• Mardel
    #46
    Engem pl. frusztrálna, hogy benne vagyok egy olyan rendszerben, ahova eredetileg csak a priusszal rendelkezők keróltek be. Mert újlenyomatot is csak a gyanúba keveredett vagy éppen tényleges elkövetőktől vettek. Ha mindenkitől vennének, akkor az érvényesülni, mint amit az angol hatóság érvelt: "az adott személy előbb vagy utóbb úgy is el fog követni valamilyen bűncselekményt."
    Ha így állunk a dologhoz, akkor mindenkit be börtönbe, hisz előbb vagy utóbb elkövet valamit.
    A rendőrségnek elvileg az lenne a feladata, hogy az éppen folyó ügyekben a nyomozással az igazi tettest fogja el, és nem az, hogy mindenkitől mintát, gyűjteni, hogy ha felmerül valami üógyben , akkor berángassák.
    Nem mellesleg újlenyomatot is lehet hamisítani, és egy dns párossal le sem tudod vakarni, hogy neked közöd sincs az ügyről.
    Az ilyen dolgoknak mindig vannak ilyen nem kívánatos vonzatai, amibe az ember nem gondol bele, vagy elhessegeti azzal, hogy "áá ilyen egy demokráciában, nem történhet meg!". Ha meg mégis, akkor meg így jártunk, mert innen már nem lehet kitáncolni. Ha mindnki így gondolkodna, hogy már így is megfigyelnek, akkor gondolom a kamerák a lakásában sem zavarnák.