Megindult a sarkvidéki metán kiáramlás?
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Epikurosz:
100kg az 1 mázsa.
1000kg az 1 tonna.
A robbanószereknél és atombombáknál a kt és a Mt azt jelöli, hogy mennyi TNT-t kellene felrobbantani ahhoz, hogy azonos méretû robbanást érj el. (tehát ilyen értelemben azonos energiamennyiséget jelent, de ez itt akkor sem energia mértékegység, hanem ténylegesen tömeget jelent.)
100kg az 1 mázsa.
1000kg az 1 tonna.
A robbanószereknél és atombombáknál a kt és a Mt azt jelöli, hogy mennyi TNT-t kellene felrobbantani ahhoz, hogy azonos méretû robbanást érj el. (tehát ilyen értelemben azonos energiamennyiséget jelent, de ez itt akkor sem energia mértékegység, hanem ténylegesen tömeget jelent.)
én is erõsen védem a környezetet de nemrég a kezembe került egy érdekes könyv ami kicsit másképpen is megvilágítja a dolgokat, sztem érdemes elolvasni.. nem reklámnak szánom uh:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Maklári Tamás: Klímahisztéria és egyéb gyógyítható betegségek
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Hülyeségét beszéltem! 😊 Valóban a kilo-, mega-, gigatonna ENERGIA mennyiséget jelöl.
Ez esetben valóban GÁZ a cikk... is. 😄
Ez esetben valóban GÁZ a cikk... is. 😄
Teljesen rendben van a kilotonna elnevezés a tömegre (1000 tonna helyett).
Van egy általánosabban használt tömegmennyiség: kilogramm... ott se azt mondjuk, hogy 1000 gramm. 😉 (hülyén is nézne a hentes, ha azt mondanám neki, hogy kérek 1500 gramm sertéscombot 😄)
Cikk: Gáz van! Ezt már tudjuk egy ideje. Csak érdemi cselekvés nem történik.
Van egy általánosabban használt tömegmennyiség: kilogramm... ott se azt mondjuk, hogy 1000 gramm. 😉 (hülyén is nézne a hentes, ha azt mondanám neki, hogy kérek 1500 gramm sertéscombot 😄)
Cikk: Gáz van! Ezt már tudjuk egy ideje. Csak érdemi cselekvés nem történik.
100 kg = 1 t
1000 t = 1 kt
Nekem ez logikusnak tûnik.
A robb.szereknél emlékeim szerint kT és MT szerepel.
1000 t = 1 kt
Nekem ez logikusnak tûnik.
A robb.szereknél emlékeim szerint kT és MT szerepel.
Kara kánként folytatom tanításom.
A kilotonna energia dimenziójú, csak történeti véletlen, hogy egy tömeg-mértékegység neve szerepel benne. 1 kT = 4,184 TJ . A LE sem erõ, hanem teljesítmény.
Csak rajtunk múlik mi lessz ezzel a Földdel. A legkisebb szokásaink pozitív változtatásával is már globális folyamatok indulnak el 😊
A robbanószereknél használt kilotonna és megatonna kifejezések csak bitorolják a tömeg mértékegységeit.
Különben 1 kilotonna robbanóerõt - érdekes módon - 1 kilotonna tömegû TNT fejt ki.
Kara kánként folytatom tanításom.
Tömeg mértékegysége a tonna, ha 1000 t, akkor ezer tonna. A kilotonna vagy megatonna a robbanóerõ mértéke, nem a tömegé.
Megmérték, és látták, hogy van. Lehet, hogy eddig is volt...
kb 😄 szal hamarosa evolúciós ugrás lesz a földön.. csak az erõsebb marad életben 😄
Remélem is! Irtsuk ki együtt a Föld problémáját: égessünk minél több gázt, olajat, irtsuk ki az erdõket, aztán majd csak sikerül megfulladnunk, de legalább a Föld meggyógyul!
← ElőzőOldal 4 / 4