AND OR#52"Én feltettem Win7 alá ezt az XP módot, de egy rakás szar az egész..."
Remélem jól látható és nem az én szájberterrorista véleményem ...
de szinten mintha csak én írtam volna szóról szóra.
A1274815 #47: a trójai a windows vistától (illetve a windows XP SP2-től) kezdve a teljesség igénye nélkül: a BITS, a SAM, az RDP 5.x, az MDM.exe az Automatic Update szolgáltatásokban van és kétkomponensű. Az egyik félkomponens maga a Windows említett részei, a másik félkomponens egy thirdparty szoftver, ami rendszerint népszerű... pl. az összes ASK.COM bar-t telepítő szoftver, az Apple Quicktime és Update, a Google Update, a Skype újabb verziói, a Real Networks termékei de még megannyi program.
Erre azért volt szükség, mert a Microsoft így mossa kezeit a világméretű globálcionista megfigyelő adatbázis létrehozásáért - amiért persze feltehetőleg milliárdos vagyonokat vettek fel - viszont a rendszer nagyon is valós és működőképes.
Fontos megjegyezni, hogy önmagában egyik komponens sem ér semmit, és még a puszta létük sem (egyszerűen) bizonyítható, így:
a Windowsba épített trójai mintegy leteríti a bársonyszőnyeget, tárt nagykapuval várja (nem is kicsivel!) , hogy "csabujjatok rajta", "de csak te jöhetsz rajtad kívül más nem!" a programba épített trójai pedig szépen bemegy és rögzít mindent.
A Windows ezenfelül gondosan ügyel arra, hogy más azért lehetőleg ne szabotálja a megfigyelést, szoftverrel, programhibákkal, valamint arra is ügyel, ha megfelelő beállításokat érzékel a group policyban (csoportházirend) akkor azonnal letiltja az összes félkomponenst (XP-nél legalábbis)
Ilyen pl: RDP 5.x szerver: a felhasználót teljesen hülyének nézve és a puszta tényeket is eltitkolva előle a difult beállítások a következők:
a Rendszergazdai csoport is alapban hozzáférhet a Terminal Services szolgáltatásokhoz, tehát a számítógép távvezérléséhez.
Ha ezt kivesszük a group policy-ból a Terminal Services beállításokban a komplett trójai rendszer letilt és másfél-kétszer felgyorsul kedvenc operációs rendszerünk.
Ugyanide vezet a group policy szintű Automatic Update és a Windows Messenger (Nem az MSN MESSENGER !!!) együttes letiltása is.
(gpedit.msc)
Remélem elég szájbarágósan és érthetően elmagyaráztam, mindenki próbálja ki !
Megjegyzés: előbb kell a rendszert tweakelni, majd utána miután már lekapcsolt a Windowsba épített félkomponens már lehet vadabbul is telepítgetni.
SP3-as XP esetén semmi esetre se használjuk a Genuine Advantage-t még ha eredeti is a Windows-unk, mert FORCE ACTIVATED-re állítja a félkomponenseket.