elektromos, napelemes, hibrid- és egyéb alternatív meghajtású autók
  • molnibalage83
    #315
    Nem sikerül megértened a problémát. Tőmöndatokban...

    1. Az, hogy a termelők mennyi teljes teljesítmény előállítására képesek, az egy faktor.

    2. Az, hogy a grid egyes mezói adott terhelésnél mennyire képesek az elvárt feszültség, fázis és a többi minőségi paraméter tartására az a fenti tényezőtől független. Hiába tudna még 500 MWe-t berakni a termelés, ha annak egyik végén levő alálomássán levő trafóvédelem régen behorpadt már...

    3. Hiába képes a grid kiszolgálni lassú töltéssel viszonylag számottevű mennyiségű autót egyetlen autó gyortöltése is a lent tanulmányban sanszosan lecsapná magát, mert nem bírja.


    Tehát a probléma az, hogy:

    1. Kevés villanyautós belépőnél is meg kell már tenni a hálózatfejlesztést azért, hogy adott esetben a ritka csúcsok ne üssék szét.

    2. Ha ezt nem teszed meg, akkor a töltési teljesítményt korlátozni kell. Mondom, a ma letett gyortöltő pontok is így működnek. Hiába van 5 állásos töltő, ha két autó áll be, akkor is a 100-120 kW táji teljesítményt ossza kétfelé. Miért? Azért, mert nem bírná a grid még úgy sem, hogy a város széli trafó mellett van. Melyik részét nem érted annak, hogy 3 villanyautó gyortöltése olyan szintű tápot igényel, amire az iparban 6 kV-os betáp van...? Ilyet te hol találsz gridben?

    3. Tehát ki fogja kicsengetni a súlyos tíz, és százmillókat csak a trafókra - hahó, földkábel csere is lesz és még egyéb elemek - amikor még csak elhanyagolható mennyiségű villanyautó van? Erre eddig nekem még senki nem válaszolt soha...

    4. Ha nem fizeti ki senki, akkor ezt nem csinálják meg. Ennek eredménye az, hogy még szerény mennyiségű autó mellett is az autók képességei a korlátozottak lesznek. Na, aki 10+ misiért vesz kocsit, az hol fogja ezt lenyelni...? Viszont az autót eladót semmi sem kötelezi tudtommal arra, hogy hálózatot fejlesszem, nem is az ő tulajdona, semmi köze nincs hozzá.

    Ebből a körből hogyan jössz ki úgy, hogy ne legyen drága beruházás akkor, amikor a gridet felhasználók kb. 80%-nak nem áll érdekében a fejlesztés...? Milyen alapon tolod rájuk a költséget...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.23. 18:38:24