• Balumann
    #111
    Én meg abban hiszek, hogy az életnek egyszerűen nincs célja, értelme. A természetes szelekció során kialakultak bonyolultabb élőlények IS (azért "is", mert az egyszerűbbek is megtalálhatók még ma is), valamik pl. a hálószövéssel váltak sikeressé, valamik a tudásuk miatt, mert megtanultak összedolgozni, taktikázni, eszközöket használni, kommunikálni (nem csak az emberekre gondolok, ezekre általában képes az emlősök nagyrésze, csak nem annyira kreatívan mint az emberek).

    Isten létezése pedig az emberek fantáziája, amivel megpróbálták megmagyarázni, hogy miért élünk, mi a célunk és azt hogyan érjük el (amit ki is használtak általában a történelem során), és miért vagyunk "ennyire" különbek az állatoktól... Amire már tudjuk a választ, egyáltalán nem vagyunk különbek. Mostmár talán a kreacionisták sem állítják ezt.

    Nemrégen belinkeltem a Mindentudás egyeteméről az emberi természet biológiai gyökerei -t, amiben a csimpánzok szokásait is bemutatja, hogy mennyi mindenben hasonlítunk, érdemes elolvasni!
    Akit nem győzött volna meg, az nézze meg ezt a videót :DD

    "A valóság az, hogy nem tudhatod. Csak sejtheted a józan ész alapján."
    A teremtésnek nincs semilyen tudományos alapja, ezért józan ész alapján kizárom. Mivel Isten létezése fantázia szüleménye, a gondolkodás, tudat és gondolkodás pedig az agyban jön létre, így logika alapján is kizárom, szerintem szinte mindenki, aki ezzel a témával foglalkozik :)