blessyou#8
Nekem bejött a dolog, no nem a minőségre mondom, de a szerzetes mondjuk tényleg viszonylag újszerű a Blizzard játékaihoz képest.
Újítás? A Blizzard szinte soha nem csinált igazi újítást a játékaiban. A sláger játékok, mint a Warcraft-Starcraft vonal, vagy Diablo mindig jól bejáratott és kipróbált ösvényeken jártak. Kedvencem az annak idején Starcraftban kitalált motívum, a földbe belevágott, majd az ellenségnél kibújó csápok, amik talán azóta mindenütt megjelentek. De a játékmenettel is így vagyunk. A Starcraftban vagy Warcraftban pl. semmiféle újítás nem volt a rendszerre nézve, teljes egészében egy hasonszőrű stratégiai játék a C&C-vel, ami talán az egész RTS alapjátéka (szerintem), kb. mindenki azt másolta.
A Diablo a hack'n'slash menettel ugyan valódi újítás volt, azelőtt nem nagyon voltak ilyesfajta játékok. Viszont mi más volt a Diablo 2, mint az D1 grafikailag turbózott változata? Én már tulajdonképp annak drukkolok, hogy csináljanak egy totál sablon dark fantasy játékot, kíméljenek meg az egzotikumoktól, meg az "újszerűségtől", de azt csinálják aztán meg úgy, hogy az állam leessen.
Grafika: emlékszünk a Dio 2 2000-ben tudta összvissz a 640*480-as grafikát. akkor is mindenki viszolygott először, hogy má' mi ez má', hogy képzelik. Amikor a Warcraft 3 bétateszt képei megjelentek, hát azon is elég gyatrán néztek ki a dolgok, de a végleges verzióban aztán már tűélesen feszültek a textúrák.
Szóval én azért még nem temtném a dolgot, főleg hogy teszek a grafikára, ha a játékélmény elragadja az embert (amit eddig a Blizzard mesterien csinált), és tudjuk, hogy az élményért játszunk, nem a látványért.