• kvp
  #19
  "Nekünk egyetemi környezetvédelmis órán azt mondta a fizikusnéni, hogy az ilyen sugárzás csak melegít, de az csak nagyon extrém esetben káros."

  Ezert jo, hogy pont a mikrosutok frekvenciajan megy minden wifi-s meg blutooth-os cucc, mert a mikrosuto nem karos az anyagkora. Csak puhara fozi oket. Embernel meg foleg a modulacioja zavaro, tehat a vivofrekvenciara rakodo kisfrekvencias jelek, amik az atvitt adatoktol fuggenek. Jo pelda a mobiltelefonok reselesi frekvenciaja, ami meg a hangszorokba is behallatszik, mivel alacsony frekvenciaju. Ezek a fajta jarulekos zajok zavarjak az agymukodest.

  "Viszont a crt monitor hátrafelé röntgengép, az viszont már durva"

  Elore fele is, de hatul tobbnyire van vedo femburkolat. Elore meg jo esetben nagyon kis sugarzasmennyiseg megy csak ki. (de azert merheto)

  "illetve a negyfesz-távvezeték se túl egészséges"

  Nem igazan, gyakorlatilag 'kitekeri a dns spiralt'. (a magneses tere noveli a rak kialakulasat)

  A cikkben emlitett technologia meg egy masolasvedett wifi, ami arrol szol, hogy ne szabvanyos ethernet fejlecekkel, tcp-n vagy udp-n menjenek a filmek, mert egy wifi-s upnp-s rendszer egyreszt szabvanyos, masreszt barki fejleszthet hozza termeket, harmadreszt nem kotelezo bele masolasvedelmet tenni, ami ugyebar a fent emlitett cegek szamara nem elfogadhato. Mindazonaltal az is aggaszto, ha csak a szomszed hasznal ilyen technologiat. Igy csak no az osszesitett elektromagneses sugarterheles.