• djhambi
    #40
    Én ha eszembe jut, mielőtt elmegyek otthonról, mindent kikapcsolok Hangszóró, számítógép, keverőpult, lámpák. Notebookot használok (nem PC-t), melynek a fogyasztása kisebb. Gyűjtök ilyen italoskupakokat, hogy újrahasznosítás után gyerekjátékot készítsenek belőle. Sosem szemetelek, és ha van a közelben szelektív, oda dobm ki a sörösüvegeket.
    Megpróbáltammég az uniós september 1 előtt felvásárolni az összes nem-energiatakarékos izzót, mert az energiatakarékos elég gáz nálam. Alig várom, hogy autót veehssek, persze nem amerikai négy kereken guruló fogyasztást, hanem valami kisebbet.
    Azt hittem, hogy a villamos nem annyira káros, de rá kelett jönnöm, hogy a villamosnak szükséges energia 80%-a fosszilis tüzelőanyagból származik. Azóta nem jelent gondot néha busszal is járni. Ha lesz olcsó hybrid, vagy nem gáz elektromos autó, olyant fogok szerválni.
    Ez az én portám, és megteszek mindent, ami kijön belőlem. De a haelyzet ettől még nem javul meg. (Alapból is romlana, de hogy tovább éljük fel a tartalékainkat, még rosszabb...)
    Egy szebb ilághoz hirtelen szemléletváltozás kell, az pedig nem fog előfordulni, amíg nem a holnap fog múlni rajta. Aztán a törikönyvekben ez lesz: amíg a huszadik században az ember háborúkkal irtotta magát, a huszonegyedikben a természeti katasztrófáival...