djhambi#344
Ez pont az a félreértelmezés, amiről írtam. Tudod, valaki a karján hordozza magyarságát egy szalag formájában, de tudod vannak, akik tudják, hogy nem a ruha teszi az embert, a szívükben magyarok, és tettekben nyilvánítják meg. Erről a Hungarista vármegyebuzi divatirányzatról írtam elsősorban. Ha minden ország a történelme során szerzett legnagyobb területét kívánná magának, hányszor lehetne lefedni Európát? Nekik fel kéne nőniük.
Beszéltem arról, hogy a történelem számtalanszor bizonyította, hogy a magyarok csak addig magyarok, amíg nm kéne valamit tenni a nemzetért, illetve ha tettek is valamit, nem jól mérték fel a környezetet elvakultságukban, és összességében csak ártottak.
Egy a nemzetekkel kapcsolatos ellentétre szeretném felhívn a figyelmedet, ami a nacionalizmus létjogosultságát megkérdőjelezi. Én magyar állampolgár vagyok. De anyai ágról felvidéki magyar, német (buléner) és tót vér csörgedezik az ereimben, apai ágról sváb nagyrészt, és kisrészt erdélyi magyar. Tehát ha atérképen jelölni kellene, hogy hova születnék, valahol Győr közelébe, szóval kb. az osztrák-magyar-szlovák határra. Most azzal, hogy pár kilométerrel magyar földre születtem, most utálnom kell a szlovákokat a nyelvtörvényeik miatt, de ha pár kilométerrel szlovák földre születek, akkor utálnom kell a magyarokat, csak azért, mert szlovák vagyok, és azt mondanám, hogy Szlovákia a szlovákoké. Ha Ausztria földére születtem volna, valószínűleg Magyarországra jönnék csajozni, de nem is ez a lényeg. A nacionalizmus skatulyákba oszt be a szerint, hogy milyen nyelven születsz meg. A nacionalizmus bebötönöz, és más népekkel ellentétet szül. De pont a stoppolós esetem bizonyítja, hogy összetartást viszont nem ad. A nacionalizus az elmúlt 200 év legnagyobb tévedése! A nacionalizmusnak volt köszönehtő 66 millió ember halála a II. VH-ban, a nacionalizmusnak köszönhető a magyarverés Szlovákiában, a szlovákverés Magyarországon, a nyelvtörvények, (az tök jó dolog, hogy Magyarországon jól élnek a környező népek fiai), és a nacionalizmus miatt utálja minde európai ország Szlovákiát, és ha majd nálunk is elterjed ez a hibás eszme, majd minket is kiutálnak. Itt nem arról van szó, hogy magrúgom a magyarokat, csak arról, hogy a kultúra megörökítése elválasztható a nacionalizmustól, és nem attól lesz valaki jó magyar, ha utálja a cigányokat, hanem akkor, ha gyarapítja tudásunkat, műveli nemzetünk nyelvét, átörökíti a jót. A kettő elválasztható.
Hogy hogy jön ide be a lisszaboni szerződés, az EU, és a neoliberális demagógia, és a cionizmus? Nos, ezek is elválaszthatók a magyarságtól.
Tegyük fel, hogy az EU-ba beléptünk. Nyilván a tökéletes EU-n belüli gazdasági egyensúlyhoz, ami minden nemzetnek jó lesz, Magyarországot át kell némiképp formálni. És ettől hangos a média, hogy mi mindent vesznek el. Persze az kevésbé van szem előtt, hogy Magyarország rengeteg mezőgazdasági terméket túltermelt a piacra, és a legtöbb ember azt nézi rossz szemmel, hogy egy jó mezőgazdasági országnak erről kell lemondania. És hogy rossz nekünk ez. Ez viszont egy olyan félreértés, ami abból adódik, hogy nem nagyban gondolkodik az ember. Az ideális EU gazadság beállása után egy jól működő szervezet leszük. Tudjuk közgazdaságból, hogyha valami eltolja a kínálat görbét az egyensúlytól, holtteher veszteség lép fel. Vagyis a semmibe eltűnt pénz. Mivel nem az egyensúlyi pontban van a két görbe, aminek az az okozója, hogy a nemrég belépett országok eltolták, ez EU szinten semmibe eltűnő pénzeket eredményez. (Ne kérdezd, hogy hova tűnik ela pénz a semmibe, gondolj arra, hogy sem az államé, sem a termelőé, sem a fogyasztóé, szóval nincsen a piacon.) Ezért kell a frissen csatlakozott országokat úgy kalibrálni, hogy visszatolják az egyensúlyi pontba a kereslet/kínálat görbét. Pl. nincs szükség a magyar borra olyan mértékben a piacon, tehát holtteher veszteséget okoz, ezért csökkenteni kell. És ez jó nekünk is, mert el lehet adni minden üveg bort, és nem bagóérkell megválni tőle. (Mint a dinnyétől, vagy búzától, meg nemtom, milyen termékek voltak a közelmúltban.) Másrészt, én a multikat védem, mert munkahelyet adnak, é a magyaroknak is jobb, ha olcsóbban jutnak hozzá a termékhez, igaz, hogy a pénz egy része máshova kerül, de ha maszek vállalkozásokat támogatnánkazzal, hogy oadmegyünk a drágább termékeket megvásároli, mert magyar, akkor azzal szinén eltolnánk a kereslet-kínálat görbét, és EU szinten holtteher veszteséget okozna. Tehát nekünk az a jó, ha a multihoz megyünk, persze még jobb lenne, ha lenne magyar multi, de ilyen nincs, ezért kár.
Ja, és egy amerikait nem kell lenézni, mert Amerikában van működőképes parlament, mert ott, ha vaamelyik elnök kormáynra kerül, az ellenfele elfogadja, hűséget, sé támogatást bizosít neki. Lényegében: "elfoagdom, hogy téged többen szavaztak, a te módszereddel fogjuk közösen irányítani az országot". Ez pedig sokkal inkább dícséretre méltó, mint ami itthon folyik 20 éve! Mert ez a helyes. Ha minden ciklusban az aktuális ellenzék ellehetetleníti a kormány működését, naná, hogy balkáni szintre esünk. Mert nincsen jó módszer vagy rossz módszer a vezetésre, csak más módszer. Az ideológia egyformán életképes, hogy most konzervatív, liberális, szoc, tökmindegy. Viszont a munka folyamatos ellehetetlnítése a magyar nemzet megcsonkítása! Nem tudom, ismered-e Rákosi Mátyás "híres" szalámi-taktikáját? Ennek a szerényebb változata folyik ittho évtizedek óta! Akkor a komcsi párt elrabolt, bebörtönzött hamsi indokokkal más pártok veeztő politikusait. Ma mi történik? Ügynök Medgyessy, hazug multis Gyurcsány, emberkínzó Horn, meg elherdáló Bajnai. OFF Nem sajálom az MSZP-t, mert alulról rohad, de nemár, hogy a Rákosi-féle komcsi párt módszerével tüntesse el minden ellenfelét az anti-komunista FIDESZ (Ez meg felülről rohad.)! (Ugye, Kóka, Fodor, Torgyán, minegyik ennek az áldozata lett.) ON
A mai uniós lehetőségeket kihasználva, ha valakinek tiszta céja a magyar nemzet felemlése, külföldi tanulással, hazajövetellel ezt nyuigodtan megteheti. De ilyen igaz magyar, mint kuglófban a mazsola...