78
-
#38 a boráros térre most is meg lehetne oldani, mert a ráckevei hév végállomása mellett egy marhanagy üres puszta van, és a puszta másik felén meg megy a csepeli hév. Ott át lehetne vezetni, bár tény hogy erősebb kanyar kéne mint akkor amikor mellette még nem volt beépítve. Múltkor mikor arrafelé kellett mennem, gondolkodás nélkül azt hittem, hogy a 2 hév össze van kötve. Aztán rá kellett döbbennem hogy a hülyeség határtalan, és egymástól 200 méterre futó vonalak nincsenek összekötve, miközben úgy röhögtem, mint a bkv-s botrányokon (olyan amikor kínomban már csak röhögni tudok ami itt megy). -
#37 pedig nem megy mindenütt töltésen a hév. A ráckeveinél pl kerítés sincs, de van 54534 db autós átjáró rajta 1 km-en, jókis sebességkorlátozással emiatt (és mert a sínek olyan állapotban vannak, hogy csoda hogy nem esnek szét, ott írják hogy 120 éves a ráckevei hév, el tudom képzelni hogy azok a sínek is 120 évesek :D) . -
#36 Az utolsó mondatban a lényeg. Pl. a HÉV és MÁV Erzsébet után egymás mellett ment. Ott lehetett volna átkötni. Aztán MÁV össze volt kötve a Csepeli HÉV-vel. Azt is elbontották mikor épült az felúított gyorsforgalmi...
A 2-es vili össze volt kötve a HÉV-vel. 1996 előtt meg lehetett volna oldani, hogy a Ráckevei HÉV bemenjem a Borárosra, mert akkor még nem volt beépülve e környék. Megintcsak elpuskázott lehetőség. Ilyenekkel van tele Bp. történelme... -
#35 "A XXI. század közlekedési rendszere arról szól, hogy minél kevesebb átszállással oldja meg a közlekedést és vigyen be egyből a belvárosba. A metró még a belváros szélét sem éri el jóformán"
Ez így van, sokkal értelmesebb lenne, ha mondjuk egy vonatjárat indulna mondjuk solymárról, én az óbuda állomáson fel tudnék szállni rá, ami után lekanyarodna a szentendrei hév vonalára, ahol a batyinál a földalatt ráfordul a 2-es metró vonalára, és a belvárosig mondjuk a deák térig visz, ahol rákanyarodik a 3-mas metró vonalára újpesten felszínre jön, és rákanyarodik a vasúti összekötő hídra, majd vissza a a kiinduló állomásig. így körbejárva a belvárost, mondjuk fél óránként indított járatokkal. És ugyanezt mondjuk szentendréről, meg soroksárról, meg minden agglomerációból hasonló körűtvonalon.
Meglepő, de soknál már meg is van a sínösszeköttetés (sok helyen meg volt, de elbontották faszságokra hivatkozva. Asszem az összes hév pálya csatlakoztatva van a nagyvasúthoz, 2-es metróvonal is az örsnél, a 2-eshez meg a 3-mas metró a deák térnél, nem is kéne sok összekötővágányt építeni és egy fasza kis felszíni és földalatti vasúthálózat lenne, mert ugye a nyomtávok szerencsére ugyanakkorák.
Meg persze egykét pályát villamosítani kéne, nem a semmi sem kompatibilis faszkodással semmivel (merthogy azonos sín nyomtáv mellett egy rakás áramellátási szabványt használnak, értelmetlenül (nagyvasút 25 KV AC, HÉV 950V DC, metró 750V DC, ami annyi mint a villamosé, csakhogy a metró 3. sínről kapja és nem felsővezetékről, hogy VÉLETLENÜL se legyen kompatibilis). Szépen be kéne vezetni, a 25kv AC-t mindenre, és akkor minden vasúti jármű bármilyen pályát tudna használni, persze a tengelyterhelések figyelembevételével. Bár vannak többszabványos vasúti járművek is, valamilyen országban van is olyan jármű, ami pl 16kv AC mellett 1,5KV DC-ről is tud üzemelni, persze kis lóerőveszteséggel.
(ja és csak érdekességképpen, a 4-6es hatos VILLAMOS vonalát a hídon keresztül, régen normál gőzmozdonyos vonatású szerelvények is is használták, hogy átjussanak, utána lehet keresni hogy "budapesti körvasútnak", aminek jelenleg csak egy része üzemel(többit elbontották főként a metrók miatt...), ehhez tartoznak az újpesti vasúti összekötő híd, és a nyugati, keleti, déli pályaudvarokat összekötő vonalak.)
Szóval nem is kéne nagyon felásni a várost egy jó, rugalmas, igények szerint alakítható rendszerhez, csak nem hülyék kellenének a kormányba meg a városvezetésre.
A lényeg, hogy a városi elővárosi közlekedés csúcsa a vasút (értelmes városokban), és nem pedig elbontanak minden vágányt és szeparálnak el szakaszokat egymástól...
-
Epikurosz #34 Csak azoknak írom, akik nem ismerik ennek a bizonyos "Molnibalage" nevű "fórumozónak" az előéletét:
djhambi írta:
"A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó."
"Molnibalage" nevű "fórumozó" böffentése erre:
"Nem tudom, hogy te melyik HÉV-en utaztál és mennyit, de összeségében nagyon kevés helyen megy töltésen a HÉV és azok alatt is át lehet menni több helyen is ahol kell."
Nos, vagy egyszerű oligofréniával állunk szemben, vagy el sem olvasta a másik ember hozzászólását, vagy csak sima rossz indulat, rossz szándék, ki tudja milyen okból.
Annyit segítek, hogy a HÉV mindenütt vasúti töltésen megy.
"Molnibalage" nevű "fórumozónál" nem az első eset, hogy vagy félreértelmezi a vitapartner állítását, és amúgy sem konstruktív vitapartner, emiatt én nem is vagyok hajlandó többé szóba állni vele. Óvakodom tőle, mint egy leprástól. -
#33 Aha, persze. 1996-os tanulmány és maszkírozott adattal próbálták bizonyítani, hogy a 4-es metró nyereséges. Ez akkor volt, mikor 300 milliárd körüli ár volt. Akkor is még a hazug adatokkal rezgett a léc. Most majd 600 milliárdos. Vágod? Kérlek magyarázd meg, hogy akkor ez hogyan lesz nyereséges, mert még a maszkírozott számokkal sem az, amit hazudnak.
Esetleg személyeskedés helyett kussolj te vén fasz vagy valami konstruktívat mondj. Egy 40 éves terveken alapuló szegregált metróvonal a vicckategóriás eset amire egy forintot sem szabad költeni. -
Epikurosz #32 Szia!
Amit a budapesti közlekedésről írtál, azzal nagyjából egyetértek. Molinóval meg ne vitatkozz, csak hülyeségeket ír; célja a vitapartner kifárasztása.
Az utolsó bekezdésed azonban nem értem.
"Epikurosznak pedig: a román autópályákról is mindenki úgy viszonyul, hogy milyen jók, a mieink meg milyen szarok, de azt már nem tudják, hogy azt is mi építettük az ottani magyaroknak."
A RO autópályák nem jók, mert nem is léteznek. Van egy pici au.pálya Buk.-Pitesti között, és annyi. Épülget az észak-erdélyi, csigalassan. (Nagyvárad-Brassó). Talán 2014-re elkészül. -
#31 A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó.
Nem tudom, hogy te melyik HÉV-en utaztál és mennyit, de összeségében nagyon kevés helyen megy töltésen a HÉV és azok alatt is át lehet menni több helyen is ahol kell. A Csepeli HÉV a saját hosszához képest sokáig megy töltésen, de a túloldalt 80%-ban a Szabadkikötő van. Oda ki akar menni? Mekkora forgalom? Alig mérhető és be lehet jutni simán.
A Ráckevei HÉV Szigetszentmiklóson megy részben töltésen, de alsó angon 5 helyen lehet átjutni alatta, ez bőven elég. Én már csak tudom, ott lakom... Más helyen gyakorlatilag a környező utak szintjén van és csomó helyen van átjáró. Szzóval ez nettó hülyeség amit írsz.
Gondolj bele: mivel több lesz az autósok átal kihasználatlan felület Budapesten, az összes autósnak kisebb felülete kellene közlekedni.
Mitől lesz kisebb? Egy villamosvonaltól aminek a kapacitása akkora, hogy ha feltöltenéd autóval egy 1-2 km-es útszakaszt és az átlagos 1.3 utas / autót vennéd alapul akkor kb. 3 járat elviszi a bennen ülőket? A HÉV meg nem fog bővülni sajnos, de ha bővíteni kellene is, az minimális felületet igényel a fővárosból. A kettő együtt olyan 0,001%-ot. Ettől lesz nagyobb dugó? Magadnál vagy?
Kamionból van még ugyan pár, de nem azok cseszik el a forgalmat. Egyébként sem a kerületi részek közlekedésével van a baj, hanem amikor reggel 7kor minden kerületből a belvárosba mászkálnak az emberek (legnagyobb számban az egyetemista/fősulis diákok), meg d.u. 5kor hazamennek. Csak akkor van tömeg. És csakis a belvárosi részben. Nemrég besuvasztottak néhány busz sávot, de mindegy, ha a Mercedes ugyanúgy "mehet" benne, mint a taxis. Láttam már pár eldugult BUSZ sávot.
Már megint hülyeség a köbön. Nézd már megy, hogy szumma hány egyetemi férőhely van BP-n + főiskola. Na, akkor számold bele azt, hogy sokan amúgy is pestiek és nem is minden nap van óra. A munkába járók és a általános sulis / gimis forgalom az ami masszív.
Szerinted miért villamos és nem busz kell? Mert a villamossínre nem megy bunkó autós.
Aszándék a jobb közlekedésre megvan bennük, és nemis a 4-es metró létezéséval van a baj, hanem az anti-propagandával, ami körül veszi. (Igaz, továbbra is fenntartom, hogy a metró, mint minden más állami építésű valami sokkal drágább,mint kéne, de ne a metró tervező mérnökök legyenek már a hibásak, hanem a korrupt politikusok, és a csaló kivitelezők.)
Milyen anti propaganda? Normális épeszű ember számokkal alátámaszta láthatja, hogy a egy pénznyelő az egész. Még a 300 milliárdos költség mellett sem hozta volna a pénzt vissza, nemhogy most. Ez nem propaganda. Ami szar, az szar. Pont.
Ja, amúgymeg ha esik este télen 10 centi hó, akkor az elég a külvárosban, hogy csak 8-kor induljon a villamosforgalom, és minden késsen, ilyenkor mindenki buszokkal megy. És a legtöbb műszaki probléma a villamosokkal van. Balesetet meg ugyanúgy okoznak, minta buszok, szóval kevésbé megbízhatók, igaz ,kellemesebb velük játni, mert kényelmesebbek és csöndesebbek végső soron.
Nem tudom, hogy honnan veszed ezeket a téves adatokat.
Mitől indulna 8-kor a villamosforgalom? Honnan jön ez a feltevés? Télen mikor este leesik 10 centi hó, reggel busszal időben beérni reménytelen. A HÉV térdig érő hóban perce pontosan jön, mert neki ez meg sem kottyan.
A buszok problémái ismertek. Szó szerint szétesnek, lerobbanak, hűtővíz elforr, stb. Alattam villamos még nem esett ki 8 év alatt egy sem. Buss már igen, pedig alig használok buszt. A statszitika is mást mutat, mint amit te mondasz. Az utasszámra eső meghibásodást meg aztán nem is említsük, mert akkor a busz elsüllyedhet szégyenében.
Ha lenne Metró 4, akkor nem kéne szívnom se a busszal, amíg eljut a Blaháig, se a 4-6-tal, mert Keetitől a Szent-Gellért térig elvinne a 4-es metró, és ott van rögtön a sulim.
Remek. Csak nem pont a te útvonalad a mérce. Nehéz felfogni. Ebből a 600 milliárdból (!) MINDEN busz és troli lecserélhető lenne, a 0-ás megépülhetne magyar árakon, az összes metró és HÉV szerelvény lecserélhető lenne és épülhetne két híd. Ez még csak 350 milliárd körüli összeg. Ezt az egész város és agglomeráció is megérezné. A 4-es metrót arányaiban szerinted ki fogja használni? Gondolkodjál már egy kicsit, mert nagyon rád férne.
Ismétlem: a 4-es metró nem arra lett kitalálva, mint a 3-as, hogy kívülről segítse a bejutást, hanem a benti közlekedési feszültség csökkentésére.
De azon sem segí és erre nemhogy 600 milliárdot, de 600 milliót sem szabadna költeni. Az agglomerációból beáramló forgalom teszi taccsra Bp-t. A belső hálózata kibaszott sűrű. Gyors is lenne, ha nem lenne sok autó. Az meg nem a belvárosból jön. Tényleg ilyen nehéz felfogni?
És Londonban is csak 4 metró van.
Javaslom tanulj meg számolni. Mellesleg nem így kellene számolni, mert ez így hülyeség. Nem kicsit, nagyon. Szóval, ha lenne Bp-n 5 db 3 km-es metróvonal, az több, mint 4 db 40 km-es? Jaj... A hosszat, az utas és állomásszámot nézd.
Bocs, de írásodból az jön le, hogy fogalmad nincs a közlkedési rendszerekről és, hogy jószerivel ki sem teszed a lábad a nagyfaluból, hogy lásd a valódi közlekedési gondokat és lásd a forrást. -
djhambi #30 A HÉV-nek ki van építve egy minitöltés, ahova autósok nem hajthatnak. Ha az autósok nem mehetnk át, még nagyobb lesz az autós dugó.
Gondolj bele: mivel több lesz az autósok átal kihasználatlan felület Budapesten, az összes autósnak kisebb felülete kellene közlekedni. Csak a dugó nőne. És át lenne építve az egész szar. A kombihno is ezért volt jó találmány, mert kétszer annyi ember tud nyomorogni rajta .
Kamionból van még ugyan pár, de nem azok cseszik el a forgalmat. Egyébként sem a kerületi részek közlekedésével van a baj, hanem amikor reggel 7kor minden kerületből a belvárosba mászkálnak az emberek (legnagyobb számban az egyetemista/fősulis diákok), meg d.u. 5kor hazamennek. Csak akkor van tömeg. És csakis a belvárosi részben. Nemrég besuvasztottak néhány busz sávot, de mindegy, ha a Mercedes ugyanúgy "mehet" benne, mint a taxis. Láttam már pár eldugult BUSZ sávot.
És tavaly a buszok útvonalát meghosszabították, ezáltal csökkentették az átszállási időt a külkerületekből. Keleti otthonról fél óra a régi 1 helyett! Ez sem volt rossz intézkedés. Aszándék a jobb közlekedésre megvan bennük, és nemis a 4-es metró létezéséval van a baj, hanem az anti-propagandával, ami körül veszi. (Igaz, továbbra is fenntartom, hogy a metró, mint minden más állami építésű valami sokkal drágább,mint kéne, de ne a metró tervező mérnökök legyenek már a hibásak, hanem a korrupt politikusok, és a csaló kivitelezők.)
Szóval a "mi"-vel meg vagyok elégedve, mert van "miért", a "hogyan" a szar.
Ja, amúgymeg ha esik este télen 10 centi hó, akkor az elég a külvárosban, hogy csak 8-kor induljon a villamosforgalom, és minden késsen, ilyenkor mindenki buszokkal megy. És a legtöbb műszaki probléma a villamosokkal van. Balesetet meg ugyanúgy okoznak, minta buszok, szóval kevésbé megbízhatók, igaz ,kellemesebb velük játni, mert kényelmesebbek és csöndesebbek végső soron.
És amint leírtam, már megoldották, hogy a busz útvonalakat kivigyék, de nem ezzel van a 4-es metrónál a gond, hanem azzal, hogy bent, a belvárosban bizonyos csomópontok közötti közlekedés leehtetlenül el a nagy igény miatt. Nem a bejutással van a gond, hanem a benti mozgással. Pl. egy példa: én eddig úgy mentem suliba, hogy 5ös busszal bemegyek a Keletit elhagyva a Blaháig, ott 4-6 -ra szállva elmegyek a Petőfi hídig. Ha lenne Metró 4, akkor nem kéne szívnom se a busszal, amíg eljut a Blaháig, se a 4-6-tal, mert Keetitől a Szent-Gellért térig elvinne a 4-es metró, és ott van rögtön a sulim.
Ismétlem: a 4-es metró nem arra lett kitalálva, mint a 3-as, hogy kívülről segítse a bejutást, hanem a benti közlekedési feszültség csökkentésére.
Epikurosznak pedig: a román autópályákról is mindenki úgy viszonyul, hogy milyen jók, a mieink meg milyen szarok, de azt már nem tudják, hogy azt is mi építettük az ottani magyaroknak. És Londonban is csak 4 metró van. Viszont Rómában csak egy. Ott vannak sikátorok, meg széles utak. Ne higyj ezeknek a számoknak, mert arra jók, hogy ellenérzéseid legyenek. Nézd meg inkább a román művészfilmet, a Lazarescou úr halálát. Egy palinak gyors, de egyszerű műtétre kell mennie, és érte jön a mentő, de mivel volt egy kis torlódás az utópályán, 14 sérülttel, anynira teleletetk a kórháak, hogy 6 órás mentős utazgatás után, mikor végre beviszik műtőbe, elpatkol. Dare, dare Epi, hahaha... -
#29 Mit kell letiltani. Úgy kell építeni, hogy ne lehessen a sínekre hajtani. Ez nem atomfizika.
Hóban és esőben is megy a villamos, ahogy a HÉV is. A 4-es metrónak a jelen formában semmi értelme, mert a belvásorsba irányuló autóforgalmat nem csökkenti és új közlekedési irányt sem jelent. Egy meglevőt váltana le, és azt is szarul és gazgaságtalanul és a megcélzott környék egyes lakóinak még többször is át kellene szállni a mostaninál.
A XXI. század közlekedési rendszere arról szól, hogy minél kevesebb átszállással oldja meg a közlekedést és vigyen be egyből a belvárosba. A metró még a belváros szélét sem éri el jóformán... -
Epikurosz #28 Miért engem kérdezel?
Kérdezd inkább a Parlamentben és a Fővárosi Közgyűlésben ücsörgő idiótákat.
Ellentétben amit ez a Molinó itt megint hablatyol, metróra nagy szükség van, - na, nem azért mert atomtámadás, esetleg háború esetén van ahová menekülni, hanem - mert gondolj bele: télen fűt, nyáron hűt.
Jól megy hóban, esőben, jégverésben, nem hőderformálódnak a sínek, a vezetőt problémásabb megverni, mert sokkal könnyebben elkapják a disznókat (kevesebb az egérút), ugyanilyen okokból nehezebb ellopni a vezetékeket (tudtad, hogy Budapesten lopják a villamosvezetékekekt? A BKV ékszakai őrjáratokat működtet emiatt.
Ennyi elég lesz? -
#27 gyorsvillamos úgy lehetne, ha az autókat letiltják a sínekről(mert azok nyomják szét, mondjuk lehetne jobban is alapozni), nagyobb ívű kanyarokat használnak, de ezt már nagyvasútnak hívják :D. Na meg kell a hely a felszínen hiszen józsibá' is budapestre akar költözni, mert ezt mondják neki, és mert a begyepesedett hülyeség miatt, nem is kap máshol munkát. -
#26 Lófaszt 4-es metró. Elővárosi közlekedési rendszer kellene. A 4-es metró szart sem ér, mert drága és felesleges. Egy valódi gyorsvillamons 20-ad ennyibe fájt volna, csak hát valakinek emlékmű kell. Az ostobaság, mutyi és a hülyeség emlékműve lesz, ha majd 2525-ben elkészül. -
#25 Azóta még 1 milliárdért kellett beléjük egy létra is...
Egyébként meg már fél éve, 2009 decemberére ígérik a zúj metrót, de csak a 2-es vonalon, hármason marad az fékezéselfűtős pazarlós szovjet szar. -
roliika #24 Szia Epi...ha már metró...mi a rák van az új szerelvényekkel? Valahogy rohadtul nem láttam 1-et sem..illetve de az Örsnél a hangárban az egyik kidugta az orrát..de már rég menniük kéne! Mi van velük?
Nyár elején volt valami cikk, hogy leállították őket, mert gond volt az áramszedő egy részével..ezt ennyi idő alatt nem sikerült kijavítani?
Hoooll...van....Omoróka? -
Epikurosz #23 Jártál már Bukarestben?
Én már nagyon rég, aszem 10 éve, de meglepett, hogy pld. 1989-hez képest is mennyit fejlődött ott a metró.
(Persze ott az autópályaépítés maradt el, nagyon.)
Budapesten:
"A metróhálózat mai összhossza 31,4 km, az állomások száma 42."
Bukarestben:
A metróhálózat hossza 71 km, 52 megállóval.
Azon már csak nevetni lehet, hogy az angol és román szócikkben fityiszt mutatnak a magyaroknak (mert név szerint említik Bp.-et):
"Bucharest being one of the largest cities in the region, it has quite a large network (larger than Prague, Amsterdam or Budapest). When the planned new line-extensions is finished, it will increase to more than 100 km (with about 80 stations)." -
#22 Azt azért tudni kell, hogy pont a metróépítés miatt is vannak a torlódások... -
djhambi #21 Budapestiként naponta két óráz utazok a suliba és vissza tömegközlekedéssel. Állandó dugók, balesetek nehezítik meg a közlekedést, minden buszon és villamoson heringkonzerv van. Kiemelt a belváros. Csak amerre járok, a Keleti, a Blaha, a Szet-Gellért tér, a Móricz, annyi ember közlekedik rendszeresen, amennyit nem lehet elszállítani, a Blahán állandóan egymást akadályozzák a buszok, mert annyi van, hogy egy lámpánál 4 áll a megállóba, következőbe meg még 3. Keresztb a 4-6-os villamos, percenként jár, de így sem fér fel mindenki a reggeli órákban, és amikor az Üllői úton a 3-as metróból kiszállnak az embrek, néha az eluljáróba is eljut a sor vége, mert a villamosmegálóba nem férnek el az emberek. Több járatot már így sem lehet besűríteni Budapest szívébe, több utat nem lehet építeni. Egyetlen megoldás a közlekedési feszültség enyhítésére a föld alatti közlekedés - ergo metró. Budapesten igenis kell egy 4-es metró. Hogy azt hogy és miképp építik, és milyen hülyén (BME Ch épület süllyedése, Uniós támogatások megvonása szabálytalanságok miatt, ...) arról meg nem nyilatkozok, mert a média úgyis tele van vele. -
djhambi #20 Több millió légy táplálkozik ürülékkel, de ettől még nincs nekik igazuk, hogy a szar finom... Hiába mondja nekem többszázezer középkori ember, hogy a Föld lapos... a számuk még nem igazolja őket. -
djhambi #19 Igen...kicsit meredeken zuhant le a csészealj, nem gondoljátok? Mintha úgy "zuhant" volna le a "csészealj", hogy pont merőlegesen a Hold felé és nem próbátak kitérni... Ezek az öngyilkos kis, zöld emberkék... Pont a mi Holdunkon zuhantatták le magukat... -
Epikurosz #18 A metróért és az autópályákért legalább pénzt lehet bevasalni a palimadaktól.
Apropó, titkok és rejtélyek (és rejtvények :-). -
#17 Ehezunk, de nekunk metro es volgyhid kell, vagy akar alagut a pusztaban! -
#16 Van ez az érdekes sziklaformáció a hold túloldalán, a köré épített apollo 20 mítosz pedig mára valódi internetes mémmé nőtte ki magát. Érdekes lenne kideríteni, ki kezdte, láthatóan nem sajnálta rá az időt és az erőforrást. (én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy ez viralmarketing -vagy annak indult- valamelyik jövőbeli sci-fihez) -
roliika #14 Ezt kerestem =). -
Amergin #13 Pár rézkábelt (vagy annak látszó drótot) -
Balintos #12 lelopták kilövés előtt pár alkatrészét? -
Epikurosz #11 Éheznek, de nekik holdszonda kell. -
#10 [URL=http://www.youtube.com/results?search_query=apollo+20&search_type=&aq=f]"Ön egyértelmű hamisítás áldozata lett"[/URL] -
roliika #9 Iggen iggen...volterről videó is..jól eldugták. -
gulyasandras #8 Az is igaz.
eredetileg erre gondoltál? -
roliika #7
A Föld is egy űrhajó. A galaxisunkban hihetetlen sebességgel közlekedik, és a galaxis is mozog...más dolog, hogy nem irányítjuk. -
gulyasandras #6 De az, hogy maga a Hold egy nagy űrhajó, szerintem sokkal érdekesebb, mint az, hogy mik vannak rajta. -
roliika #5 Amit akartam mutatni nem találom.
De ha youtube-on beirod, hogy ufo nasa moon..elégsok találat van..ha csak 1 valós, már akkor komoly gond van. -
#4 "kár érte, KIVÁLÓ ügynök volt"
Egyébként sztem az oka annak hogy megszűnt a rádiókapcsolat, az hogy terroristák kezére került. Pedig meg lett mondva, hogy nehogy! -
gulyasandras #3 Nem erre gondoltál, ugye?
wiki-n rövidebb -
roliika #2 A Holdon lévő állítólagos UFO roncsra azért kíváncsi lennék, hogy neki is sikerült-e megtalálni. -
roliika #1 Kár érte...igazán jó ügynök volt.