103
  • AND OR
    azok a visztahuszárok , akik most a windows 7-et propagálják, most is máskor is azzal szoktak jönni, hogy így a windows meg úgy... meg 95%-os a netezők körében a _windowsok_ aránya ... csak éppen azt "felejtik el" (szánt szándékkal) hozzátenni, hogy a

az XP 75%
    a Viszta meg 15%
  • cateran
    "a netbook notbook laptop apámfasza nem pc"
    De...jo lenne alapfogalmakkal tisztaban lenni..mentsegedre szoljon,nem te vagy az 1.,aki nem tudja mit jelent a PC rovidites:) (no offense:))
    Masreszt a Win 95-98 elott is volt Windows,harmadreszt nem csak az Intel gyart "eros" procikat,negyedreszt betenne a kaput, ha nehanyszazezres gep kellene akar csak a Vista futtatasahoz...:)
  • AND OR
    Az XP még jó , de ezek az új szar winfosok már nem jók. Ez meg is látszik abból, hogy máig a netezők 75%-a használja, szemben pl. a Vista 15%-ával.

Win7 pedig nem tud annyival többet, hogy akár amiatt is megérje lecserélni az XP-t. Én sokat teszteltem a Windows 7-et de tulajdonképpen semmiben sem jobb, semmi extra gyorsulást, vagy funkciót nem tud a Vistához képest.

A Linux pedig már nem másoddudás oprendszer, nálam már pl. az XP a másoddudás oprendszer és csak akkor indítom el, ha valami kollégámnak kell segíteni kompatibilitási vagy más okokból, vagy csak mert egyszerűen nem ismeri a Linux kezelőfelületét.

Engem különösen idegesít, hogy a népek szándékos félrevezetése mellett, egy alapjaiban sunyi oprendszert akarnak rájuk erőszakolni, holott még annak az 1%-nak sem biztos hogy majd valós igénye lesz rá (pl. a legújabb multitáccsos nótbúkok tulajdonosai) aminek nem elég hogy nincsen semmi előnye , valós fícsöre, de még nem egy helyen szándékosan szar , lebutított is és szándékosan köcsögöl a felhasználójával: lásd DRM és az egyéb szopatások.

Szendvedjen vele az akinek hat anyja van !

Ilyen félrevezetések, csúsztatások, pl. a "jobb memóriakezelés" amikor eleve 20szor annyi a minimum RAM igénye mint az XP-nek.

Ilyen csúsztatás a multiszálas többprocessszoros kezelés, amikor az XP is 16 magot (procit) tud kezelni... Egy szó mint száz, minden lehetséges kamu dumával, hátolról mellbe dumával (meghogy állítólag majd milyen hűde biztonságos lessz) tűzzel-vassal megpróbálják megetetni a néppel, hogy majd nekik milyen hűde fontos lesz ezt a szart majd egyből telepíteni..

na ezért vagyok én pipa
  • Ravkin
    Kedves hottold !

Talán kezdjük csak azzal a légbőlkapott valótlanságokkal amelyekkel leginkáb magadat és másokat próbálsz hitetgetni.

Lássuk csak:

1. A windows vista egy bukás

Nézd azt hiszem ha csak a vallásod vagy az arcod alapján kellene ítélnem akkor én is azt mondanám hogy bukás, miért ne lenne az ? Hiszen nem működött neked akkor valószínűleg másnak sem működött. Na azért ne forogjon már ennyire körülöttünk a világ. Lehet hogy vannak hülye emberek, akik különféle netbook notbook gépekre felerőltetik a rendszert, legyen az akár a microsoft. Ökörség, elárulhatom neked a netbook notbook laptop apámfasza nem pc, nem fogod benne cserélni a memórát a processzort a vga-t satöbbi, az ilyen gépek olyan embereknek való, akik pc-s rendszerekel vagy egyéb gépekell dolgoznak amihez érdemes csatlakoztatni és megkönnyíti a munkádat, nem azért van hogy multimédiás szórakoztatást nyújtson vagy hogy lobogjon alatta a halyad. Vissza térve az eredeti témához azt hiszem az eladások és a bele fektetett energia arányában a windows vista igenis sikeresnek mondható, ezt már blackrose is leírta elegendted a füled mellet, mindegy szarjunk rá te már úgyis csak ilyen vagy.

2. Beépített trójai és egyéb nyalánságok

Lehet hogy a windowst kényelemre terverzték azért nem ártana hogyha egy kicsit legalább ehez az alap rendszerhez, amit nem mellesleg az emberek 99% már évek óta használ egy kicsit értened. Ha a windowst nem tudod kezelni mit akarsz te a linuxal. Ja hogy abba futtatod a windows... bocs... Egyébként ha véletlenül nem maradt volna ki teljesen az életedből az első igazi windows pc-s generációk úgy mint a win95-98 akkor tudhatnád hogy a windowsra ugyan nagyon sok programot írnak és nem illendő haladók körében azokat felelőtlenül és korlátlan mennyiségben telepítgetni. Egyrészt mert megnövekszik a rendszer felelássi ideje, másrészt mert a registry ből sohasem fognak törlődni az adatatok. Megjegyzem a linux alatt ilyesmire lehetőség sincs, úgyhogy hagyjuk most azt a témát hogy a linux ebben is mennyivel jobb satöbbi már ha lehetséges. Szóval ha hülye vagy legalább ne hisztizz miatta úgy mint egy ötéves kisgyerek bár tudjuk hogy az értelmi szinted valahol ott van, és innen eredeztethető a többi baromság is ezzel a témával kapcsoldatosan.

3. A windows vista windows 7 gépigénye

Hát igen ha már ezt is elfelejtetted volna, emlékeztetlek hogy 2009 vége fele járunk, és akik nem sajnálnak pár százezret kidobni számítógépre, valljuk be azért vannak ilyenek, azok gyakorlatilag problémamentesen futtathatják akár a windows vista bármelyik verzióját. Az intelnek köszönhetően manapság olyan erős processzorok vannak, amelyeket csak tömör számítási feladatokkal lehet megizasztani. Ennek fényében azt kell hogy mondjam hogyha nem seggtörlésre vetted a gépedet, hanem például a kornak megfelelő és használható vizuális elemek hanghatások élmények elérésére a windows 7 erre tökéletes választás lesz, persze ha a továbbiakban is a farmodon a ledurannt gépedell vörös fejjel fogod szidni a windows 7 et, nekem az is jó.

4. Végezetül a linuxról

A linux egy másodhegedűs operációs rendszer. Miért mondom ezt ? Mert a windows után jött, ha tanulsz egy kis történelmet akkor rájöhetsz a linux mindíg is itt volt azelőtt is csak unix néven. Sok más hálózati rendszerhez hasonlóan fellelhető volt és a hajlíthatósága miatt sokan láttak benne fantáziát. Én már nagyon régóta figyelemell kísérem a fejlődésüket, bizonyos szempontból jobb lett bizonyosz szempontból sohasem fog megváltozni, én nyitott vagyok a pozitív csalódások felé, de azért a csodát sajnos már nem várom. A linux gyakorlatilag mindíg is egy kernel köré épített programcsomag, ismertebb nevén disztibúció volt, az én tapasztalatom szerint minden erőssége és gyengesége ebben rejlik. Először is ahány diszti annyi nyűg van vele, és itt elsősorban a hardver kompatibilitásra (lásd suse linux már leírtam), valamint program összeférhetetlenségre gondolok, amit valljuk ba azért a windows alatt sohasem lehetett tapasztalni. Az haladás viszont hogy a linux alatt manapság már multimédiás szépen kidolgozott desktop van, a programok fokozatosan javulnak elegánsabbak és többet tudóak lettek. Ennek ellenére az alap kernel berendezkedésen szinte sohasem változtattak, vagy növelték volna a rendszer integritását, ezzel szerintem igencsak növökedett volna az egyes verziószámok közötti időbeli eltérés, bár nyilvánvalóan rámutató igény arra egy ingyenes szoftver esetében nem biztos hogy körültekintő figyelmet fordítanak, ami megint csak nagy hiba és megint csak a fizetős rendszerek fognak jobban szerepelni.

Én megértem a véleményed, és tiszteletben is tartom ha nem akarsz windowst használni, a baj csak az hogyha te nem veszed észre hogy az emberek 99% -a nem ért veled egyet és ezt nem tartod tiszteletbe, és ezért bepofátlankodsz minden egyes topicba és ott ontod a hülyeségeidet. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de nekem már kezd unalmas lenni, úgyhogy ajánlom hogy olvasgasd a fentieket és ha nem kerül túl nagy energiádba gondolkozz el rajta.

Ha ebből sem érted meg akkor ajánlom a következő cikket :
    http://www.sg.hu/cikkek/69046/

Valószínűleg a hasonló intelligencia hányadossal rendelkező magyar honfitársaimnak szól ez a cikk, már hogyha jellemezni akarnák a mai magyarságot én elismerem hogy rengedeg hozzád hasonló ember él ebben az országban, sajnos.
  • cateran
    Haha,tehat ramutatsz,hogy a Linux felhasznalo esetleg rakenyszerul,hogy Win-t emulaljon,mert szukseges,ugyanakkor forditva ez nem igaz? Ez azert ciki a Linuxnak,nem?
  • kakateve
    Én már számolom a napokat, hogy mikor vehetem kézbe a teljes Win7-et. Eddig egy Windows nem lopta be a szívembe magát olyan gyorsan, mint a 7-es.
  • AND OR
    én nem azért puffogtam, hanem azért, mert amíg a Linux fejlelsztőknek az égvilágon semmi közük nem volt a Windows zárt forráskódú fejlsztéséhez, mégis a Wine-nal ablakban lehet futtatni nem kevés Windows alkalmazást Linux asztalon, addig a Microsoft a saját operációs-rendszereivel kompatibilis kódot se tud írni. Azért puffogok továbbá, hogy nincs olyan hírportál ahol ne látnám nap-mint-nap ezt a szar windows 7-et és az ocsmány propaganda hirdetéseit, pedig itt is és most is bizonyítottam, hogy mekkora egy rakás szar.
  • dashed_
    AND OR

Virtual xp mode nem indul el VT-tech. tamogato proci nelkul.. Na bumm, van meg par free progi erre a celra aminek nem feltetlenul kell a vt. Ettol meg win 7 alatt lehet virtualissan oprendszert futtatni.

A Muhahahahaaa meg pffffffff -ogas eleg gyermeteg dolog. Te gyoztel te vagy a jobb mert tudsz 900Mhz-es gepen linux alol virtualissan oprendszert futtatni.. (segitek mas is tud , es win7 alol is lehet vt nelkul is)
  • Flashman
    Te szimplán elmebeteg vagy. Mind1.
  • AND OR
    Nem a Sony az első PC gyártó akinél határozott , szándékos romlást látok az utóbbi néhány évben , de az összes PC és ezen belül is a notebook gyártók utolsó 4-5 éves fejlesztései (tisztelet a kivételnek) egy rakás szart nem ér.. régebbi BIOSokban külön lehetett szabályozni a NIC-t , Boot From Lan, Wake On Lan funkciókra, külön be lehetett kapcsolni az automata ébresztést, külön lehetett szabályozni az összes hardvert és perifériát, ehhez képest ma bemegyek egy boltba és az összes gép szinte, mit tud?

3 dolgot:

BIOS PASSWORD,
    BOOT DEVICE PRIORITY, és a SYSTEM TIME

legújabban még a SATA AHCI IDE emulációt sem lehet ki-be kapcsolni szándékosan a Viszta és egyéb cionista lobbiknak köszönhetően, nehogy még a végén a júzer a régi jól bevállt még trójaiaiktól mentes OS-t egyszerűen és könnyen rá tudjon telepíteni a gépére
  • AND OR
    Muhahahhahaa ... Ennyit a Winfos 7-ről

Más meg egy 900 Mhzes netbookon , Linuxszal is tud XP-t emulálni, mindenféle hardveres support és gyorsítás , meg extra-, meg űberhoki nélkül is...
    gyorsan, megbízhatóan és stabilan.

pfffffff

• Yv@n
    Komolyan elolvashatnád a cikket.
    Amíg sima virtualizációról van szó külső szoftival addig ok, hogy "kevesen" használják(más kérdés hogy ez esetben is masszív bullshit kategória a történet. biosba betenni egy kapcsolót hogy vt off/onn, kurvára nem tart semmiből. épp ellenkezőleg, kivenni plusz meló...)

Itt viszont arról van szó, hogy Win7 esetében vaio notikon lazán elbuktad az XP kompatibilis módot, lévén az VT-n alapszik. Ez annyira "jelentéktelen" apróság, hogy az intel is rászopott vele amikor azzal olcsósított egyes c2d szériákat, hogy letiltotta bennük a VT támogatást. Nem véetlen jönnek az új intel procik immron minden példányban engedélyezett VT-vel, mivel ugye AMD-nél nem volt ilyen trükközés és így elég szarul jön le intel vonalon, hogy könnyen futhatsz olcsóbb confignál zátonyra.

Win7-xp virtualizálásnál ne külön virtuális gépre gondolj itt ami vmware szerűen fut. Háttérszolgáltatásként üzemel a cucc, és rdp-n keresztül seemless hozza át az adott futó program ablakát, így úgy látod mintha az az win7 alatt futna, miközben egy virtualizált xp és csak az tartalom jön át.
  • Narxis
    Jaja, XP módot vállalati környezethez készítette MS. Ettől függetlenül elég nagy tahóság Sony részéről ez a lépés, főleg ezzel a magyarázattal.
  • cloud.strife
    Most szerintetek hány átlag user érti egyáltalán azt amiről beszéltek? Vaio-t nem a PC vuzulók veszik 90%-ban elhihetitek. Simán elég nekik az egy oprendszer...
  • tomcsa4
    "Jó oké, a rootkit az igaz, de attól még a vt egy tökjó dolog, és ha veszek egy sony notit, akkor hadd én döntsem el, hogy akarom e használni vagy sem."

Ebben igazad van, pláne akkor, ha nincs alternatíva (jelen esetben VT-s sony).
  • Ahoy
    Jó oké, a rootkit az igaz, de attól még a vt egy tökjó dolog, és ha veszek egy sony notit, akkor hadd én döntsem el, hogy akarom e használni vagy sem.

Linux sem biztonságos, de legalább a több millió WIN-es vírus nem jön be rá... vagy ha bejön valami linuxos akármi, akkorsem érdekel mert csak virtuális rendszer, nemfér hozzá az adataimhoz. Csak egy virtuális meghajtó és kész.
  • tomcsa4
    Nana. Bekapsz egy rootkitet, mai virtualizációt használja és kész. Ezt az MS fejlesztette ki (arrakistor, nem vagyok kíváncsi az összeesküvés-elméletedre).

Szerinted a Linux eléggé biztonságos? Mert szerintem nem.
  • Ahoy
    És mégis hol a pöcsömben van az a biztonsági rés??? Letiltani egy ilyen hardverelemet...elment az eszük.

VT + Virtuális - netezésre való - linux disztró, mondjuk Moblin... Máris kész a teljesen biztonságos böngészés... Win-t ki sem engedem a netre
  • Szefmester
    a sony vezetése mostanában sorban hozza a hülye és logikátlan lépéseket.. cserére van szükségük.
  • [HUN]FaTaL
    pfff, szánalom
  • LouisWu
    igen, ez erősen a szánalom kategória, ha komolyan gondolják
  • T0nk
    Hát, nem kő Sony notit venni, oszt jóvan.