djhambi#30
A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó.
Gondolj bele: mivel több lesz az autósok átal kihasználatlan felület Budapesten, az összes autósnak kisebb felülete kellene közlekedni. Csak a dugó nőne. És át lenne építve az egész szar. A kombihno is ezért volt jó találmány, mert kétszer annyi ember tud nyomorogni rajta .
Kamionból van még ugyan pár, de nem azok cseszik el a forgalmat. Egyébként sem a kerületi részek közlekedésével van a baj, hanem amikor reggel 7kor minden kerületből a belvárosba mászkálnak az emberek (legnagyobb számban az egyetemista/fősulis diákok), meg d.u. 5kor hazamennek. Csak akkor van tömeg. És csakis a belvárosi részben. Nemrég besuvasztottak néhány busz sávot, de mindegy, ha a Mercedes ugyanúgy "mehet" benne, mint a taxis. Láttam már pár eldugult BUSZ sávot.
És tavaly a buszok útvonalát meghosszabították, ezáltal csökkentették az átszállási időt a külkerületekből. Keleti otthonról fél óra a régi 1 helyett! Ez sem volt rossz intézkedés. Aszándék a jobb közlekedésre megvan bennük, és nemis a 4-es metró létezéséval van a baj, hanem az anti-propagandával, ami körül veszi. (Igaz, továbbra is fenntartom, hogy a metró, mint minden más állami építésű valami sokkal drágább,mint kéne, de ne a metró tervező mérnökök legyenek már a hibásak, hanem a korrupt politikusok, és a csaló kivitelezők.)
Szóval a "mi"-vel meg vagyok elégedve, mert van "miért", a "hogyan" a szar.
Ja, amúgymeg ha esik este télen 10 centi hó, akkor az elég a külvárosban, hogy csak 8-kor induljon a villamosforgalom, és minden késsen, ilyenkor mindenki buszokkal megy. És a legtöbb műszaki probléma a villamosokkal van. Balesetet meg ugyanúgy okoznak, minta buszok, szóval kevésbé megbízhatók, igaz ,kellemesebb velük játni, mert kényelmesebbek és csöndesebbek végső soron.
És amint leírtam, már megoldották, hogy a busz útvonalakat kivigyék, de nem ezzel van a 4-es metrónál a gond, hanem azzal, hogy bent, a belvárosban bizonyos csomópontok közötti közlekedés leehtetlenül el a nagy igény miatt. Nem a bejutással van a gond, hanem a benti mozgással. Pl. egy példa: én eddig úgy mentem suliba, hogy 5ös busszal bemegyek a Keletit elhagyva a Blaháig, ott 4-6 -ra szállva elmegyek a Petőfi hídig. Ha lenne Metró 4, akkor nem kéne szívnom se a busszal, amíg eljut a Blaháig, se a 4-6-tal, mert Keetitől a Szent-Gellért térig elvinne a 4-es metró, és ott van rögtön a sulim.
Ismétlem: a 4-es metró nem arra lett kitalálva, mint a 3-as, hogy kívülről segítse a bejutást, hanem a benti közlekedési feszültség csökkentésére.
Epikurosznak pedig: a román autópályákról is mindenki úgy viszonyul, hogy milyen jók, a mieink meg milyen szarok, de azt már nem tudják, hogy azt is mi építettük az ottani magyaroknak. És Londonban is csak 4 metró van. Viszont Rómában csak egy. Ott vannak sikátorok, meg széles utak. Ne higyj ezeknek a számoknak, mert arra jók, hogy ellenérzéseid legyenek. Nézd meg inkább a román művészfilmet, a Lazarescou úr halálát. Egy palinak gyors, de egyszerű műtétre kell mennie, és érte jön a mentő, de mivel volt egy kis torlódás az utópályán, 14 sérülttel, anynira teleletetk a kórháak, hogy 6 órás mentős utazgatás után, mikor végre beviszik műtőbe, elpatkol. Dare, dare Epi, hahaha...