kicsi a különbség, és azért nehéz kevésbé pontos a mérés.)

    "amit konkrétan bizonyítani tudnak az kb 6000 év visszamenőleg a többi meg csak sötétben tapogatózás"

    Van egy történelem tanár, aki ismerősöm ismerőse. Mélyen vallásos. Ő most kitolta a 6 ezer évét 12 ezer évre. A félretudásba görcsösen kapaszkodás ellen nem lehet mit tenni. Javaslom, tanulj némi természettudomáynt, mert sokkal valósabb kép alakul ki a fejedben a létező világról. (Tapasztalat, nem üres beszéd. Pl. nem söpörnéd az ágy alá a C14 izotópos kormeghatározást, ha értenéd a mechanizmusát, és ráébrednél nagyszerűségére.)