Gátlásosság legyőzése
  • neménvoltam
    Üdv, gondoltam megpróbálok én is adni egy-két tanácsot, hátha hasznodra válik.
    Ahogy visszaolvastam, az önbizalomhiány mélységében vagy. Ahogy írták már előttem oly sokan, ezt sikerélményekkel lehet fejleszteni. Szerintem fontos, hogy ne akarj azonnal mindent, reális célokat tűzz ki magad elé, mert ha az adott dolog túl könnyű, akkor nem táplálja az önbizalmadat a sikerre vitele, ha pedig túl nehéz, akkor a kudarccal csak önigazolást fogsz elérni ("mondtam, hogy nem fog sikerülni" szindróma). Kezdd apróságokkal, és ezek egy idő után alkalmassá tesznek a nagyobb falatokra is. A lényeg, hogy építsd a személyiségedet, lehetőleg tudatosan, önbecsapás és manipuláció nélkül (érdemes lenne egy olyan embert keresned magad mellé, aki ezektől távol tart és nem táplálja benned a hamis dolgokat, hanem építő jelleggel lebasz, ha lusta és hazug vagy magadhoz, segít elindulni). Nem írok konkrétumokat, a céljaidat saját magadnak kell megfogalmaznod. Nem ismerem az életkörülményeidet, családi hátteret stb, de az alapján amit írtál az körvonalazódott bennem, hogy egész életedben elkönyvelted magadat (és ezáltal mások is téged) egy örök vesztesnek. Ha ez így van és ez a dolog egész életedben jelen volt, akkor az a rossz hírem van, hogy igen sok idő lesz és kőkemény munka, mire egy stabil, életképes ember leszel, mert minél több ideig vagy szarban annál mélyebbek a berögződések. Ennek is van viszont egy jó oldala, mert mire normális ember válik belőled, hatványozottan értékeled majd a lehetőségeidet és az esetleges kudarcok után nem az önsajnálatba menekülsz, hanem levonod a következtetést, tanulsz belőle és legközelebb másképpen csinálod. A "néznek az utcán és ez idegesít" dologhoz: szerintem egyrészt ez egy megfelelési kényszer (még ha nem is érzed annak), másrészt mert jogosan elégedetlen vagy önmagaddal. Fejlődésed során ez is meg fog szűnni.
    A csajozási téma: azt írtad, hogy normális nőt szeretnél magad mellé. Nos egy normális nő mellé bizony normális férfi is kell, te viszont sajnos még elég messze vagy kiegyensúlyozott állapottól. Ha egy hozzád hasonlóan sérült (érzelmileg) nőt találsz magad mellé akkor nagy valószínűséggel nem ösztönözni fogjátok egymást, hanem kölcsönösen sajnálni a másikat, ez pedig nem szolgálná túlságosan a fejlődéseteket.