• Ravkin
    Kedves hottold !

Talán kezdjük csak azzal a légbőlkapott valótlanságokkal amelyekkel leginkáb magadat és másokat próbálsz hitetgetni.

Lássuk csak:

1. A windows vista egy bukás

Nézd azt hiszem ha csak a vallásod vagy az arcod alapján kellene ítélnem akkor én is azt mondanám hogy bukás, miért ne lenne az ? Hiszen nem működött neked akkor valószínűleg másnak sem működött. Na azért ne forogjon már ennyire körülöttünk a világ. Lehet hogy vannak hülye emberek, akik különféle netbook notbook gépekre felerőltetik a rendszert, legyen az akár a microsoft. Ökörség, elárulhatom neked a netbook notbook laptop apámfasza nem pc, nem fogod benne cserélni a memórát a processzort a vga-t satöbbi, az ilyen gépek olyan embereknek való, akik pc-s rendszerekel vagy egyéb gépekell dolgoznak amihez érdemes csatlakoztatni és megkönnyíti a munkádat, nem azért van hogy multimédiás szórakoztatást nyújtson vagy hogy lobogjon alatta a halyad. Vissza térve az eredeti témához azt hiszem az eladások és a bele fektetett energia arányában a windows vista igenis sikeresnek mondható, ezt már blackrose is leírta elegendted a füled mellet, mindegy szarjunk rá te már úgyis csak ilyen vagy.

2. Beépített trójai és egyéb nyalánságok

Lehet hogy a windowst kényelemre terverzték azért nem ártana hogyha egy kicsit legalább ehez az alap rendszerhez, amit nem mellesleg az emberek 99% már évek óta használ egy kicsit értened. Ha a windowst nem tudod kezelni mit akarsz te a linuxal. Ja hogy abba futtatod a windows... bocs... Egyébként ha véletlenül nem maradt volna ki teljesen az életedből az első igazi windows pc-s generációk úgy mint a win95-98 akkor tudhatnád hogy a windowsra ugyan nagyon sok programot írnak és nem illendő haladók körében azokat felelőtlenül és korlátlan mennyiségben telepítgetni. Egyrészt mert megnövekszik a rendszer felelássi ideje, másrészt mert a registry ből sohasem fognak törlődni az adatatok. Megjegyzem a linux alatt ilyesmire lehetőség sincs, úgyhogy hagyjuk most azt a témát hogy a linux ebben is mennyivel jobb satöbbi már ha lehetséges. Szóval ha hülye vagy legalább ne hisztizz miatta úgy mint egy ötéves kisgyerek bár tudjuk hogy az értelmi szinted valahol ott van, és innen eredeztethető a többi baromság is ezzel a témával kapcsoldatosan.

3. A windows vista windows 7 gépigénye

Hát igen ha már ezt is elfelejtetted volna, emlékeztetlek hogy 2009 vége fele járunk, és akik nem sajnálnak pár százezret kidobni számítógépre, valljuk be azért vannak ilyenek, azok gyakorlatilag problémamentesen futtathatják akár a windows vista bármelyik verzióját. Az intelnek köszönhetően manapság olyan erős processzorok vannak, amelyeket csak tömör számítási feladatokkal lehet megizasztani. Ennek fényében azt kell hogy mondjam hogyha nem seggtörlésre vetted a gépedet, hanem például a kornak megfelelő és használható vizuális elemek hanghatások élmények elérésére a windows 7 erre tökéletes választás lesz, persze ha a továbbiakban is a farmodon a ledurannt gépedell vörös fejjel fogod szidni a windows 7 et, nekem az is jó.

4. Végezetül a linuxról

A linux egy másodhegedűs operációs rendszer. Miért mondom ezt ? Mert a windows után jött, ha tanulsz egy kis történelmet akkor rájöhetsz a linux mindíg is itt volt azelőtt is csak unix néven. Sok más hálózati rendszerhez hasonlóan fellelhető volt és a hajlíthatósága miatt sokan láttak benne fantáziát. Én már nagyon régóta figyelemell kísérem a fejlődésüket, bizonyos szempontból jobb lett bizonyosz szempontból sohasem fog megváltozni, én nyitott vagyok a pozitív csalódások felé, de azért a csodát sajnos már nem várom. A linux gyakorlatilag mindíg is egy kernel köré épített programcsomag, ismertebb nevén disztibúció volt, az én tapasztalatom szerint minden erőssége és gyengesége ebben rejlik. Először is ahány diszti annyi nyűg van vele, és itt elsősorban a hardver kompatibilitásra (lásd suse linux már leírtam), valamint program összeférhetetlenségre gondolok, amit valljuk ba azért a windows alatt sohasem lehetett tapasztalni. Az haladás viszont hogy a linux alatt manapság már multimédiás szépen kidolgozott desktop van, a programok fokozatosan javulnak elegánsabbak és többet tudóak lettek. Ennek ellenére az alap kernel berendezkedésen szinte sohasem változtattak, vagy növelték volna a rendszer integritását, ezzel szerintem igencsak növökedett volna az egyes verziószámok közötti időbeli eltérés, bár nyilvánvalóan rámutató igény arra egy ingyenes szoftver esetében nem biztos hogy körültekintő figyelmet fordítanak, ami megint csak nagy hiba és megint csak a fizetős rendszerek fognak jobban szerepelni.

Én megértem a véleményed, és tiszteletben is tartom ha nem akarsz windowst használni, a baj csak az hogyha te nem veszed észre hogy az emberek 99% -a nem ért veled egyet és ezt nem tartod tiszteletbe, és ezért bepofátlankodsz minden egyes topicba és ott ontod a hülyeségeidet. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de nekem már kezd unalmas lenni, úgyhogy ajánlom hogy olvasgasd a fentieket és ha nem kerül túl nagy energiádba gondolkozz el rajta.

Ha ebből sem érted meg akkor ajánlom a következő cikket :
    http://www.sg.hu/cikkek/69046/

Valószínűleg a hasonló intelligencia hányadossal rendelkező magyar honfitársaimnak szól ez a cikk, már hogyha jellemezni akarnák a mai magyarságot én elismerem hogy rengedeg hozzád hasonló ember él ebben az országban, sajnos.