• djhambi
    #110
    "tehát HISZED, azt amit más EMBEREK mondanak"

    Ha nem hinném el, amit a tanárom mond nekem, még a tűz felfedezésénél tartanék. Kár, hogy erre Te nem jöttél rá hamarabb.

    "az élettelenből még mindig nem tudunk élőt alkotni és ez a kulcsa az egésznek"

    Az élet és élettelen elválasztása faszság, csak azért teszik, mert a kisgyermekeknek másmilyen a befogadóképességük. A kettő összemosódik. Vannak szervetlen anyagok, szerves anyagok, ezeken belül bonyolult szerves anyagok, aminósavak, fehérjeláncok, és máris a DNS-nél tartunk, vagyis egy vírusnál. Ez már mutat csomó életjelenséget, de nem annak hívjuk. Megdobjuk némi foszfolipidből álló membránból, és pár vegyülettel, és prokatiótánál tartunk, ami már bír az élet meghatározásához szükséges életjelenségekkel. Egyszerűen így szerveződünk, ahogy az iskolában tanítáják, mert a nálunk okosabb többtízezer tudós már kikövetkeztette.

    Az ősleves mese pedig mindössze a legvalószínűbb, leglogikusabb és legkorábbi esemény, ameddig vissza tudunk tekinteni az időben. Ahogy azt 500 éve Ádámig és Éváig tették, csak annak nem volt valóságalapja, ennek pedig van, az anyagi tulajdonságokból, és csillagászati megfigyelésekből következtetik.