• nalidzsizpáuvö
    #17
    Zseniális előadó, tényleg érdekes volt, és nagyrészt igaza is van. Viszont azt nem vettem ki a szavaiból hogy rossz irányba haladna a civilizáció, amiről ő beszélt azok az oktatással kapcsolatos problémák.

    Egyszerűen nem lehet tudni, hogy hol lesz 5, 10, 30 év múlva a civilizáció.

    "Fizika, kémia, stb fejlődött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták."

    Ez rendben van, de azért pl. az elmúlt 200 évben jelentősen nőtt az átlagélekor. Meg azért nagyobb kényelemben élhet a mai emberek nagy része, mint bárki a 20. század elején. Akárhogy is nézzük, ez azért haladás.

    "Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlődésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlődtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nő. Mindez feszültségekhez vezet."

    Ezt a szociális fejlődést megint nem értem. Az emberi természet egy elég fix dolog, elég nehéz megváltoztatni (talán nem is lehet). Hogyan történhet meg ez a szociális fejlődés?

    A TED honlapját meg érdemes látogatni, tele van érdekes ötletekkel. Az hogy rajtam kívűl még itt látogatja valaki az már pozitív! ;-)