Moduláris robotrepülőgépekben gondolkozik az amerikai légierő
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zseniális elõadó, tényleg érdekes volt, és nagyrészt igaza is van. Viszont azt nem vettem ki a szavaiból hogy rossz irányba haladna a civilizáció, amirõl õ beszélt azok az oktatással kapcsolatos problémák.
Egyszerûen nem lehet tudni, hogy hol lesz 5, 10, 30 év múlva a civilizáció.
"Fizika, kémia, stb fejlõdött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták."
Ez rendben van, de azért pl. az elmúlt 200 évben jelentõsen nõtt az átlagélekor. Meg azért nagyobb kényelemben élhet a mai emberek nagy része, mint bárki a 20. század elején. Akárhogy is nézzük, ez azért haladás.
"Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlõdésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlõdtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nõ. Mindez feszültségekhez vezet."
Ezt a szociális fejlõdést megint nem értem. Az emberi természet egy elég fix dolog, elég nehéz megváltoztatni (talán nem is lehet). Hogyan történhet meg ez a szociális fejlõdés?
A TED honlapját meg érdemes látogatni, tele van érdekes ötletekkel. Az hogy rajtam kívûl még itt látogatja valaki az már pozitív! ;-)
Egyszerûen nem lehet tudni, hogy hol lesz 5, 10, 30 év múlva a civilizáció.
"Fizika, kémia, stb fejlõdött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták."
Ez rendben van, de azért pl. az elmúlt 200 évben jelentõsen nõtt az átlagélekor. Meg azért nagyobb kényelemben élhet a mai emberek nagy része, mint bárki a 20. század elején. Akárhogy is nézzük, ez azért haladás.
"Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlõdésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlõdtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nõ. Mindez feszültségekhez vezet."
Ezt a szociális fejlõdést megint nem értem. Az emberi természet egy elég fix dolog, elég nehéz megváltoztatni (talán nem is lehet). Hogyan történhet meg ez a szociális fejlõdés?
A TED honlapját meg érdemes látogatni, tele van érdekes ötletekkel. Az hogy rajtam kívûl még itt látogatja valaki az már pozitív! ;-)
TED: Ken robinson
Pl õ úgy gondolja és még vn itt pár elõadó. Érdekes témákat boncolgatnak.
Fizika, kémia, stb fejlõdött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták.
Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlõdésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlõdtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nõ. Mindez feszültségekhez vezet.
És lehet megnézni az EU, Japán, USA, afrika, arabok, stb országok közti különbséget.
Pl õ úgy gondolja és még vn itt pár elõadó. Érdekes témákat boncolgatnak.
Fizika, kémia, stb fejlõdött, de szociálisan mi változott? Még most is cirkusz kell és kis kenyér a népnek hogy épp ne haljon éhen és mással legyen elfoglalva. + Demokrácia sem mai találmány. A városállamok már elég jól alkalmazták.
Minél több ember él együtt annál jobb szociális fejlõdésnek kellett volna történnie. Mint ahogy a többi téren is fejlõdtünk. De ez valahogy nagyon lassan halad, és a népesség csak nõ. Mindez feszültségekhez vezet.
És lehet megnézni az EU, Japán, USA, afrika, arabok, stb országok közti különbséget.
"Szerinted jo iranyba halad civilizacionk..."
Ilyet nem állítottam, meg különben is elég nehéz eldönteni hogy milyen irányba halad a civilizációnk. Van valami mérce amely szerint ez megállapítható?
"Ha eddig ez nem tunt fel neked, azt 1 forumon ugysem lehet elmagyarazni,"
Pedig éppen ezért érdekel a véleményed, mert ezek szerint te látsz olyan nyilvánvaló változásokat a világban amiket én nem. Jó lenne ha néhány mondatban megpróbálnád elmagyarázni.
"ill nem lennel vevo ra, csak ha a Fokuszban meg a Hiradoban bemutatnak.."
Elég sokmindent föltételezel rólam, többek között azt is hogy nézek tévét. Ja, meg ki az a sok ember akik szerint rossz irányba halad a civilizációnk?
Ilyet nem állítottam, meg különben is elég nehéz eldönteni hogy milyen irányba halad a civilizációnk. Van valami mérce amely szerint ez megállapítható?
"Ha eddig ez nem tunt fel neked, azt 1 forumon ugysem lehet elmagyarazni,"
Pedig éppen ezért érdekel a véleményed, mert ezek szerint te látsz olyan nyilvánvaló változásokat a világban amiket én nem. Jó lenne ha néhány mondatban megpróbálnád elmagyarázni.
"ill nem lennel vevo ra, csak ha a Fokuszban meg a Hiradoban bemutatnak.."
Elég sokmindent föltételezel rólam, többek között azt is hogy nézek tévét. Ja, meg ki az a sok ember akik szerint rossz irányba halad a civilizációnk?
"Egyáltalán képes néhány ember irányítani a világot?" Sok ember szerint ma ez tortenik, a Blikkolvasok es a TV2 torzs-nezok szerint csak nehany radikalis idiota kiabalja ezt..
Szerinted jo iranyba halad civilizacionk, sok ember szerint nem.
Ha eddig ez nem tunt fel neked, azt 1 forumon ugysem lehet elmagyarazni, ill nem lennel vevo ra, csak ha a Fokuszban meg a Hiradoban bemutatnak..
Szerinted jo iranyba halad civilizacionk, sok ember szerint nem.
Ha eddig ez nem tunt fel neked, azt 1 forumon ugysem lehet elmagyarazni, ill nem lennel vevo ra, csak ha a Fokuszban meg a Hiradoban bemutatnak..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
bocs, elírtam, az UAS az unmanned aircraft system, az UAV pedig az unmanned aerial vehicle
"6000 evvel ezelott nem szomjazott a nepesseg 1/6-a, es nem ehezett megtobb."
6000 évvel ezelõtt nem is élt ennyi ember, nem kellett ennyire osztozkodni a nyersanyagokon mint ma.
"a techniakai fejlodes nem er semmit a civilizacio igazi fejlodeseben,"
Akkor mégis hogyan fejlõdjön a civilizáció? Talán spirituálisan?
"hiszen tarsadalmilag es szociologiailag ugyanott tartunk mint az okorban.. ugyanugy nehany hatalommanias iranyitja a vilagot, mint akkor."
Ki az a néhány ember aki irányítja a világot? Egyáltalán képes néhány ember irányítani a világot?
6000 évvel ezelõtt nem is élt ennyi ember, nem kellett ennyire osztozkodni a nyersanyagokon mint ma.
"a techniakai fejlodes nem er semmit a civilizacio igazi fejlodeseben,"
Akkor mégis hogyan fejlõdjön a civilizáció? Talán spirituálisan?
"hiszen tarsadalmilag es szociologiailag ugyanott tartunk mint az okorban.. ugyanugy nehany hatalommanias iranyitja a vilagot, mint akkor."
Ki az a néhány ember aki irányítja a világot? Egyáltalán képes néhány ember irányítani a világot?
Kiigazítás: a zsargon szerint a robotrepülõgép (angolul cruise missile) olyan irányított fegyver, aminek repülési elve egyezik a repülõgépekével (ti. felhajtóerõ keletkezik a szárnyakon, illetve a légköri oxigént használja a sugárhajtáshoz), és ami fontos, a cél elérésekor megsemmisül, mert õ maga a fegyver, ellentétben a pilóta nélküli repülõgépekkel (UAS, unmanned aerial vehicle) ami többször felhasználható. Ez pedig fontos különbség, és nem szabad összekeverni, bár a magyar sajtónak és médiának már szinte hagyomány, hogy az irányított rakétát, a robotrepülõgépet és a pilóta nélküli repülõgépet notóriusan összekeverik. Úgyhogy kérem a cikk szerzõjét, hogy erre a jövõben ügyeljen.
ma tovabb vagy rabszolga.. ennyi.
6000 evvel ezelott nem szomjazott a nepesseg 1/6-a, es nem ehezett megtobb.
6000 evvel ezelott ugyanugy leigaztuk 1mast es irtotuk mint ma.
Ha neked az uj, h ma is rabszolgasag van es a fel vilag kizsakmanyolasa, akkor biztos a TV2-n meg az RTLK-n szocializalodsz.. tovabbi jo tv-zest. LOL
6000 evvel ezelott nem szomjazott a nepesseg 1/6-a, es nem ehezett megtobb.
6000 evvel ezelott ugyanugy leigaztuk 1mast es irtotuk mint ma.
Ha neked az uj, h ma is rabszolgasag van es a fel vilag kizsakmanyolasa, akkor biztos a TV2-n meg az RTLK-n szocializalodsz.. tovabbi jo tv-zest. LOL
Ja csak nem doglesz meg nathaban es ha megvagod a labad es elfertozodik nem kell mindjart levasgni, az atlag eletkorod nem 30 es nem vagy (teljesen) rabszolga, elmehetsz kirandulni es nem fazol telen a haz elott. Ugyan ott tartunk ahol 6000 eve igazad van. Menj lakj az erdoben es szedjel gombat.
Ruhellem a militarizmust, a hadsereg-fejlesztest, az elvtelen zsoldos rambokat meg a barsonyszekben ulo tomeggyilkosokat.
Mindig eszembe juttatja, h a techniakai fejlodes nem er semmit a civilizacio igazi fejlodeseben, hiszen tarsadalmilag es szociologiailag ugyanott tartunk mint az okorban.. ugyanugy nehany hatalommanias <#kocsog>#kocsog> iranyitja a vilagot, mint akkor.
Mindig eszembe juttatja, h a techniakai fejlodes nem er semmit a civilizacio igazi fejlodeseben, hiszen tarsadalmilag es szociologiailag ugyanott tartunk mint az okorban.. ugyanugy nehany hatalommanias <#kocsog>#kocsog> iranyitja a vilagot, mint akkor.
Kiváncsi vagyok mikor rukkolnak elõ a beszivárgó egységekkel.........vagy a T1000-essel.:S
Ja és az elsõ X-45 2000-ben repült <#nezze>#nezze>
Ami technológia az X-45-ben van, az mind gyakorlatilag már évtizedek óta ismert és használt. Csak ebben lett összerakva elsõnek.
Azta nem is tudtam hogy az x-45öt már 2004ben is használták akkor manapság milyen titkosabb technológiák létezhetnek.
skynet is beindul vagy mi van ?D
Predator-t irányítani olyan mint szimulátorral játszani, csak kicsit jobban lagzik viszont k*rva jó a grafikája <#nyes>#nyes>