slickboy#10
Azért akárhogy is magyarázzuk, nem ingyenes filmet/zenét/szoftvert letölteni torrenten jogsértés, mert nem fizetsz a tartalom előállítójának/terjesztőjének. Vagyis ingyen élvezed más szellemi munkájának gyümölcsét. Nem kell a "kipróbálom, mielőtt megveszem" kezdetű szöveg, mindenki tudja, hogy "hát ha már megvan így, minek vegyem meg?" Ezt önkritikusan mondom, én sem vagyok szent. Most ne menjünk bele, hogy milyen szart produkálnak és azért hogyan van pofájuk elkérni annyi pénzt, stb. Érdekes, mindenki ezerrel tölti az úgynevezett hígfost, amiért pénzt nem adna, de ingyen azért kell az aktuális egynyári sláger. Ez a ló egyik oldala. A HADOPI meg a másik. A szórakoztatóipar inkább valami életképes és olcsó terjesztési és értékesítési modellbe invesztáljon, ne a jogi procedúrákba. Szerintem valami átalánydíjas letöltési díjat kellene bevezetni. Úgy is mindenki kilóra tölti le az MP3-at, adják kilós árban. Mert nagy részük valóban tömegtermék, és a piac szabályai szerint minél nagyobb mennyiségben gyártunk valamit, annál olcsóbban lehet adni. Aztán ha valami nagyonnagyon tetszik, azt úgy is el tudják adni extra díszdobozos meg bővített változatban, illetve jó művészek koncertjeire, filmjeire vesz jegyet az igényesebb ember, amennyire lehetősége engedi.Bár ennek ellenkezőjére is van példa, rossz alkotásokra is dől a lé olykor. Valahogy el kellene rugaszkodni a régi sémáktól a szellemi javak terjesztése kérdésében.
Szerintem divatba jönnek majd az olyan spamek amiben jól ráijesztenek az emberre, miszerint ez a második figyelmeztető email,illegális letöltést detektáltunk, ha nem kattint erre meg arra a linkre, elzárjuk az internetjét...
Jut eszembe! Na és mi van a Usenext meg efféle fizetős letöltő oldalakkal? Nem kevés pénzért elő lehet náluk fizetni letöltésre. Film, zene, szoftver. Nyíltan reklámozzák magukat.Ez nem zavarja a tisztelt jogvédőket? Esetleg az a pénz az ő zsebükbe vándorol? Mindig csak a torrenten lihegnek.